Яблучно-горіховий пиріг
Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Коли за вікном дощі та прохолода і хочеться чогось солоденького та тепленького, то яблучно-горіховий пиріг з печі – саме те! Його аромат і злегка волога консистенція не залишить байдужим нікого. Готується такий пиріг дуже швидко, зі завжди доступних продуктів. У сезон яблук та горіхів обов’язково приготуйте його собі та близьким!
Теги
Ингредиенты
- яблука - 3 шт
- яйця - 3 шт
- лимон - 1/2 шт
- волоські горіхи - 150г
- борошно - 200 г
- сода - 1 ч.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- сіль - 1/4 ч.л.
- цукор - 200 г
- кориця (за бажанням) - 1/2 ч.л.
Приготовление
Готуємо продукти для пирога. Яйця необхідно вийняти з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури. Горіхи потрібно очистити та подрібнити, будь-яким зручним для вас способом. Я люблю коли потрапляються у пирозі шматочки побільше, тому просто порубала їх ножем.
Інгредієнти для пирога Яблука миємо та чистимо від шкірки. Видаляємо серцевину та насіння, нарізаємо дрібними кубиками.
Нарізані кубиками яблука Відразу ж необхідно оббризкати їх соком половини лимона, щоб вони не потемніли.
Поливаємо яблука соком За бажанням додаємо 1/2 чайної ложки кориці. Так випічка стане ще ароматнішою. Відставляємо яблука у бік.
Додаємо корицю Тепер змішуємо всі сухі інгредієнти: 200 г вже просіяного борошна, 150 г горіхів, 1 чайну ложку соди і стільки ж розпушувача. Сіль можна додати на цьому етапі, а можна залишити її для збивання білків. Добре все перемішуємо до однорідності.
Змішуємо сухі інгредієнти Відділяємо жовтки від білків.
Відділяємо білки від жовтків До нарізаних кубиками яблук додаємо 3 жовтки, 200 г цукру. Вимішуємо до однорідного стану.
Додаємо жовтки і цукор до яблук Білки перекладаємо в глибоку миску, в якій ми будемо їх збивати.
Викладаємо білки у глибоку миску Збиваємо білки до гострих піків.
Збиваємо білки до гострих піків Для зручності перекладаємо яблука в більш глибоку миску. Акуратно, в кілька прийомів вводимо у яблука збиті білки. Потім додаємо всі сухі інгредієнти і знову добре перемішуємо. Наше тісто для пирога готове.
Змішуємо яблука з білками та сухими інгредієнтами Змащуємо форму для випікання (у мене діаметр 20 см) вершковим маслом.
Змащуємо форму маслом Викладаємо тісто у форму і ложкою розрівнюємо. Тісто виходить досить густим, так і має бути.
Викладаємо тісто у форму Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Відправляємо форму в духовку Як видно з розрізу, пиріг виходить дуже м'яким, злегка вологим. Горіхи і кориця надають йому особливий аромат і смак.
Яблучно-горіховий пиріг на розрізі Горіхово-яблучний пиріг - чудова смакота до чаю в осінньо-зимовий період. Обов'язково спробуйте!
Яблучно-горіховий пиріг
Комментарии