Рецепт Запіканка з овочів з куркою та помідорами с фото

Запіканка з овочів з куркою та помідорами

Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Пропоную вам чергову запіканку. Велику, смачну та соковиту. Вона цілком може замінити собою цілий обід, а готується швидко та просто, як будь-яка запіканка.

Набір продуктів ви можете вибирати самі. Я дослідним шляхом вивела для себе оптимальну комбінацію. В ній присутній батат, оскільки ми його всі дуже любимо. І запіканці він надає неповторного солодкуватого смаку. Якщо є можливість, обов'язково спробуйте. А немає - підійде і звичайна картопля.

Теги

курица, батат, помидоры

Ингредиенты

  • 300 г готової курки
  • 2 батати (2 картоплини, шматок гарбуза і т.д.)
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 1 цибуля-порей (чи лише один вид будь-якої цибулі)
  • ½ баночки кукурудзи
  • 2 невеликих помідори
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець, тим'ян
  • 3 яйця
  • ½ склянки суміші молока і вершків (чи просто молока або вершків)
  • 100 г твердого сиру

Приготовление

  1. Батат чи картоплю почистити, нарізати кубиками і трохи обсмажити в олії.

    обсмажити батат
    обсмажити батат
  2. В цей час нарізати овочі: порей - кільцями, цибулю - півкільцями, перець - кубиками, помідори - кружальцями, часник роздавити.

    Вийняти батат зі сковороди, на його місце покласти цибулю і порей. Потримати 5 хвилин.

    обсмажити цибулю-порей
    обсмажити цибулю-порей
  3. Додати перець, часник і тим'ян. Обсмажувати хвилин 10.

    додати перець та спеції
    додати перець та спеції
  4. Потім додати батат, курку і кукурудзу. Перемішати, приправити сіллю і перцем, прогріти і зняти з вогню.

    додати батат, курку та кукурудзу
    додати батат, курку та кукурудзу
  5. Для заливки збити яйця з молоком і вершками. Трохи приправити сіллю та перцем.

    зробити заливку
    зробити заливку
  6. Викласти овочеву суміш у форму для запікання, зверху покласти кружальця помідорів.

    викласти у форму
    викласти у форму
  7. Залити яєчною сумішшю і поставити в духовку на півгодини при t – 180 С.

    залити яєчною сумішшю та запекти
    залити яєчною сумішшю та запекти
  8. Потім вийняти, посипати тертим сиром і повернути у духовку ще на хвилин 20 до утворення золотистої скоринки.

    посипати тертим сиром
    посипати тертим сиром
    запекти
    запекти
  9. Трохи охолодити і подавати.

    запіканка готова
    запіканка готова
  10. Краще, щоб помідори були м'ясистими. У мене трапилися дуже водянисті і підмочили запіканку. Але смак від цього аж ніяк не постраждав.

    Приємного апетиту!

Оценка 5 / 5 на основе 2191
Домашняя
курица, батат, помидоры
PT120M
PT120M
0

Комментарии