Рецепт Пиріг з ревеню з карамеллю с фото

Пиріг з ревеню з карамеллю

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на встречу с друзьями на каждый день

Якщо ви знайомі з таким овочем як ревінь (а це саме овоч - ви знали?), то ви оціните цей пиріг сповна! А якщо ви ще й великий любитель карамелі, то, ймовірніше за все, він стане вашим улюбленим десертом.

Теги

ревень, мука, сахар

Ингредиенты

  • 300г ревеню +2 ст. л цукру +2 ч. л кориці
  • 100г вершкового масла кімнатної температури
  • 200г цукру 2 яйця
  • 200г борошна
  • 2 ч. л пекарського порошку
  • 50мл молока

Глазур:

  • 1 ст. л вершкового масла
  • 100г цукру
  • 100мл жирних вершків 35-38%

Приготовление

  1. Ось такі продукти нам знадобляться для пирога:

    Продукти для пирога
    Продукти для пирога
  2. Першим кроком очищаємо ревінь і ріжемо його. Додаємо цукор і корицю і залишаємо трохи постояти, щоб ревінь пустив сік.

    Порізаний ревінь
    Порізаний ревінь
  3. А тим часом, робимо тісто. Беремо масло і збиваємо його з цукром. Важливо: масло має бути кімнатної температури!

    Збиваємо масло з цукром
    Збиваємо масло з цукром
  4. Потім по одному додаємо яйця і знову збиваємо.

    Збиваємо яйця
    Збиваємо яйця
  5. Додаємо просіяне борошно і розпушувач.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  6. Вливаємо молоко і ретельно перемішуємо тісто.

    Вливаємо молоко
    Вливаємо молоко
  7. Висипаємо в тісто ревінь разом з соком.

    Додаємо ревінь
    Додаємо ревінь
  8. Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випікання. Готується пиріг приблизно 40 хвилин за температури 200 градусів.

    Тісто у формі
    Тісто у формі
  9. Ось як виглядає спечений пиріг:

    Готовий пиріг
    Готовий пиріг
  10. Коли пиріг готовий, робимо глазур. Для цього беремо цукор і плавимо його на вогні до золотистого кольору.

    Розплавлений цукор
    Розплавлений цукор
  11. Вершки і масло в окремому посуді доводимо до кипіння.

    Кип'ятимо вершки і масло
    Кип'ятимо вершки і масло
  12. Вливаємо вершки з маслом у розплавлений цукор, постійно помішуючи.

  13. Тримаємо ще хвилину на вогні, чекаємо поки глазур карамелізується.

    Карамельна глазур готова
    Карамельна глазур готова
  14. Ще гарячий пиріг поливаємо зверху карамельною глазур'ю. Все, пиріг готовий!

    Пиріг з ревенем та карамельною глазур'ю
    Пиріг з ревенем та карамельною глазур'ю
Оценка 5 / 5 на основе 11274
Домашняя
ревень, мука, сахар
PT60M
PT60M
0

Комментарии