
Торт аля "Київський"
Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое духовка всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник
Важко знайти людину, якій був би байдужий торт "Київський". Хрусткі коржі, смачний масляний крем - ммм. Пропоную вам заощадити масу грошей і приготувати його вдома самостійно! Нічого складного в його приготуванні немає, правда, доведеться витратити 2-3 дні на нього, але це того варте!
Теги
Ингредиенты
- білки - 200 г (білки з 6-7 середніх яєць)
- цукор - 50 г
- борошно - 45 г
- горіхи - 150 г (фундук та кеш'ю)
- цукор - 185 г
Крем:
- Яйце - 1 шт
- молоко - 150 мл
- цукор - 185 г
- масло вершкове - 250 г
- какао - 2 ст. ложки
- ванільний цукор - 1 пакетик
- коньяк - 1 ст. ложка
Приготовление
Ось наші продукти для приготування. Готування розбиваємо на три дні: 1-й - квасимо білки, 2-й - печемо коржі, і 3-й - робимо крем та збираємо торт.
Необхідні інгредієнти для торта 1-й день: беремо миску, 6 яєць, відділяємо білки від жовтків. Жовтки прибираємо, вони нам тут не знадобляться. Білки ставимо в тепле місце, не менше ніж на добу. Вони повинні ніби "забродити". Про те, що процес пішов, нам повідомлять невеликі бульбашки на поверхні миски.
Білки «квасяться» День 2-й: випікаємо коржі. Для цього беремо горіхи і рубаємо їх (не дуже дрібно).
Подрібнені горіхи (фундук та кеш'ю) Якщо потрібно, горіхи трохи підсмажуємо. Потім беремо мисочку, викладаємо туди горіхи, борошно і цукор (185 г). Змішуємо їх.
Горіхи з цукром і борошном Окремо збийте білки до м'якої піни. Додайте цукор (50 г) і пакетик ванільного цукру, ще раз збийте до м'яких піків.
Збиті білки Збиті білки змішайте з горіхами, розділіть тісто на 2 частини, вилийте у формочки.
Білково-горіхова маса готова до випікання Ось такі два коржі в нас вийшли. Вони можуть вийти трохи кривуватими, з тріщинками - не переживайте, з білками інакше не буває))) Краї та «зайве» вирівнюються під час промазування кремом, всі крихти потім знадобляться для прикраси.
Готовий корж День 3-й: робимо крем. Для цього беремо молоко, додаємо цукор (200г), розмішуємо 1 яйце і ставимо на маленький вогонь. Доводимо наш сироп до кипіння, помішуючи варимо 4-5 хвилин. Знімаємо з вогню, переливаємо в миску і даємо охолонути.
Сироп з яйця, цукру та молока Беремо мисочку, ріжемо туди злегка підтануле масло. Висипаємо ванільний цукор.
Масло з ванільним цукром Збиваємо масло з ванільним цукром добіла. Поступово по 1 столовій ложці вливаємо наш сироп з молока і все це збиваємо, поки не закінчиться сироп. Робити це треба не поспішаючи, інакше крем не набуде тягучої консистенції.
Збиваємо масло, додаючи в нього сироп Далі, частину крему перекладаємо в інший посуд, додаємо какао і добре перемішуємо.
Крем із додаванням какао Намазуємо наш корж кремом. Крему виходить достатньо, тому мажемо щедро.
Намазаний кремом корж Все "зайве" на коржах обрізаємо, крихти збираємо в окрему тарілку. Кладемо другий корж. Боки змащуємо кремом з какао, а середину - білим. Хоча, прикрашати торт можна як заманеться. Чудово виглядають візерунки, видавлені кондитерським шприцом, консистенція крему дозволяє.
Готовий торт При розрізанні торт може трохи кришитися. Це нормально! Готовий торт краще деякий час (більше години як мінімум) потримати в холодильнику. Смачного!
Торт «Київський» нарізаний
Комментарии
Это мой самый любимый торт. Хотя, наверное, и единственный!
А у меня не получилось его сделать, дети отвлекли и коржи сгорели. Даже муж, любитель поджарено-подгоревшего отказался.
