
Пиріг з ревеню з карамеллю
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на встречу с друзьями на каждый день
Якщо ви знайомі з таким овочем як ревінь (а це саме овоч - ви знали?), то ви оціните цей пиріг сповна! А якщо ви ще й великий любитель карамелі, то, ймовірніше за все, він стане вашим улюбленим десертом.
Теги
Ингредиенты
- 300г ревеню +2 ст. л цукру +2 ч. л кориці
- 100г вершкового масла кімнатної температури
- 200г цукру 2 яйця
- 200г борошна
- 2 ч. л пекарського порошку
- 50мл молока
Глазур:
- 1 ст. л вершкового масла
- 100г цукру
- 100мл жирних вершків 35-38%
Приготовление
Ось такі продукти нам знадобляться для пирога:
Продукти для пирога Першим кроком очищаємо ревінь і ріжемо його. Додаємо цукор і корицю і залишаємо трохи постояти, щоб ревінь пустив сік.
Порізаний ревінь А тим часом, робимо тісто. Беремо масло і збиваємо його з цукром. Важливо: масло має бути кімнатної температури!
Збиваємо масло з цукром Потім по одному додаємо яйця і знову збиваємо.
Збиваємо яйця Додаємо просіяне борошно і розпушувач.
Додаємо борошно Вливаємо молоко і ретельно перемішуємо тісто.
Вливаємо молоко Висипаємо в тісто ревінь разом з соком.
Додаємо ревінь Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випікання. Готується пиріг приблизно 40 хвилин за температури 200 градусів.
Тісто у формі Ось як виглядає спечений пиріг:
Готовий пиріг Коли пиріг готовий, робимо глазур. Для цього беремо цукор і плавимо його на вогні до золотистого кольору.
Розплавлений цукор Вершки і масло в окремому посуді доводимо до кипіння.
Кип'ятимо вершки і масло Вливаємо вершки з маслом у розплавлений цукор, постійно помішуючи.
Тримаємо ще хвилину на вогні, чекаємо поки глазур карамелізується.
Карамельна глазур готова Ще гарячий пиріг поливаємо зверху карамельною глазур'ю. Все, пиріг готовий!
Пиріг з ревенем та карамельною глазур'ю
Комментарии