Рецепт Цветаевський яблучний пиріг с фото

Цветаевський яблучний пиріг

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Один з найвідоміших радянських пирогів! Дуже смачний і нагадує дитинство.

Теги

яблоки, сметана, масло

Ингредиенты

  • 150 г вершкового масла
  • 250 г борошна
  • 120 г сметани
  • 2 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 1 кг яблук

Заливка:

  • 250 г сметани
  • 8-10 ст. л. цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. борошна
  • ваніль (за бажанням)

Приготовление

  1. Для тіста розтопити масло, охолодити його, додати сметану і збити до однорідності.

    змішати масло і сметану
    змішати масло і сметану
  2. Борошно просіяти з сіллю та розпушувачем і додати в масляну суміш.

    додати борошно
    додати борошно
  3. Руками замісити гладке тісто. Воно дуже приємне, не липке, схоже на те, яке я використовую у пирозі зі шпинатом.

    замісити тісто
    замісити тісто
  4. Руками викласти тісто у форму. Якщо форма меншого діаметру, зменшити кількість тіста, щоб вийшов тонкий шар.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  5. Приготувати заливку: просто змішати всі продукти.

    приготувати заливку
    приготувати заливку
  6. Яблука почистити, нарізати тонкими часточками і викласти на тісто. Якщо яблука великі та гарні, викласти їх віялом.

    яблука викласти на корж
    яблука викласти на корж
  7. Залити яблука сметанною сумішшю.

    залити сметаною
    залити сметаною
  8. Випікати пиріг при t-180°C хвилин 50. Він має гарно зарум'янитися.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  9. Перед тим, як розрізати, обов'язково охолодити.

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11144
Домашняя
яблоки, сметана, масло
PT60M
PT60M
0

Комментарии

рита
рита

Анастасия
Анастасия

Очень вкусно!!! спасибо за рецепт все получилось!!! только сахара поменьше положила люблю чуть сладкое

Аня
Аня

Обязательно попробую приготовить.

anna1986_29@mail.ru
anna1986_29@mail.ru

Приготовила Вкусно.Кстати, сметанная заливка немного напоминает начинку для "Татарского" сметанника.(только тесто там дрожжевое делаю) Я его часто готовлю своему малышу.Ему 2,7,и ему очень нравится

liz9064@mail.ru
liz9064@mail.ru

Спасибо за рецепт

Татьяна 5
Татьяна 5

\r\n\r\nМоя мама делала такой пирог, очень нравился в детстве. Сейчас боюсь испортить фигуру.

Татьяна 5
Татьяна 5

Забыла сказать спасибо за рецепт

Кристи
Кристи

Подскажите, а какой жирности брать сметану для этого пирога?

Елизавета
Елизавета

Кристи, процентов 30 жирности.

Ира
Ира

Вкусно получилось и красиво, спасибо