
Яблучний соус
Рецепт на 6 порций 60-120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом справжнього яблучного соусу. Уявіть собі: соковиті, солодкі яблука перетворюються на неймовірно ароматний і смачний соус, який можна використовувати в різних стравах. Цей соус стане справжнім козирем у вашій кулінарній колекції! Приготування займе трохи часу, але повірте мені, це того варте. Витративши всього лише 15 хвилин на підготовку і 40 хвилин на варіння, ви отримаєте готовий продукт, який зможе прикрасити будь-яку вашу трапезу.
Теги
свежие яблоки, сахар, корица, имбирь и гвоздика
Ингредиенты
- 1,5 кг свіжих яблук
- 200 г цукру
- 1 чайна ложка кориці
- 1/2 чайної ложки меленого імбиру
- 1/4 чайної ложки меленої гвоздики
- Сік половини лимона
Приготовление
Спочатку я беру свіжі яблука і ретельно їх мию. Потім я знімаю шкірку за допомогою овочечистки. Яблука я вибираю солодкі та соковиті, щоб отримати більш ароматний соус.
Після чищення яблук я нарізаю їх на шматочки та видаляю насіння і серцевину. Потім я кладу нарізані яблука у каструлю і додаю сік половини лимона, щоб зберегти яскравий колір яблук і додати свіжості у соус.
Далі я додаю цукор, корицю, імбир та гвоздику у каструлю з яблуками. Важливо правильно дозувати спеції, щоб соус вийшов гармонійним і ароматним.
Тепер прийшов час поставити каструлю на плиту і почати варіння. Я накриваю її кришкою і варю соус на середньому вогні близько 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
Коли соус стає густим і однорідним, я вимикаю плиту і залишаю його трохи охолонути. Потім за допомогою блендера або погружного змішувача я перевожу соус в однорідну масу без грудочок.
Готовий яблучний соус я розливаю у стерилізовані банки і закриваю їх тканинними кришками. Такий спосіб зберігання дозволяє соусу зберегти свою свіжість і аромат на тривалий час.
Комментарии