Рецепт Ягідно-яблучний пиріг з просоченням с фото

Ягідно-яблучний пиріг з просоченням

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Наступний пиріг лише наполовину яблучний. Другу половину займають ягоди. Ви напевно знаєте, як добре ці дари природи поєднуються між собою.
Але головна особливість даного рецепту - це медово-лимонне просочення, яке і робить цей пиріг неймовірно гармонійним, ніжним і смачним.

Теги

яблоки, ягоды, мед

Ингредиенты

  • 350 г борошна
  • щіпка солі
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 120 г вершкового масла + 50 г для верху
  • 150 г цукру + 2 ст.л. для верху
  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • ваніль
  • 200 г будь-яких ягід (можна заморожених)
  • 0,5 кг яблук
  • сік і цедра одного лимона
  • 2 ст.л. меду

Приготовление

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, потім вливаємо розтоплене масло (120г) і додаємо цедру та ваніль.

    жовтки розтерти з цукром, влити масло
    жовтки розтерти з цукром, влити масло
  2. Борошно просіюємо з сіллю та розпушувачем. Почергово додаємо до масляно-жовткової маси то борошняну суміш, то молоко. Після кожного разу добре перемішуємо.

    додати борошно та молоко
    додати борошно та молоко
  3. Білки збиваємо в щільну піну і обережно змішуємо з тістом.

    додати збиті білки
    додати збиті білки
  4. Тісто викладаємо у форму (краще застелити її папером), зверху насипаємо ягоди. Якщо ягоди заморожені, то розморожувати їх перед цим не потрібно! Зверху кладемо почищені та нарізані шматочками яблука, посипаємо 2 ст.л. цукру. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла (50 г).

    тісто викласти у форму, зверху яблука та ягоди
    тісто викласти у форму, зверху яблука та ягоди
  5. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45-55 хвилин. На готовність перевіряємо зубочисткою. Поки печеться пиріг, готуємо просочення: у каструльці розігріваємо мед з соком лимона.

    розігріти мед з лимонним соком
    розігріти мед з лимонним соком
  6. Заливаємо цим сиропом гарячий готовий пиріг і відправляємо його у вимкнену охолоджену духовку.

    залити пиріг сиропом
    залити пиріг сиропом
  7. Коли пиріг з гарячого стане теплим, він готовий до вживання.

    повільно охолодити
    повільно охолодити
  8. Смачного!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11148
Домашняя
яблоки, ягоды, мед
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Татьяна 5
Татьяна 5

\r\n\r\nСпасибо за приятные воспоминания детства. И это тоже мы делали с мамой... Люблю ее