Рецепт Печиво «Orange craquelе» с фото

Печиво «Orange craquelе»

Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам худеющим на встречу с друзьями на каждый день

Пропоную вам простий рецепт смачного печива з мигдалю без додавання борошна.
Це аж ніяк не те стандартне хрустке мигдалеве печиво на білках, яке ми всі знаємо з дитинства. Навпаки, це печиво м'яке і вологувате всередині. А апельсин додає йому додатковий аромат і гарний кольоровий відтінок.

Теги

миндаль, апельсин

Ингредиенты

  • 150 г бланшованого мигдалю (можна і з шкіркою)
  • 4 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • цедра 1 апельсина
  • ваніль
  • 1/2 склянки цукру і 1/2 склянки цукрової пудри для обсипання

Приготовление

  1. Мигдаль змолоти в блендері або пропустити через м'ясорубку.

    мигдаль змолоти
    мигдаль змолоти
  2. Змішати мигдаль з цукром, ваніллю та цедрою.

    змішати з цукром і цедрою
    змішати з цукром і цедрою
  3. Яйце злегка збити виделкою, як для омлету. Ввести яйце в мигдалеву масу і добре перемішати.

    додати яйце
    додати яйце
  4. Масу прибрати на холод мінімум на 1 годину. Вона має згуснути.

    прибрати на холод
    прибрати на холод
  5. Деко для випічки застелити папером. У 2 різні мисочки насипати цукор і цукрову пудру. Відщипувати від маси невеликі кульки і обвалювати їх спочатку в цукрі, а потім у цукровій пудрі. Шар пудри має бути товстим.

    обваляти у цукрі
    обваляти у цукрі
    обваляти у цукровій пудрі
    обваляти у цукровій пудрі
  6. Пояснюю суть даної дії: при випічці шар пудри красиво розтріскається. Якщо він буде тонким, то ефекту кракле не вийде. Якщо вам такий декор не потрібен, просто обваляйте печиво в цукрі, або ж притисніть виделкою кожну кульку, роблячи борозенки (як на ньоках). Викласти печиво на деко на відстані одне від одного, т.к. воно збільшується в об'ємі. Випікати 12-15 хвилин при t-180С.

    викласти на деко
    викласти на деко
  7. Печиво готове тоді, коли воно ущільниться по краях, легко відставатиме від паперу, але серединка залишиться м'якою. Не перетримуйте!

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  8. Гарний ефект досягається також і на шоколадному печиві. Смачного!

    печиво готове
    печиво готове
Оценка 5 / 5 на основе 11157
Домашняя
миндаль, апельсин
PT60M
PT60M
0

Комментарии