
Запіканка з овочів з куркою та помідорами
Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Пропоную вам чергову запіканку. Велику, смачну та соковиту. Вона цілком може замінити собою цілий обід, а готується швидко та просто, як будь-яка запіканка.
Набір продуктів ви можете вибирати самі. Я дослідним шляхом вивела для себе оптимальну комбінацію. В ній присутній батат, оскільки ми його всі дуже любимо. І запіканці він надає неповторного солодкуватого смаку. Якщо є можливість, обов'язково спробуйте. А немає - підійде і звичайна картопля.
Теги
Ингредиенты
- 300 г готової курки
- 2 батати (2 картоплини, шматок гарбуза і т.д.)
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 1 цибуля-порей (чи лише один вид будь-якої цибулі)
- ½ баночки кукурудзи
- 2 невеликих помідори
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець, тим'ян
- 3 яйця
- ½ склянки суміші молока і вершків (чи просто молока або вершків)
- 100 г твердого сиру
Приготовление
Батат чи картоплю почистити, нарізати кубиками і трохи обсмажити в олії.
обсмажити батат В цей час нарізати овочі: порей - кільцями, цибулю - півкільцями, перець - кубиками, помідори - кружальцями, часник роздавити.
Вийняти батат зі сковороди, на його місце покласти цибулю і порей. Потримати 5 хвилин.
обсмажити цибулю-порей Додати перець, часник і тим'ян. Обсмажувати хвилин 10.
додати перець та спеції Потім додати батат, курку і кукурудзу. Перемішати, приправити сіллю і перцем, прогріти і зняти з вогню.
додати батат, курку та кукурудзу Для заливки збити яйця з молоком і вершками. Трохи приправити сіллю та перцем.
зробити заливку Викласти овочеву суміш у форму для запікання, зверху покласти кружальця помідорів.
викласти у форму Залити яєчною сумішшю і поставити в духовку на півгодини при t – 180 С.
залити яєчною сумішшю та запекти Потім вийняти, посипати тертим сиром і повернути у духовку ще на хвилин 20 до утворення золотистої скоринки.
посипати тертим сиром запекти Трохи охолодити і подавати.
запіканка готова Краще, щоб помідори були м'ясистими. У мене трапилися дуже водянисті і підмочили запіканку. Але смак від цього аж ніяк не постраждав.
Приємного апетиту!
Комментарии