Рецепт Запіканка з гарбуза та сиру в духовці - «Мармурова» с фото

Запіканка з гарбуза та сиру в духовці - «Мармурова»

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить очень просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Зараз, в сезон, саме час коли гарбуз можна використовувати як начинку для різних пирогів. Оскільки гарбуз чудово поєднується з сиром, то з нього виходять дуже смачні запіканки, рецептом однієї з них сьогодні я з вами і поділюся. Запіканка за цим рецептом виходить справді незвичайною, як за смаком так і за зовнішнім виглядом. А якщо додати в цю страву трішки апельсинової цедри, то вона (запіканка) вийде ще й безумно ароматною.

Теги

тыква, творог, изюм

Ингредиенты

  • гарбуз - 500 г
  • сир - 300 г
  • цукор - 6 стл
  • манка - 3 стл
  • вершкове масло - 2 чл
  • ізюм, сушена журавлина - 50 г
  • яйця - 2 шт
  • цедра апельсина (за бажанням) - 1 чл

Приготовление

  1. Готуємо продукти для запіканки. Гарбуз необхідно очистити. Масло дістаємо з холодильника заздалегідь. Сир блендерити чи пропускати через сито не потрібно, в запіканці мають потраплятися його шматочки.

    Продукти для гарбузово-сирної запіканки
    Продукти для гарбузово-сирної запіканки
  2. Гарбуз необхідно зварити або запікти в духовці. Я нарізала його на невеликі брусочки і відправила у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин. Замість запікання гарбуз можна зварити до готовності, але добре злити зайву рідину.

    Запікаємо гарбуз
    Запікаємо гарбуз
  3. Коли гарбуз повністю приготується і трохи охолоне, приступаємо до приготування запіканки. Для цього в окремій мисці змішуємо гарбуз, 3 столові ложки цукру та 1,5 столові ложки манної крупи. За бажанням додаємо 1 чайну ложку цедри апельсина.

    Готуємо начинку з гарбуза
    Готуємо начинку з гарбуза
  4. Збиваємо весь вміст миски блендером до однорідного стану. Додаємо 1 яйце і відставляємо миску вбік, але ненадовго, щоб манка не встигла набрякнути.

    Блендеримо та додаємо яйце
    Блендеримо та додаємо яйце
  5. Тепер займемося сирною начинкою. В окрему миску висипаємо 300 г сиру, решту 3 столових ложок цукру, яйце та 1,5 столової ложки манки. Додаємо вершкове масло, його нам знадобиться трішки, буквально 2 чайні ложки. Масло має бути кімнатної температури. Ізюм попередньо розмочувати не потрібно, досить просто промити його в гарячій воді. Висушувати також не потрібно.

    Начинка з сиру
    Начинка з сиру
  6. Всі інгредієнти акуратно перемішуємо виделкою до однорідності. Блендерити або збивати міксером масу не потрібно!

    Перемішуємо сирну начинку
    Перемішуємо сирну начинку
  7. Беремо форму, у мене вона діаметром 22 см і приступаємо до викладання шарів.

    Готуємо форму для запіканки
    Готуємо форму для запіканки
  8. Першим шаром викладаємо масу з гарбуза, зверху кладемо тонким шаром сир. Не заморочуйтеся з товщиною шарів, оскільки в результаті нам необхідно буде домогтися ефекту "мармуровості", тобто десь шари перемішаються.

    Викладаємо начинки шарами
    Викладаємо начинки шарами
  9. Далі знову викладаємо гарбузовий шар, потім сирний і чергуємо до тих пір поки не закінчаться начинки.

    Чергуємо начинки
    Чергуємо начинки
  10. Закінчуємо формування запіканки сирним шаром.

    Останній шар - сир
    Останній шар - сир
  11. Відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

    Відправляємо в духовку
    Відправляємо в духовку
  12. Готову запіканку не поспішаємо діставати з форми, нехай вона там трохи охолоне.

    Готова запіканка
    Готова запіканка
  13. Запіканка за цим рецептом виходить дуже ніжною і ароматною. Смак гарбуза абсолютно не відчувається.

    «Мармурова» запіканка з гарбуза та сиру
    «Мармурова» запіканка з гарбуза та сиру
Оценка 5 / 5 на основе 11469
Домашняя
тыква, творог, изюм
PT60M
PT60M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии