Рецепт Яблучно-горіховий пиріг с фото

Яблучно-горіховий пиріг

Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Коли за вікном дощі та прохолода і хочеться чогось солоденького та тепленького, то яблучно-горіховий пиріг з печі – саме те! Його аромат і злегка волога консистенція не залишить байдужим нікого. Готується такий пиріг дуже швидко, зі завжди доступних продуктів. У сезон яблук та горіхів обов’язково приготуйте його собі та близьким!

Теги

яблоко, орех, яйцо

Ингредиенты

  • яблука - 3 шт
  • яйця - 3 шт
  • лимон - 1/2 шт
  • волоські горіхи - 150г
  • борошно - 200 г
  • сода - 1 ч.л.
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • сіль - 1/4 ч.л.
  • цукор - 200 г
  • кориця (за бажанням) - 1/2 ч.л.

Приготовление

  1. Готуємо продукти для пирога. Яйця необхідно вийняти з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури. Горіхи потрібно очистити та подрібнити, будь-яким зручним для вас способом. Я люблю коли потрапляються у пирозі шматочки побільше, тому просто порубала їх ножем.

    Інгредієнти для пирога
    Інгредієнти для пирога
  2. Яблука миємо та чистимо від шкірки. Видаляємо серцевину та насіння, нарізаємо дрібними кубиками.

    Нарізані кубиками яблука
    Нарізані кубиками яблука
  3. Відразу ж необхідно оббризкати їх соком половини лимона, щоб вони не потемніли.

    Поливаємо яблука соком
    Поливаємо яблука соком
  4. За бажанням додаємо 1/2 чайної ложки кориці. Так випічка стане ще ароматнішою. Відставляємо яблука у бік.

    Додаємо корицю
    Додаємо корицю
  5. Тепер змішуємо всі сухі інгредієнти: 200 г вже просіяного борошна, 150 г горіхів, 1 чайну ложку соди і стільки ж розпушувача. Сіль можна додати на цьому етапі, а можна залишити її для збивання білків. Добре все перемішуємо до однорідності.

    Змішуємо сухі інгредієнти
    Змішуємо сухі інгредієнти
  6. Відділяємо жовтки від білків.

    Відділяємо білки від жовтків
    Відділяємо білки від жовтків
  7. До нарізаних кубиками яблук додаємо 3 жовтки, 200 г цукру. Вимішуємо до однорідного стану.

    Додаємо жовтки і цукор до яблук
    Додаємо жовтки і цукор до яблук
  8. Білки перекладаємо в глибоку миску, в якій ми будемо їх збивати.

    Викладаємо білки у глибоку миску
    Викладаємо білки у глибоку миску
  9. Збиваємо білки до гострих піків.

    Збиваємо білки до гострих піків
    Збиваємо білки до гострих піків
  10. Для зручності перекладаємо яблука в більш глибоку миску. Акуратно, в кілька прийомів вводимо у яблука збиті білки. Потім додаємо всі сухі інгредієнти і знову добре перемішуємо. Наше тісто для пирога готове.

    Змішуємо яблука з білками та сухими інгредієнтами
    Змішуємо яблука з білками та сухими інгредієнтами
  11. Змащуємо форму для випікання (у мене діаметр 20 см) вершковим маслом.

    Змащуємо форму маслом
    Змащуємо форму маслом
  12. Викладаємо тісто у форму і ложкою розрівнюємо. Тісто виходить досить густим, так і має бути.

    Викладаємо тісто у форму
    Викладаємо тісто у форму
  13. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою.

    Відправляємо форму в духовку
    Відправляємо форму в духовку
  14. Як видно з розрізу, пиріг виходить дуже м'яким, злегка вологим. Горіхи і кориця надають йому особливий аромат і смак.

    Яблучно-горіховий пиріг на розрізі
    Яблучно-горіховий пиріг на розрізі
  15. Горіхово-яблучний пиріг - чудова смакота до чаю в осінньо-зимовий період. Обов'язково спробуйте!

    Яблучно-горіховий пиріг
    Яблучно-горіховий пиріг
Оценка 5 / 5 на основе 11458
Домашняя
яблоко, орех, яйцо
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии