Запіканка з гарбуза та сиру в духовці - «Мармурова»
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить очень просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Зараз, в сезон, саме час коли гарбуз можна використовувати як начинку для різних пирогів. Оскільки гарбуз чудово поєднується з сиром, то з нього виходять дуже смачні запіканки, рецептом однієї з них сьогодні я з вами і поділюся. Запіканка за цим рецептом виходить справді незвичайною, як за смаком так і за зовнішнім виглядом. А якщо додати в цю страву трішки апельсинової цедри, то вона (запіканка) вийде ще й безумно ароматною.
Теги
Ингредиенты
- гарбуз - 500 г
- сир - 300 г
- цукор - 6 стл
- манка - 3 стл
- вершкове масло - 2 чл
- ізюм, сушена журавлина - 50 г
- яйця - 2 шт
- цедра апельсина (за бажанням) - 1 чл
Приготовление
Готуємо продукти для запіканки. Гарбуз необхідно очистити. Масло дістаємо з холодильника заздалегідь. Сир блендерити чи пропускати через сито не потрібно, в запіканці мають потраплятися його шматочки.
Продукти для гарбузово-сирної запіканки Гарбуз необхідно зварити або запікти в духовці. Я нарізала його на невеликі брусочки і відправила у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин. Замість запікання гарбуз можна зварити до готовності, але добре злити зайву рідину.
Запікаємо гарбуз Коли гарбуз повністю приготується і трохи охолоне, приступаємо до приготування запіканки. Для цього в окремій мисці змішуємо гарбуз, 3 столові ложки цукру та 1,5 столові ложки манної крупи. За бажанням додаємо 1 чайну ложку цедри апельсина.
Готуємо начинку з гарбуза Збиваємо весь вміст миски блендером до однорідного стану. Додаємо 1 яйце і відставляємо миску вбік, але ненадовго, щоб манка не встигла набрякнути.
Блендеримо та додаємо яйце Тепер займемося сирною начинкою. В окрему миску висипаємо 300 г сиру, решту 3 столових ложок цукру, яйце та 1,5 столової ложки манки. Додаємо вершкове масло, його нам знадобиться трішки, буквально 2 чайні ложки. Масло має бути кімнатної температури. Ізюм попередньо розмочувати не потрібно, досить просто промити його в гарячій воді. Висушувати також не потрібно.
Начинка з сиру Всі інгредієнти акуратно перемішуємо виделкою до однорідності. Блендерити або збивати міксером масу не потрібно!
Перемішуємо сирну начинку Беремо форму, у мене вона діаметром 22 см і приступаємо до викладання шарів.
Готуємо форму для запіканки Першим шаром викладаємо масу з гарбуза, зверху кладемо тонким шаром сир. Не заморочуйтеся з товщиною шарів, оскільки в результаті нам необхідно буде домогтися ефекту "мармуровості", тобто десь шари перемішаються.
Викладаємо начинки шарами Далі знову викладаємо гарбузовий шар, потім сирний і чергуємо до тих пір поки не закінчаться начинки.
Чергуємо начинки Закінчуємо формування запіканки сирним шаром.
Останній шар - сир Відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Відправляємо в духовку Готову запіканку не поспішаємо діставати з форми, нехай вона там трохи охолоне.
Готова запіканка Запіканка за цим рецептом виходить дуже ніжною і ароматною. Смак гарбуза абсолютно не відчувається.
«Мармурова» запіканка з гарбуза та сиру
Комментарии