Рецепт Лимонний пиріг з пісочного тіста з заливкою с фото

Лимонний пиріг з пісочного тіста з заливкою

Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Пироги завжди у нас асоціюються з домашнім затишком і теплом. Начинки у них можуть бути абсолютно різні, фаворитом для мене залишаються лимонні пироги. Особливо актуальні вони в осінньо-зимову пору. Сьогоднішній рецепт - це дуже вдале поєднання пісочного тіста та лимонної заливки, а все разом це ніжнісінька структура, соковита просочка, манливий аромат лимона та яскравий зовнішній вигляд.

Теги

масло, лимон, мука

Ингредиенты

Тісто:

  • борошно - 175 г
  • цукрова пудра - 50 г
  • масло вершкове - 175 г
  • сіль - 1/2 ч. л.

Заливка:

  • яйця - 4 шт
  • цукор - 300 г
  • лимон - 1 шт
  • вершки 33% - 170 мл

Приготовление

  1. Підготуємо продукти для лимонного пирога. Вершкове масло та яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури. Борошно просіюємо.

  2. Спочатку приготуємо пісочне тісто-основу пирога. Для цього в окрему миску викладаємо 175 г вершкового масла кімнатної температури, 50 г цукрової пудри, 1/2 ч.л. солі та 175 г просіяного пшеничного борошна. Для зручності масло можна порізати кубиками, так легше буде з ним працювати.

  3. Тепер наше завдання перетворити всі продукти на крихту. Для цього все вміст миски перетираємо руками, формуючи велику крихту.

  4. Тісто не повинно бути однорідним і збиратися в єдине ціле. Отриману крихту викладаємо на деко, застелене пергаментом. Ущільнювати тісто не потрібно.

  5. Відправляємо його в розігріту до 160 градусів духовку на 15-20 хвилин, до появи золотистого кольору.

  6. Поки випікається основа для пирога, приготуємо лимонну заливку. Для цього в чашу блендера відправляємо 4 яйця і збиваємо на великих обертах кілька хвилин.

  7. Потім додаємо 300 г цукру і знову добре збиваємо до білого кольору.

  8. А тим часом займемося видавлюванням лимонного соку та натиранням цедри лимона.

  9. До збитих яєць з цукром додаємо цедру та сік одного лимона.

  10. Паралельно необхідно збити 170 мл вершків міксером. Додавати до них ми нічого не будемо. Достатньо просто узяти глибокий вузький посуд і ще одна важлива умова - вершки повинні бути холодними. Збиваємо недовго, до загущення вершків.

  11. Додаємо збиті вершки в яєчну масу та вимішуємо все до однорідності.

  12. Дістаємо основу для пирога з духовки і відразу ж заливаємо лимонною заливкою.

  13. Відправляємо пиріг знову в духовку на 160 градусів на 30-40 хвилин. Верх пирога повинен добре схопитися і підрум'янитися.

  14. Готовий пиріг краще за все подавати порційно, у вигляді тістечок, за бажанням зверху можна присипати цукровою пудрою.

Оценка 5 / 5 на основе 11480
Домашняя
масло, лимон, мука
PT45M
PT45M
0

Комментарии