Рецепт Яловичина у червоному соусі с фото

Яловичина у червоному соусі

Рецепт на 4 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое тушить подросткам беременным всем остальным на праздник на каждый день

У цій страві ніжні шматочки яловичини просочені пікантним томатним соусом. Пальчики оближеш!

Теги

говядина, вино, помидоры

Ингредиенты

  • 1/2-1 кг яловичини
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 склянка м'ясного бульйону або води
  • 2 лаврові листки
  • декілька горошин духмяного перцю
  • мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 склянки сухого вина
  • 6 ст. л. бульйону
  • 1 склянка м'якоті помідорів
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. гострого соусу чилі
  • щіпка кориці
  • сіль за смаком

Приготовление

  1. М'ясо нарізати невеликими шматочками.

    Розігріти олію у широкій товстостінній каструлі і обсмажувати м'ясо хвилин 10.

    Якщо м'яса багато, краще обсмажувати його партіями.

    Додати духмяний перець, свіжомелений чорний перець, лавровий лист, перемішати і потримати на вогні ще хвилину.

    Обсмажити м'ясо
    Обсмажити м'ясо
  2. Цибулю, часник і моркву дрібно нарізати.

    Вийняти м'ясо з каструлі і на його місці обсмажити овочі.

    Обсмажити овочі
    Обсмажити овочі
  3. Додати до овочів цукор, вино, 6 ст. л. бульйону, м'якоть помідорів, томатну пасту, соус чилі, корицю і сіль.

    Додати інгредієнти для соусу
    Додати інгредієнти для соусу
  4. Перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні 5 хвилин.

    Повернути в каструлю м'ясо, влити склянку бульйону. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою приблизно годину до готовності м'яса.

    Тушкувати до готовності
    Тушкувати до готовності
  5. При подачі прикрасити свіжою петрушкою.

    Соус виходить гостренький і пряний. Ви можете класти спеції за вашим смаком більше чи менше. Вино підійде абсолютно будь-яке, але краще, звичайно, взяти червоне сухе.

    Готово
    Готово
Оценка 5 / 5 на основе 769
Домашняя
говядина, вино, помидоры
PT120M
PT120M
0

Комментарии