Теплий салат з курячої печінки
Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое всем остальным на праздник
В мистецтві кулінарії є нескінченна кількість можливостей створення страв, які не тільки радують наші смакові рецептори, а й зігрівають душу своєю неповторністю. Одним з таких варіантів є теплий салат з курячої печінки - вишукане поєднання ніжної печінки, свіжих овочів та ароматних спецій. Цей рецепт пропонує насолодитися яскравими смаковими контрастами і теплом, яке передається з кожним кусочком. Надихніться творчістю на кухні і давайте приступимо до створення цієї вишуканої кулінарної майстерності!
Теги
Ингредиенты
- 1 кг курячої печінки
- 125 мл вершків 22%
- 50 мл коньяку
- сіль, перець
- 2 великих яблука, краще зелених
- пучок зеленого салату
- 100 г грецьких горіхів
- 3 цибулини
- 4 ст.л. оцту, краще бальзамічного
- 6 ст.л. соєвого соусу
Приготовление
1. Готуємо печінку. Печінку вимити та обсмажити 5 хвилин на рослинній олії. Влити коньяк, підпалити. Потім влити вершки, посолити, поперчити, довести до кипіння та зняти з вогню.
2. Маринуємо цибулю. Цибулю очистити, нарізати кільцями, викласти в миску для мікрохвильовки, залити оцтом і соєвим соусом. За потреби, додати трохи води. Поставити у мікрохвильову піч на 7-10 хвилин на повну потужність.
3. Збираємо салат. Яблука очистити та натерти на тертці. Горіхи подрібнити (я прокотила їх скалкою). Листя салату вимити та обсушити. На дно салатника викласти листя салату. Зверху покласти терте яблуко (2 ст.л. на 1 порцію), потім печінку. Зверху печінки - кільця маринованої цибулі. І на завершення всього - посипаємо грецькими горіхами, 1-2 ч.л.
Комментарии