Рецепт Запечені «Печериці» с фото

Запечені «Печериці»

Рецепт на 2 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо запекать всем остальным вегетарианцам на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Ви любите печериці? Я - так!

Це просто універсальний гриб, який добрий у всіх видах, навіть у сирому. Між іншим, наші далекі предки цей гриб ну дуже шанували! Наприклад, єгиптяни вірили в те, що вживання в їжу печериць дає безсмертя, яке заслуговували тільки Фараони. Звичайна людина не мала права навіть доторкнутися до них, не кажучи вже про те, щоб їсти.

А в Європі протягом багатьох століть печериці вважалися делікатесом тільки для багатіїв. Кажуть, що Георг IV у своєму палаці в Лондоні мав спеціальну будівлю, призначену для вирощування печериць!

Не дурні були предки, тому що печериці надзвичайно корисні! Вони містять більше вітамінів групи В, ніж свіжі овочі, позитивно впливають на стан нашої шкіри, від них не з'являться зайві сантиметри в талії (вони дуже низькокалорійні), а оскільки печериці не містять цукру і жирів, вони без проблем можуть вживатися в їжу навіть діабетиками. При цьому вони дарують свій чудовий грибний аромат будь-якій страві! А кількість цих страв справді незліченна! Десятки супів, сотні салатів і тисячі гарячих страв та закусок включають в себе печериці. А іноді печериці і самі по собі можуть бути чудовою легкою закускою - якщо їх нафарширувати і запекти! Часу і зусиль на це піде найменше. Я роблю таку закуску і в звичайні дні, і на святковий стіл.

Теги

гриб, сыр, лук

Ингредиенты

  • 500 г великих свіжих печериць (10-15 шт)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленька цибулина
  • шматок булки
  • 100 г твердого сиру

Приготовление

  1. Печериці вимити. Відокремити ніжки від шапинок. Шапинки викласти «лицем вниз» на деко і поставити в негарячу духовку. Вам в будь-якому випадку знадобиться розігріти духовку перед основним запіканням, то хай гріється не на порожньому. А з печериць таким чином видаляється зайва волога.

    Шапинки підсушити в духовці
    Шапинки підсушити в духовці
  2. Часник і цибулю очистити, дрібно порізати і обсмажити до м'якості. Ніжки від грибів дрібно порізати і додати до цибулі з часником.

    Обсмажити цибулю, часник і ніжки
    Обсмажити цибулю, часник і ніжки
  3. З булки зрізати скоринку, розкришити м'якуш і додати в сковорідку. Потушкувати 2-3 хвилини і зняти з вогню. Трохи посолити і поперчити.

    Додати булочну м'якушку
    Додати булочну м'якушку
  4. Сир натерти і змішати з іншою начинкою.

    Додати тертий сир
    Додати тертий сир
  5. Шапинки вийняти з духовки, перевернути, викласти в них начинку і запікати 10 хвилин при t-180°C. Печериці повинні стати м'якими, а начинка - золотистою.

    Шапинки начинити і запекти
    Шапинки начинити і запекти
  6. Подавати краще відразу - так смачніше! Приємного апетиту!

    Готово!
    Готово!
Оценка 5 / 5 на основе 1028
Домашняя
гриб, сыр, лук
PT45M
PT45M
0

Комментарии

анна
анна

шар
шар

Очень классный и вкусный рецепт приготовления! Просто пальчики оближешь!

Ирина С.-Л.
Ирина С.-Л.

Быстро,без особых хлопот,не обыденно и очень вкусно!

Ксения
Ксения

Благодарю за идею, завтра подруга приедет в гости а я вот всё думала ну чё бы такое интересненькое придумать

Георгий
Георгий

А можно приготовить так же,но только из маслят?

Елизавета
Елизавета

Георгий, маслята плоские и намного более водянистые. Начинка может "поплыть". Я не уверена, что получится удачно.

Елена
Елена

я готова была так эту начинку стрескать!!!настолько вкусно!