
Апельсинове печиво з фісташками
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на каждый день
Представляю вам ще одне чудове надзвичайно смачне печиво! Плюсів у цього рецепта безліч! Наприклад, заготовку можна зробити заздалегідь і тримати її в морозилці, а потім за 5 хвилин приготувати печиво! Це дуже зручно при раптовому візиті друзів чи родичів!
Другий плюс - різноманітність! Ви можете надати печиву будь-який смак на ваш вибір: лимонний, імбирний, анісовий, шоколадний; а замість фісташок використати будь-які горіхи, родзинки чи колотий шоколад! Можна відразу робити кілька різних варіацій.
Ну, а про те, що робиться воно елементарно, я навіть казати не буду.
У мене в морозилці завжди є така заготовка!
Теги
апельсин, фисташки, сливочное масло
Ингредиенты
- 125 г вершкового масла
- 6 ст.л. коричневого цукру (або звичайного)
- 1 яйце
- цедра та сік одного апельсина
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 г борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- щіпка солі
- 1/2 склянки рубаних фісташок
Приготовление
Збити розм'якшене масло з цукром. Влити яйце. Потім додати ваніль, цедру та 1 ст.л. апельсинового соку.
збити масло з цукром та яйцем Всипати просіяне борошно, розпушувач та сіль, замісити тісто.
додати борошно Додати фісташки, перемішати, скласти тісто ковбаскою, загорнути у плівку і покласти в морозилку. У морозилці це тісто може зберігатися досить довго.
скласти ковбаскою та покласти в морозилку Вийняти з морозилки, нарізати на тонкі печива. Я спеціально зробила ковбаску з гранями, щоб печиво вийшло не кругле, а прямокутне. Подібним чином можна зробити печиво будь-якої форми.
нарізати Викласти на деко і випікати при t-180С до зарум'янення, 10-15 хвилин.
викласти на деко Вийняти з духовки і охолодити. Приємного чаювання!
печиво готове
Комментарии
Доброго времени суток! Я так и не поняла..среди ингредиентов указан сок одного апельсина, а в описании указано добавить одну стол.ложку -? я так поняла.... И еще вопрос: не многовато ли цедры целого апельсина, горчить не будет?..