Рецепт Пиріг «М'який піпаркокк» с фото

Пиріг «М'який піпаркокк»

Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Финская кухня всем остальным к Новому Году

Піпаркокк - це традиційна страва північних країн Естонії та Фінляндії. Готують його на Новий рік чи Різдво. Цей пиріг має всі переваги - легко печеться, добре піднімається, ароматний і дуже смачний!!! Загалом, рекомендую!

Теги

мука, варенье, корица

Ингредиенты

  • Борошно - 400 г
  • Цукор - 300 г (я брала вдвічі менше)
  • Масло вершкове - 100 г
  • Кориця - 2-3 ч. л.
  • Гвоздика молота (за бажанням і за смаком)
  • Кефір - 500 мл
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач - 3 ч. л.
  • Будь-яке кисле варення - 150 г

Глазур:

  • Вершки 33% - 150 мл
  • Цукор - 100 г
  • Журавлина для прикрашання

Я брала вершки, цукор + розтоплений білий шоколад.

Примітка: Глазур можна робити будь-яку!

Приготовление

  1. Для приготування пирога нам знадобляться такі продукти:

    Інгредієнти для пирога
    Інгредієнти для пирога
  2. Спочатку змішуємо всі сухі продукти: борошно, цукор, сіль, корицю та розпушувач.

    Змішуємо сухі продукти
    Змішуємо сухі продукти
  3. Додаємо тонкою цівкою кефір, перемішуючи.

    Додаємо кефір
    Додаємо кефір
  4. Лопаткою ретельно перемішуємо до однорідної маси.

    Ретельно перемішуємо
    Ретельно перемішуємо
  5. Тепер додаємо варення і знову перемішуємо. Я брала варення з кизилу. Ідеально також підходить сливове та брусничне варення.

    Додаємо варення
    Додаємо варення
  6. Ось така маса у нас виходить:

    Готове тісто
    Готове тісто
  7. Тепер додаємо попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Добре перемішуємо.

    Додаємо масло
    Додаємо масло
  8. Беремо форму, застеляємо її папером для випічки і виливаємо туди наше тісто. Увага: тісто потрібно готувати безпосередньо перед засовуванням його в духовку! Тому поставте її завчасно розігріватися за температури 200 градусів.

    Тісто готове до випікання
    Тісто готове до випікання
  9. Випікаємо тісто в духовці 35-40 хвилин. Ось яким воно має бути в результаті - пишним і м'яким. Увага: тісто має залишатися трохи вологим, це нормально. Тож, не пересушіть його!

    Пиріг готовий
    Пиріг готовий
  10. Робимо глазур: збиваємо вершки з топленим білим шоколадом і цукром.

    Збиваємо вершки
    Збиваємо вершки
  11. Прикрашаємо наш пиріг глазур'ю і журавлиною.

    Прикрашаємо пиріг
    Прикрашаємо пиріг
  12. Все, наш пиріг готовий!!!

    Пиріг
    Пиріг "М'який піпаркокк"
Оценка 5 / 5 на основе 11267
Домашняя
мука, варенье, корица
PT60M
PT60M
0

Комментарии

shef4741@yandex.ru
shef4741@yandex.ru

Какой отличный и простой рецепт!!! То, что нужно к утреннему кофе.Похожий рецепт попадался на receptov.net, только они там очень уж заморочились с описанием и мне показалось, что рецепт сложный . Спасибо за прекрасный рецепт и понятное оформление!

софия
софия

Только у нас в Екатеринбурге не такая погода чтобы клюква росла