
Пиріг зі сиром і грушами
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам черговий фруктовий пиріг. Нічого особливого про нього писати не буду, крім того, що він дуже ніжний, гармонійний і приємний на смак. Решту ви дізнаєтеся самі, коли його спечете.
Теги
Ингредиенты
- 250 г борошна + 3 ст. л.
- 125 г вершкового масла
- 25 г цукрової пудри (цукру) + 1 ст. л.
- щіпка солі
- 1 яйце
Для начинки:
- 800 г груш
- 250 г сиру
- 200 мл вершків
- ваніль
- кориця
- 3 яйця
- 4 ст. л. цукру
- 50 г гіркого шоколаду
Приготовление
-
Зробити пісочне тісто.
приготувати тісто -
Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник.
Ввімкнути духовку на 200°C.
Для начинки натерти шоколад на тертці.
шоколад натерти на тертці -
Змішати сир з вершками, яйцями, цукром, ваніллю та корицею.
приготувати сирну суміш -
Від тіста відщипнути шматочок (приблизно 70 г) і залишити в холодильнику. Решту тіста викласти у форму, зробивши бортики. Покласти в морозилку.
викласти тісто у форму -
Груші почистити і нарізати скибочками.
почистити і нарізати груші -
Корж присипати тертим шоколадом.
присипати корж шоколадом -
Зверху віялом викласти груші. Залити сирною сумішшю.
викласти груші залити сиром -
Залишок тіста розтерти в крихту з 3 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру.
зробити крихту -
Вийняти пиріг з духовки, посипати крихтою і повернути ще на 30-40 хвилин, знизивши t до 170°С.
присипати пиріг крихтою -
Пиріг має злегка зарум'янитися, але не надто.
пекти до готовності -
Охолодити пиріг у формі, потім перекласти на блюдо.
пиріг готовий
Комментарии