Пиріг «М'який піпаркокк»
Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Финская кухня всем остальным к Новому Году
Піпаркокк - це традиційна страва північних країн Естонії та Фінляндії. Готують його на Новий рік чи Різдво. Цей пиріг має всі переваги - легко печеться, добре піднімається, ароматний і дуже смачний!!! Загалом, рекомендую!
Теги
Ингредиенты
- Борошно - 400 г
- Цукор - 300 г (я брала вдвічі менше)
- Масло вершкове - 100 г
- Кориця - 2-3 ч. л.
- Гвоздика молота (за бажанням і за смаком)
- Кефір - 500 мл
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Розпушувач - 3 ч. л.
- Будь-яке кисле варення - 150 г
Глазур:
- Вершки 33% - 150 мл
- Цукор - 100 г
- Журавлина для прикрашання
Я брала вершки, цукор + розтоплений білий шоколад.
Примітка: Глазур можна робити будь-яку!
Приготовление
Для приготування пирога нам знадобляться такі продукти:
Спочатку змішуємо всі сухі продукти: борошно, цукор, сіль, корицю та розпушувач.
Додаємо тонкою цівкою кефір, перемішуючи.
Лопаткою ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Тепер додаємо варення і знову перемішуємо. Я брала варення з кизилу. Ідеально також підходить сливове та брусничне варення.
Ось така маса у нас виходить:
Тепер додаємо попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Добре перемішуємо.
Беремо форму, застеляємо її папером для випічки і виливаємо туди наше тісто. Увага: тісто потрібно готувати безпосередньо перед засовуванням його в духовку! Тому поставте її завчасно розігріватися за температури 200 градусів.
Випікаємо тісто в духовці 35-40 хвилин. Ось яким воно має бути в результаті - пишним і м'яким. Увага: тісто має залишатися трохи вологим, це нормально. Тож, не пересушіть його!
Робимо глазур: збиваємо вершки з топленим білим шоколадом і цукром.
Прикрашаємо наш пиріг глазур'ю і журавлиною.
Все, наш пиріг готовий!!!
Комментарии
Какой отличный и простой рецепт!!! То, что нужно к утреннему кофе.Похожий рецепт попадался на receptov.net, только они там очень уж заморочились с описанием и мне показалось, что рецепт сложный . Спасибо за прекрасный рецепт и понятное оформление!
Только у нас в Екатеринбурге не такая погода чтобы клюква росла