Рецепт Баклажани фаршировані овочами, запечені зі сметано-часниковим соусом с фото

Баклажани фаршировані овочами, запечені зі сметано-часниковим соусом

Рецепт на 5 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим на каждый день

Осінь, вересень. Настрій залишився з літом. Що б себе порадувати чимось приємним і смачним, сьогодні у нас будуть баклажани фаршировані овочами, запечені зі сметано-часниковим соусом. Як відомо, баклажани чудово дружать з багатьма овочами. І дана страва гарне тому доказ. До того ж, завдяки їй можна вбити відразу кількох зайців - приготувати ситний обід чи вечерю, якій не потребує навіть гарніру.

Теги

баклажан, сметана, чеснок

Ингредиенты

  • баклажан середній - 2 шт
  • помідори - 2-3 шт
  • картопля - 2 шт
  • цибуля - 1 шт
  • перець - 1 шт
  • часник - 5 зубчиків
  • сметана - 200 г
  • майонез - 2 ст.л.
  • сир твердий - 100 г
  • сіль - за смаком

Приготовление

  1. Готуємо продукти для запікання. Баклажани необхідно промити та відрізати хвостики, цибулю і картоплю чистимо від шкірки, помідори миємо, сир натираємо на дрібній або середній тертці, перець звільняємо від насіння.

  2. Баклажани розрізаємо вздовж на тонкі пластини, але не дорізаємо до кінця. У нас має вийти така "гармошка". Обов'язково змастіть кожен розріз сіллю за смаком.

  3. Овочі нарізаємо на тонкі пластинки, трохи згодом ми будемо їх вставляти в баклажани.

  4. Нарізані овочі акуратно вставляємо в розрізи баклажанів, намагаємося їх чергувати. Картоплю бажано брати такого сорту, який добре розварюється.

  5. Тепер приготуємо сметано-часниковий соус. Для цього в окремій глибокій мисці змішуємо 200 г сметани, 2 столові ложки майонезу і 100 г натертого сиру. 5 зубчиків часнику пропускаємо через прес, додаємо до соусу і добре перемішуємо.

  6. Не забуваємо посолити соус.

  7. Викладаємо соус на баклажани, намагаємося щоб він також потрапив всередину кожного розрізу.

  8. Відправляємо баклажани у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, потім накриваємо верх фольгою і випікаємо ще хвилин 40 до готовності.

  9. Подаємо баклажани в теплому вигляді. За бажанням можна додати зелені. З такою ситною закускою навіть гарнір не потрібен.

Оценка 5 / 5 на основе 17491
Домашняя
баклажан, сметана, чеснок
PT60M
PT60M
0

Комментарии