Рецепт Варення з чорної смородини на зиму с фото

Варення з чорної смородини на зиму

Рецепт на 10 порций более 120 минут готовить просто очень дешевое блюдо варить плита детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим на каждый день

Вам завжди хочеться насолоджуватися смаком літа, навіть коли за вікном панує холодна зима? У такому разі, варення з чорної смородини – ідеальне рішення! Ці яскраві та ароматні ласощі принесуть із собою теплі спогади про літні дні, і дозволять вам насолоджуватися вишуканим смаком цих ягід протягом усього року. А найкраще в цьому рецепті – відсутність необхідності готувати сироп чи варити варення тривалий час. Для цього вам знадобляться лише чорна смородина та цукор, а процес приготування займе всього лише 20-30 хвилин. Готові зануритися у світ ягідного задоволення на протязі зимових місяців? Тоді дотримуйтесь цього простого рецепту варення з чорної смородини, і у вас завжди буде під рукою чудовий десерт чи сніданок для родини та гостей.

Теги

смородина, сахар

Ингредиенты

  • 1 кг чорної смородини
  • 1 кг цукру (можна зменшити або збільшити кількість цукру залежно від уподобань щодо солодкості)

Приготовление

  1. Ретельно промийте чорну смородину у холодній воді.

  2. У великій мисці змішайте ягоди чорної смородини з цукром у співвідношенні 1 до 1. Добре перемішайте, щоб ягоди рівномірно вкрилися цукром. Залиште для утворення сиропу на 1-3 години.

  3. Перелийте вміст банок у каструлю та поставте на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть ягоди з цукром на повільному вогні протягом 20-30 хвилин. Пінку знімати не потрібно.

    Змішуємо чорну смородину та цукор
    Змішуємо чорну смородину та цукор
  4. Поки вариться варення необхідно простерилізувати банки та кришки. Краще за все це зробити у мікрохвильовці, духовці чи на водяній бані.

    Варення з чорної смородини у процесі варіння
    Варення з чорної смородини у процесі варіння
  5. Через 20-30 хвилин перевірте готовність варення. Крапніть трохи сиропу на холодну тарілку. Якщо сироп швидко застигає і не тече, значить варення готове.

  6. Гаряче варення акуратно перелийте назад у стерильні скляні банки. Закрийте кришками і відразу переверніть банки догори дном. Це допоможе створити додаткову вакуумну упаковку та забезпечить краще зберігання.

  7. Залиште банки перевернутими до повного охолодження, а потім переверніть їх назад. Зберігайте варення з чорної смородини у прохолодному та сухому місці, наприклад, на полиці у шафі чи у льосі.

    Варення з чорної смородини на зиму
    Варення з чорної смородини на зиму
Оценка 5 / 5 на основе 24696
Домашняя
смородина, сахар
PT240M
PT240M
0

Комментарии