Манник із гарбуза на кефірі в духовці дуже смачний
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Якщо у вашій родині є хтось, хто не любить гарбузу і вам доводиться маскувати її у своїх стравах, то будьте впевнені, що цей рецепт сподобається всім примхливим. Справа в тому, що манник з гарбузи за запропонованим мною рецептом дуже нагадує східні солодощі - він виходить божевільно ароматним і злегка вологим від лимонного сиропу. Якщо сиропу зробити більше, то манник від цього тільки виграє. При цьому смак гарбузи абсолютно не відчувається. У цю страву можна додавати горіхи, ізюм, курагу або будь-які сушені чи в'ялені фрукти. Змінюючи наповнення, можна кожен раз отримувати новий смак. Відмінна випічка до чаю, особливо дощової осені. Обов'язково спробуйте!
Теги
Ингредиенты
- гарбуз очищений - 300 г
- кефір - 250 мл
- манна крупа - 270 г
- цукор - 150 г
- розпушувач - 2 чл
- горіхи волоські - 70 г
- цедра 1 лимона
сироп:
- цукор - 100 г
- вода - 120 мл
- сік 1 лимона
Приготовление
Готуємо продукти для манника з гарбузи. Сюди чудово підійдуть горіхи, ізюм, журавлина або в'ялені фрукти. Цього разу я використала волоські горіхи. Попередньо їх почистила. Гарбузу необхідно помити, очистити від шкірки і натерти на велику тертку. Можна, до речі, терти і на дрібну тертку, але тоді гарбуза буде не так видно у випічці.

Продукти для манника з гарбузи Першим кроком добуваємо цедру лимона. Для цього тремо цедру одного лимона на дрібну тертку. Намагаємось не терти білу частину, так як вона дає гірчинку.

Тремо цедру лимона Горіхи можна подрібнити будь-яким зручним способом. Мені простіше за все зробити це ножем, до того ж, нам більше подобаються великі шматочки.

Рубаємо горіхи ножем А тепер приступимо до приготування тіста для манника. Для цього в окремій глибокій мисці змішуємо 300 г натертого гарбуза, 250 мл кефіру, 150 г цукру, 270 г манної крупи, 2 чайні ложки розпушувача та подрібнені горіхи. Все вміст добре вимішуємо ложкою до однорідності. До речі, духовку потрібно поставити розігріватися заздалегідь, так як наше завдання не дати манці набрякнути в тісті (це зробить його жорсткішим).

Інгредієнти для тіста Беремо форму для випічки та змащуємо її вершковим маслом.

Змащуємо форму маслом Викладаємо тісто у форму та розрівнюємо поверхню ложкою.

Вирівнюємо тісто Відправляємо манник у розігріту до 180°C духовку на 20-25 хвилин. Він готується дуже швидко, не пересушуйте його. Готовність видно по злегка зрум'яненій поверхні, а також перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Відправляємо манник у духовку Поки готується манник в духовці, займемося приготуванням сиропу. Нам знадобиться сік одного лимона (того самого, з якого ми вже зняли цедру). Розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо сік будь-яким зручним способом. Повин













Комментарии