Рецепт Пиріг зі шпинатом та сиром фета с фото

Пиріг зі шпинатом та сиром фета

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Европейская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на природу на праздник на каждый день

Кілька років тому (не знаю, чи пам'ятаєте ви чи ні) у МакДоналдсі продавали пиріжки зі шпинатом. Я довго їх не помічала. Що може бути смачного в якомусь шпинаті порівняно з БігМаком! Але потім хтось дав мені відкусити... Мого захвату не було меж, і незабаром я підсадила на ці пиріжки всіх своїх рідних та знайомих!

Але, як відомо, ніщо не вічне, і одного разу, прийшовши в МакДо, я з подивом виявила, що щастя моє зникло... Попереживавши пару днів, я вирішила, що ні від кого більше залежати не збираюся і навчуся сама пекти не гірше! Це виявилося досить просто. Найскладнішою справою було відшукати шпинат!

Результат моїх зусиль ви зараз зможете побачити самі.

Моя найкраща подруга за цим пирогом готова їхати до мене на інший кінець міста в будь-який час доби. Правда, з МакДо у неї була та ж історія!

Теги

шпинат, фета, кедровые орехи

Ингредиенты

  • 1 пачка замороженого шпинату
  • 200 г сиру Фета
  • 100 г волоських горіхів
  • 2-3 зубчики часнику
  • щіпка мускатного горіха
  • щіпка меленого перцю чилі (або шматочок свіжого стручка)

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 3 ст. л. жирної сметани
  • 10 ст. л. борошна
  • щіпка солі
  • 1 яйце для змащування

Приготовление

  1. Тісто

    Цей рецепт тіста я використовую для своїх пирогів дуже часто. Воно готується за 5 хвилин, а на смак виходить дуже ніжним і розсипчастим. Але ви цілком можете купити готове листкове тісто в магазині та використовувати його.

    Масло розм'якшити, нарізати шматочками, покласти в миску, додати борошно, сіль та сметану. І почати замішувати тісто руками.

    змішати всі інгредієнти та замісити тісто
    змішати всі інгредієнти та замісити тісто
  2. Спочатку воно буде прилипати до рук, але поступово стане гладеньким. Зазвичай це відбувається швидко, за 5-7 хвилин. Масло буде танути під теплом ваших рук і змішуватися з рештою інгредієнтів. Як тільки від рук відлипло, згортаємо тісто в кулю, присипаємо борошном і ставимо в холодильник мінімум на годину. Можна і довше.

    Тут головне - не економити на продуктах. Чим рідкіша сметана, тим менш гладеньким буде тісто. А масло має бути високої якості. Є таке масло, яке тане практично відразу, як тільки його вийняли з холодильника. На ньому це тісто не вийде, я пробувала. Так і залишиться на руках.

    згорнути тісто в кулю та покласти на холод
    згорнути тісто в кулю та покласти на холод
  3. Начинка

    Горіхи обсмажити на сухій сковорідці.

    горіхи обсмажити
    горіхи обсмажити
  4. Шпинат тушкувати до повного випаровування рідини.

    Додати до нього подрібнений часник, мускатний горіх та гострий перець.

    Якщо залишиться рідина, вона підмочить пиріг, і вийде не дуже добре.

    шпинат потушкувати
    шпинат потушкувати
  5. Гарячий шпинат відразу змішати з Фетою.

    змішати шпинат з фетою
    змішати шпинат з фетою
  6. Горіхи порубати ножем і додати до шпинату.

    Трохи охолодити.

    додати горіхи
    додати горіхи
  7. Тісто вийняти з холодильника. Відрізати від нього шматок приблизно 2/3 і тонко розкатати.

    Викласти на деко, зверху викласти шпинат. Зробити бортики та змастити їх збитим яйцем.

    викласти начинку на тісто
    викласти начинку на тісто
  8. Решту тіста тонко розкатати під розмір пирога і накрити ним начинку. Притиснути краї та змастити весь пиріг збитим яйцем. Наколоти виделкою.

    накрити другим шматком тіста
    накрити другим шматком тіста
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180С духовці 20-30 хвилин.

    спекти пиріг
    спекти пиріг
  10. Охолодити та нарізати шматочками.

    нарізати шматочками
    нарізати шматочками

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 5110
Домашняя
шпинат, фета, кедровые орехи
PT60M
PT60M
0

Комментарии

lisa
lisa

Очень вкусный пирог! Спасибо за рецепт!

alla.zhivoglyad@yandex.ru
alla.zhivoglyad@yandex.ru

Необыкновенно вкусный пирог! Уж насколько у меня супруг при слове "шпинат" морщится, ел и приговаривал, чтобы я почаще его пекла! Спасибо огромное за рецепт!

Юлия
Юлия

СПАСИБО ОГРОМНОЕ за рецепт,очень вкусный пирог,мало теста и много начинки,как раз то что нужно

Ирина
Ирина

Спасибо, пирог вкусный, но тесто внизу под влажной начинкой не пропекается и серого цвета. Может добавить соду?

Елизавета
Елизавета

Ирина, лучше выпаривайте жидкость (начинка не должна быть влажной!)и тоньше раскатывайте тесто. А сода в таком тесте абсолютно не нужна.

Antonina
Antonina

Елизавета, Вам большущее спасибо за отличный рецепт пирога. У меня муж раньше тоже не ел ни шпината, ни капусты. Я Ваше тесто ещё и для пирога с капустой использую. Получается отличный пирог и мы можем съесть его за один присест)) Вот опять поставила в духовку и жду мужа с работы.