
Запеканочки з батата та сирів
Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить очень просто блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день
Пропоную вам варіант простого використання батата - запіканка! Що вже простіше - запіканку може зробити навіть людина, яка практично не вміє готувати.
Відразу скажу, що смак у неї цікавий, незвичайний, але дуже приємний. Навіть мій чоловік, який запіканки без м'яса не визнає ні в якому разі, оцінив заморський бульбоплід і дав мені добро на подальші експерименти з ним.
Батат, незважаючи на зовнішню непоказність, всередині гарний і яскравий. І своїм насиченим помаранчевим кольором він щедро ділиться зі стравами, в які потрапляє, роблячи останні сонячними і тішачи око.
Теги
Ингредиенты
- 1 великий батат
- 150 г сиркового сиру
- 200 г твердого сиру
- 200 г бринзи або фети
- 100 г сметани
- 4 яйця
- мелений чорний перець
Приготовление
-
Батат почистити і натерти на великій тертці.
батат натерти -
Твердий сир теж натерти.
Сирковий сир і бринзу розкришити і перемішати. Додати тертий сир і яйця.
змішати сир, сирковий сир, бринзу та яйця -
Додати батат, поперчити. Солити не варто, т.к. у сирах достатньо солі. Тут ви можете додати ті спеції, що до душі, а також подрібнену зелень.
додати батат і спеції -
Далі можна робити або одну велику запіканку, або порційні маленькі. У тому і іншому випадку форми потрібно трохи змастити маслом і викласти туди масу.
розкласти масу по формочках і запекти -
Запікати в духовці 30-40 хвилин при t°160-180С. Запіканка повинна стати яскравого жовто-помаранчевого кольору.
Смачного!
запіканки готові
Комментарии
А сметану куда?
Валентина, сметану добавить вместе с сыром и яйцами. Спасибо Вам за наблюдательность