Рецепт Запеканочки з батата та сирів с фото

Запеканочки з батата та сирів

Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить очень просто блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день

Пропоную вам варіант простого використання батата - запіканка! Що вже простіше - запіканку може зробити навіть людина, яка практично не вміє готувати.
Відразу скажу, що смак у неї цікавий, незвичайний, але дуже приємний. Навіть мій чоловік, який запіканки без м'яса не визнає ні в якому разі, оцінив заморський бульбоплід і дав мені добро на подальші експерименти з ним.
Батат, незважаючи на зовнішню непоказність, всередині гарний і яскравий. І своїм насиченим помаранчевим кольором він щедро ділиться зі стравами, в які потрапляє, роблячи останні сонячними і тішачи око.

Теги

батат, сыр, творог

Ингредиенты

  • 1 великий батат
  • 150 г сиркового сиру
  • 200 г твердого сиру
  • 200 г бринзи або фети
  • 100 г сметани
  • 4 яйця
  • мелений чорний перець

Приготовление

  1. Батат почистити і натерти на великій тертці.

    батат натерти
    батат натерти
  2. Твердий сир теж натерти.

    Сирковий сир і бринзу розкришити і перемішати. Додати тертий сир і яйця.

    змішати сир, сирковий сир, бринзу та яйця
    змішати сир, сирковий сир, бринзу та яйця
  3. Додати батат, поперчити. Солити не варто, т.к. у сирах достатньо солі. Тут ви можете додати ті спеції, що до душі, а також подрібнену зелень.

    додати батат і спеції
    додати батат і спеції
  4. Далі можна робити або одну велику запіканку, або порційні маленькі. У тому і іншому випадку форми потрібно трохи змастити маслом і викласти туди масу.

    розкласти масу по формочках і запекти
    розкласти масу по формочках і запекти
  5. Запікати в духовці 30-40 хвилин при t°160-180С. Запіканка повинна стати яскравого жовто-помаранчевого кольору.

    Смачного!

    запіканки готові
    запіканки готові
Оценка 5 / 5 на основе 281
Домашняя
батат, сыр, творог
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Валентина
Валентина

А сметану куда?

Елизавета
Елизавета

Валентина, сметану добавить вместе с сыром и яйцами. Спасибо Вам за наблюдательность