
Морквяний пиріг
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пиріг, хоч і морквяний, але дуже смачний. Хтось навіть, можливо, їв щось схоже. Для цікавості такий самий пиріг можна робити і з буряка.
Теги
Ингредиенты
- 3 великі морквини (приблизно грам по 500)
- 150 г борошна
- 100 г поленти
- 4 яйця
- 1 ч. л. кориці
- шматочок кореня імбиру (3 см)
- 1 апельсин
- 170 мл рослинної олії (краще оливкової)
- 2 ч. л. розпушувача
- 150 мл меду
- щіпка солі
Для подачі: сметана та горішки
Приготовление
-
Моркву вимити і поставити варити.
зварити моркву -
В цей час підготувати інші продукти.
Відокремити жовтки від білків. Імбир почистити і натерти на тертці. Зняти цедру та вичавити сік з апельсина.
Готову моркву почистити і перемолоти у пюре.
зробити пюре -
А далі все буде швидко.
До морквяного пюре додати жовтки, імбир, мед та рослинну олію. Добре збити.
змішати пюре з жовтками, медом та олією -
Додати борошно, поленту, розпушувач, сік та цедру апельсина, корицю та сіль.
додати борошно і поленту -
Білки добре збити та обережно ввести в тісто.
ввести збиті білки -
Форму вистелити папером для випічки або змастити маслом та присипати борошном. Викласти тісто у форму та випікати при t 180°С 40-45 хвилин.
викласти тісто у форму -
Вийняти з духовки. Дати охолонути.
пекти до готовності -
Дуже шикарно цей пиріг смакує зі сметаною! З цукром чи без - на ваш смак. Мені краще без. А якщо ще смаженими горіхами посипати - взагалі супер! У мене знайшлися кедрові. Ви можете взяти будь-які інші.
пиріг готовий
Комментарии