
Мафіни універсальні
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день
Ті, хто любить мафіни мене зрозуміють: неважливо яку начинку ти обираєш, важливо зробити «правильне» тісто! І це дійсно так! Пропоную вам універсальний рецепт тіста для мафінів, яке ідеально підійде до будь-якої начинки. І найголовніше - зробити його можна з будь-яких наявних вдома «мокрих» інгредієнтів - молока, кефіру, йогурту, сметани, сироватки і т.д. Весь його секрет у співвідношенні мокрих і сухих продуктів. Про смак писати багато не буду, краще спробуйте самі!
Теги
Ингредиенты
- 2 чашки борошна (150 г)
- 1 чашка коричневого цукру (100 г) (у мене світлий коричневий цукор)
- 2 ч. ложки розпушувача
- 1/4 ч. ложки солі
- 1 велике яйце
- 125 мл рідини * (я брала молоко)
- лимонна цедра або ваніль
- можна ягоди, яблука, родзинки, кокос і т.д. тут є простір для фантазії)
Приготовление
Ось наші інгредієнти для мафінів:
продукти для мафінів Як я вже сказала, як рідину можна брати все, що завгодно: і розтоплене вершкове масло, і молоко, і кефір, і йогурт, і апельсиновий сік, і сметану, можна взяти кілька видів рідини, наприклад деякі використовують одночасно масло, молоко і сметану. В оригінальному рецепті використовували молоко навпіл з апельсиновим соком. І так, в одній мисці змішуємо всі рідкі інгредієнти, а в іншій - сухі.
рідкі та сухі інгредієнти Тепер змішуємо всі наші інгредієнти і замішуємо тісто.
Змішуємо інгредієнти Цього разу я робила мафіни з різними начинками. Тому я розділила тісто на кілька частин і додала в кожну з них начинку - родзинки, яблука, чорницю, кокосову стружку. Розливаємо тісто по формочках. Увага: тісто не доливаємо до верху, так як наші кексики ще будуть підніматися!
Розливаємо тісто у форми для випічки Печуться мафіни швидко, приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Готові вироби прикрашаємо на свій смак та відповідно до польоту фантазії.
Універсальне тісто для мафінів!
Комментарии