Рецепт «Пиріг Дроворуба» с фото

«Пиріг Дроворуба»

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

На цей незвичайний пиріжок я випадково натрапила в одному кулінарному блозі. Усі так його розхвалювали, що стало навіть цікаво. Вирішила спробувати. Спочатку я взагалі не зрозуміла «в чому прикол»: якийсь вологий, ніби сирий... Але пиріг охолов і перетворився! З незрозумілого недопеченого кексу він перетворився на найніжніший, танучий у роті чудовий десерт! Ми з чоловіком не могли від нього відірватися!
Потім я спекла ще один і стала роздавати по знайомим. Оцінили абсолютно всі!
Тому, мені здається, що цей пиріг вам теж має сподобатися.
Відзначу особливо, що кокосовий топпінг тут - в самий раз. Без нього пиріг сильно програє.
Пиріг дуже простий у приготуванні, не складніше звичайного кексу. Сподіваюся, ви його спробуєте!

Теги

яблоки, сливки, кокос

Ингредиенты

  • 0,5 кг яблук
  • 200 г сухофруктів або сушених ягід (у мене по 100 г чорносливу та кураги)
  • 300 мл окропу
  • 160 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 300 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 5 ст.л. цукру
  • ваніль
  • щіпка солі

Для топпінгу:

  • 75 г вершкового масла
  • 150 мл вершків (не дуже жирних) або молока
  • 3 ст.л. коричневого цукру (можна і звичайного)
  • 60-70 г кокосової стружки

Приготовление

  1. Яблука почистити і нарізати кубиками. Сухофрукти нарізати та поламати на шматочки. Змішати яблука з сухофруктами і залити окропом. Залишити на 15 хвилин.

    яблука та сухофрукти залити окропом
    яблука та сухофрукти залити окропом
  2. Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю. Масло розтопити і охолодити. Збити яйце з цукром. Додати ваніль, влити масло.

    змішати яйце з цукром та маслом
    змішати яйце з цукром та маслом
  3. Потім порціями всипати борошно, чергуючи з водичкою з-під яблук. В самому кінці вмішати яблука з сухофруктами разом з усією водою, що залишилася.

    додати борошно та все інше
    додати борошно та все інше
  4. Вилити тісто у змащену маслом форму і поставити у розігріту до 190°С духовку.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  5. Через 45 хвилин приготувати топпінг. Влити вершки в каструлю, додати масло і нагрівати до повного розчинення масла.

    нагріти вершки та масло
    нагріти вершки та масло
  6. Потім покласти цукор і кокосову стружку і ретельно перемішати. Потримати на вогні до невеликого загусання.

    додати кокос та цукор
    додати кокос та цукор
  7. Пиріг вийняти з духовки, покрити топпінгом і поставити пекти ще хвилин на 30.

    покрити пиріг топпінгом
    покрити пиріг топпінгом
  8. Пиріг готовий, коли топпінг стане кольору карамелі. Пиріг всередині виходить дуже вологим і м'яким. Спочатку навіть може здатися, що він не пропікся, але це не так. Обов'язково зачекайте, поки він охолоне!

    пекти до золотистого кольору
    пекти до золотистого кольору
  9. Народ довго здогадувався, звідки у пирога така дивна назва, і дійшов висновку, що це через кокос - ніби тріски. Більше нічого придумати не змогли! Смачного!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11149
Домашняя
яблоки, сливки, кокос
PT120M
PT120M
0

Комментарии