
Яловичина у червоному соусі
Рецепт на 4 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое тушить подросткам беременным всем остальным на праздник на каждый день
У цій страві ніжні шматочки яловичини просочені пікантним томатним соусом. Пальчики оближеш!
Теги
Ингредиенты
- 1/2-1 кг яловичини
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 склянка м'ясного бульйону або води
- 2 лаврові листки
- декілька горошин духмяного перцю
- мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ч. л. цукру
- 1/2 склянки сухого вина
- 6 ст. л. бульйону
- 1 склянка м'якоті помідорів
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. гострого соусу чилі
- щіпка кориці
- сіль за смаком
Приготовление
-
М'ясо нарізати невеликими шматочками.
Розігріти олію у широкій товстостінній каструлі і обсмажувати м'ясо хвилин 10.
Якщо м'яса багато, краще обсмажувати його партіями.
Додати духмяний перець, свіжомелений чорний перець, лавровий лист, перемішати і потримати на вогні ще хвилину.
Обсмажити м'ясо -
Цибулю, часник і моркву дрібно нарізати.
Вийняти м'ясо з каструлі і на його місці обсмажити овочі.
Обсмажити овочі -
Додати до овочів цукор, вино, 6 ст. л. бульйону, м'якоть помідорів, томатну пасту, соус чилі, корицю і сіль.
Додати інгредієнти для соусу -
Перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні 5 хвилин.
Повернути в каструлю м'ясо, влити склянку бульйону. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою приблизно годину до готовності м'яса.
Тушкувати до готовності -
При подачі прикрасити свіжою петрушкою.
Соус виходить гостренький і пряний. Ви можете класти спеції за вашим смаком більше чи менше. Вино підійде абсолютно будь-яке, але краще, звичайно, взяти червоне сухе.
Готово
Комментарии