
Печиво «Orange craquelе»
Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам худеющим на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам простий рецепт смачного печива з мигдалю без додавання борошна.
Це аж ніяк не те стандартне хрустке мигдалеве печиво на білках, яке ми всі знаємо з дитинства. Навпаки, це печиво м'яке і вологувате всередині. А апельсин додає йому додатковий аромат і гарний кольоровий відтінок.
Теги
Ингредиенты
- 150 г бланшованого мигдалю (можна і з шкіркою)
- 4 ст.л. цукру
- 1 яйце
- цедра 1 апельсина
- ваніль
- 1/2 склянки цукру і 1/2 склянки цукрової пудри для обсипання
Приготовление
Мигдаль змолоти в блендері або пропустити через м'ясорубку.
мигдаль змолоти Змішати мигдаль з цукром, ваніллю та цедрою.
змішати з цукром і цедрою Яйце злегка збити виделкою, як для омлету. Ввести яйце в мигдалеву масу і добре перемішати.
додати яйце Масу прибрати на холод мінімум на 1 годину. Вона має згуснути.
прибрати на холод Деко для випічки застелити папером. У 2 різні мисочки насипати цукор і цукрову пудру. Відщипувати від маси невеликі кульки і обвалювати їх спочатку в цукрі, а потім у цукровій пудрі. Шар пудри має бути товстим.
обваляти у цукрі обваляти у цукровій пудрі Пояснюю суть даної дії: при випічці шар пудри красиво розтріскається. Якщо він буде тонким, то ефекту кракле не вийде. Якщо вам такий декор не потрібен, просто обваляйте печиво в цукрі, або ж притисніть виделкою кожну кульку, роблячи борозенки (як на ньоках). Викласти печиво на деко на відстані одне від одного, т.к. воно збільшується в об'ємі. Випікати 12-15 хвилин при t-180С.
викласти на деко Печиво готове тоді, коли воно ущільниться по краях, легко відставатиме від паперу, але серединка залишиться м'якою. Не перетримуйте!
пекти до готовності Гарний ефект досягається також і на шоколадному печиві. Смачного!
печиво готове
Комментарии