«Пиріг Дроворуба»
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
На цей незвичайний пиріжок я випадково натрапила в одному кулінарному блозі. Усі так його розхвалювали, що стало навіть цікаво. Вирішила спробувати. Спочатку я взагалі не зрозуміла «в чому прикол»: якийсь вологий, ніби сирий... Але пиріг охолов і перетворився! З незрозумілого недопеченого кексу він перетворився на найніжніший, танучий у роті чудовий десерт! Ми з чоловіком не могли від нього відірватися!
Потім я спекла ще один і стала роздавати по знайомим. Оцінили абсолютно всі!
Тому, мені здається, що цей пиріг вам теж має сподобатися.
Відзначу особливо, що кокосовий топпінг тут - в самий раз. Без нього пиріг сильно програє.
Пиріг дуже простий у приготуванні, не складніше звичайного кексу. Сподіваюся, ви його спробуєте!
Теги
Ингредиенты
- 0,5 кг яблук
- 200 г сухофруктів або сушених ягід (у мене по 100 г чорносливу та кураги)
- 300 мл окропу
- 160 г вершкового масла
- 1 яйце
- 300 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- 5 ст.л. цукру
- ваніль
- щіпка солі
Для топпінгу:
- 75 г вершкового масла
- 150 мл вершків (не дуже жирних) або молока
- 3 ст.л. коричневого цукру (можна і звичайного)
- 60-70 г кокосової стружки
Приготовление
Яблука почистити і нарізати кубиками. Сухофрукти нарізати та поламати на шматочки. Змішати яблука з сухофруктами і залити окропом. Залишити на 15 хвилин.
Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю. Масло розтопити і охолодити. Збити яйце з цукром. Додати ваніль, влити масло.
Потім порціями всипати борошно, чергуючи з водичкою з-під яблук. В самому кінці вмішати яблука з сухофруктами разом з усією водою, що залишилася.
Вилити тісто у змащену маслом форму і поставити у розігріту до 190°С духовку.
Через 45 хвилин приготувати топпінг. Влити вершки в каструлю, додати масло і нагрівати до повного розчинення масла.
Потім покласти цукор і кокосову стружку і ретельно перемішати. Потримати на вогні до невеликого загусання.
Пиріг вийняти з духовки, покрити топпінгом і поставити пекти ще хвилин на 30.
Пиріг готовий, коли топпінг стане кольору карамелі. Пиріг всередині виходить дуже вологим і м'яким. Спочатку навіть може здатися, що він не пропікся, але це не так. Обов'язково зачекайте, поки він охолоне!
Народ довго здогадувався, звідки у пирога така дивна назва, і дійшов висновку, що це через кокос - ніби тріски. Більше нічого придумати не змогли! Смачного!
Комментарии