Рецепт Гарбузова запіканка з сиром та горіхами с фото

Гарбузова запіканка з сиром та горіхами

Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на природу на каждый день

Запіканок з гарбуза велика кількість: солоні і солодкі, з овочами і фруктами, крупами і макаронами; коротше, на будь-який смак. Гарбуз - чудовий овоч! Поєднується практично з усіма продуктами, а стравам надає вишуканий відтінок.

З цим овочем приказка "Ти просто не вмієш його готувати" вірна на всі сто! Хто судить про смак гарбуза лише за пшоняною кашею та гарбузовим пюре з маслом, той не знає гарбуза. Цей овоч просто неможливо не любити!

Абсолютно чудове поєднання - "гарбуз-сир-горіхи". Причому, як у солоному вигляді, так і в солодкому. Виходить дуже яскраво, виразно, але, в той же час, якось тепло і гармонійно. Спробуйте приготувати цю просту запіканку і, можливо, ви зміните свою думку про гарбуз.

Теги

тыква, сыр, орехи

Ингредиенты

  • пюре з 500 г почищеного гарбуза (гарбуз відварити шматочками 10-15 хвилин і розім'яти товкачиком)
  • 4 яйця
  • 100 г тертого сиру
  • 100 г мелених горіхів (я взяла суміш з мигдалю та волоських)
  • 75 г вершкового масла
  • 1 цибулинка, дрібно нарізана та обсмажена
  • сіль, перець

і я ще додала трохи поленти, але це зовсім не обов'язково.

Приготовление

  1. Яйця змішати з 50г сиру (решта сиру - для посипання).

    змішати половину сиру та яйця
    змішати половину сиру та яйця
  2. Перемішати гарбузове пюре і половину вершкового масла (решта масла - для верху).

    змішати половину масла та пюре
    змішати половину масла та пюре
  3. З'єднати ці дві суміші в одну.

    з'єднати дві суміші в одну
    з'єднати дві суміші в одну
  4. Всипати половину горіхів (залишок - для посипання), поленту, покласти цибулю, посолити, поперчити і добре перемішати.

    З полентою запіканка буде щільнішою і пухкою (як хліб), а без неї - ніжнішою та одноріднішою.

    додати решту інгредієнтів
    додати решту інгредієнтів
  5. Викласти суміш у форму, посипати рештою горіхів та сиром, зверху розкласти шматочки вершкового масла.

    викласти масу у форму
    викласти масу у форму
  6. Запікати при t-180С 30 хвилин або до готовності.

    запекти
    запекти
  7. Подавати можна і гарячою, і теплою, і навіть холодною. Все одно буде дуже смачно, обіцяю!

    Приємного апетиту!

    запіканка готова
    запіканка готова
Оценка 5 / 5 на основе 2182
Домашняя
тыква, сыр, орехи
PT45M
PT45M
0

Комментарии