Лимонний пиріг з пісочного тіста з заливкою
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Пироги завжди у нас асоціюються з домашнім затишком і теплом. Начинки у них можуть бути абсолютно різні, фаворитом для мене залишаються лимонні пироги. Особливо актуальні вони в осінньо-зимову пору. Сьогоднішній рецепт - це дуже вдале поєднання пісочного тіста та лимонної заливки, а все разом це ніжнісінька структура, соковита просочка, манливий аромат лимона та яскравий зовнішній вигляд.
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- борошно - 175 г
- цукрова пудра - 50 г
- масло вершкове - 175 г
- сіль - 1/2 ч. л.
Заливка:
- яйця - 4 шт
- цукор - 300 г
- лимон - 1 шт
- вершки 33% - 170 мл
Приготовление
Підготуємо продукти для лимонного пирога. Вершкове масло та яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури. Борошно просіюємо.
Спочатку приготуємо пісочне тісто-основу пирога. Для цього в окрему миску викладаємо 175 г вершкового масла кімнатної температури, 50 г цукрової пудри, 1/2 ч.л. солі та 175 г просіяного пшеничного борошна. Для зручності масло можна порізати кубиками, так легше буде з ним працювати.
Тепер наше завдання перетворити всі продукти на крихту. Для цього все вміст миски перетираємо руками, формуючи велику крихту.
Тісто не повинно бути однорідним і збиратися в єдине ціле. Отриману крихту викладаємо на деко, застелене пергаментом. Ущільнювати тісто не потрібно.
Відправляємо його в розігріту до 160 градусів духовку на 15-20 хвилин, до появи золотистого кольору.
Поки випікається основа для пирога, приготуємо лимонну заливку. Для цього в чашу блендера відправляємо 4 яйця і збиваємо на великих обертах кілька хвилин.
Потім додаємо 300 г цукру і знову добре збиваємо до білого кольору.
А тим часом займемося видавлюванням лимонного соку та натиранням цедри лимона.
До збитих яєць з цукром додаємо цедру та сік одного лимона.
Паралельно необхідно збити 170 мл вершків міксером. Додавати до них ми нічого не будемо. Достатньо просто узяти глибокий вузький посуд і ще одна важлива умова - вершки повинні бути холодними. Збиваємо недовго, до загущення вершків.
Додаємо збиті вершки в яєчну масу та вимішуємо все до однорідності.
Дістаємо основу для пирога з духовки і відразу ж заливаємо лимонною заливкою.
Відправляємо пиріг знову в духовку на 160 градусів на 30-40 хвилин. Верх пирога повинен добре схопитися і підрум'янитися.
Готовий пиріг краще за все подавати порційно, у вигляді тістечок, за бажанням зверху можна присипати цукровою пудрою.
Комментарии