
Цветаевський яблучний пиріг
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Один з найвідоміших радянських пирогів! Дуже смачний і нагадує дитинство.
Теги
Ингредиенты
- 150 г вершкового масла
- 250 г борошна
- 120 г сметани
- 2 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- 1 кг яблук
Заливка:
- 250 г сметани
- 8-10 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 2 ст. л. борошна
- ваніль (за бажанням)
Приготовление
-
Для тіста розтопити масло, охолодити його, додати сметану і збити до однорідності.
змішати масло і сметану -
Борошно просіяти з сіллю та розпушувачем і додати в масляну суміш.
додати борошно -
Руками замісити гладке тісто. Воно дуже приємне, не липке, схоже на те, яке я використовую у пирозі зі шпинатом.
замісити тісто -
Руками викласти тісто у форму. Якщо форма меншого діаметру, зменшити кількість тіста, щоб вийшов тонкий шар.
викласти тісто у форму -
Приготувати заливку: просто змішати всі продукти.
приготувати заливку -
Яблука почистити, нарізати тонкими часточками і викласти на тісто. Якщо яблука великі та гарні, викласти їх віялом.
яблука викласти на корж -
Залити яблука сметанною сумішшю.
залити сметаною -
Випікати пиріг при t-180°C хвилин 50. Він має гарно зарум'янитися.
пекти до готовності -
Перед тим, як розрізати, обов'язково охолодити.
пиріг готовий
Комментарии
Очень вкусно!!! спасибо за рецепт все получилось!!! только сахара поменьше положила люблю чуть сладкое

Обязательно попробую приготовить.
Приготовила
Вкусно.Кстати, сметанная заливка немного напоминает начинку для "Татарского" сметанника.(только тесто там дрожжевое делаю) Я его часто готовлю своему малышу.Ему 2,7,и ему очень нравится 
Спасибо за рецепт
Подскажите, а какой жирности брать сметану для этого пирога?
Кристи, процентов 30 жирности.
Вкусно получилось и красиво, спасибо