
Ягідно-яблучний пиріг з просоченням
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Наступний пиріг лише наполовину яблучний. Другу половину займають ягоди. Ви напевно знаєте, як добре ці дари природи поєднуються між собою.
Але головна особливість даного рецепту - це медово-лимонне просочення, яке і робить цей пиріг неймовірно гармонійним, ніжним і смачним.
Теги
Ингредиенты
- 350 г борошна
- щіпка солі
- 2 ч.л. розпушувача
- 120 г вершкового масла + 50 г для верху
- 150 г цукру + 2 ст.л. для верху
- 2 яйця
- 200 мл молока
- ваніль
- 200 г будь-яких ягід (можна заморожених)
- 0,5 кг яблук
- сік і цедра одного лимона
- 2 ст.л. меду
Приготовление
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, потім вливаємо розтоплене масло (120г) і додаємо цедру та ваніль.
жовтки розтерти з цукром, влити масло Борошно просіюємо з сіллю та розпушувачем. Почергово додаємо до масляно-жовткової маси то борошняну суміш, то молоко. Після кожного разу добре перемішуємо.
додати борошно та молоко Білки збиваємо в щільну піну і обережно змішуємо з тістом.
додати збиті білки Тісто викладаємо у форму (краще застелити її папером), зверху насипаємо ягоди. Якщо ягоди заморожені, то розморожувати їх перед цим не потрібно! Зверху кладемо почищені та нарізані шматочками яблука, посипаємо 2 ст.л. цукру. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла (50 г).
тісто викласти у форму, зверху яблука та ягоди Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45-55 хвилин. На готовність перевіряємо зубочисткою. Поки печеться пиріг, готуємо просочення: у каструльці розігріваємо мед з соком лимона.
розігріти мед з лимонним соком Заливаємо цим сиропом гарячий готовий пиріг і відправляємо його у вимкнену охолоджену духовку.
залити пиріг сиропом Коли пиріг з гарячого стане теплим, він готовий до вживання.
повільно охолодити Смачного!
пиріг готовий
Комментарии