Салат з баклажанів у соєво-часниковому соусі
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо варить охлаждать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Салат з баклажанів - це завжди ситне, і в той же час дуже корисна страва. Готується він дуже просто з доступних продуктів. Соєво-часниковий соус - це изюминка цього салату, яка надає пікантний смак. Баклажани виходять злегка маринованими і дуже смачними. Не поспішайте подавати салат на стіл, йому потрібно настоятися і чим більше він стоїть в холодильнику, тим смачніше він виходить.
Теги
Ингредиенты
- баклажан - 1 шт
- перець - 1 шт
- морква - 1 шт
- огірок - 1/2 шт
- цибуля - 1/2 шт
- петрушка - невеликий пучок
- сіль - 1/2 ч л
соус:
- соєвий соус - 2 ст л
- оливкова олія - 2 ст л
- сік лимона - 2 ст л
- часник - 2 зубчики
- приправа для моркви по-корейськи - 1/2 ч л
- мед - 1 ч л
- мелений коріандр - 1/2 ч л
Приготовление
-
Готуємо продукти для салату. Все залежить від того, на скільки людей ви збираєтеся готувати. З зазначених пропорцій виходить велика миска салату, тому дивіться самі чи потрібно подвоювати кількість продуктів.
Готуємо продукти для салату з баклажанів -
Перш за все миємо баклажан, видаляємо плодоніжку та ріжемо його на ось таку велику соломку.
Нарізаємо баклажани соломкою -
Викладаємо нарізані баклажани на деко, застелене пергаментним папером. Солимо (1/2 ч л) і обприскуємо рослинною олією. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин. Але можна і значно спростити процес: відварити нарізані баклажани у підсоленій воді близько 10 хвилин. Другий спосіб, до речі, мені подобається набагато більше - баклажани при цьому не підсушуються і зберігають свою соковитість.
Обприскуємо рослинною олією -
Поки готуються баклажани, займемося нарізкою овочів. Перець чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Моркву так само миємо та чистимо, ріжемо соломкою.
Нарізаємо моркву та перець соломкою -
Половинку цибулі нарізаємо півкільцями та відправляємо до миски з іншими овочами.
Нарізаємо цибулю півкільцями -
У нас залишився огірок, його теж нарізаємо соломкою і знову відправляємо до миски.
Нарізаємо огірки соломкою -
Приготуємо соус для салату. Для цього в окремій глибокій мисочці змішуємо 2 ст ложки соєвого соусу (не переборщуйте з ним, оскільки баклажани ми вже солили), 2 ст ложки оливкової олії, 2 столові ложки соку лимона та 1 ч ложку меду. Туди ж додаємо спеції - 1/2 чайної ложки приправи для моркви по-корейськи (у мене гостра) і 1/2 ч ложки коріандру. За бажанням можна додати ще червоного перцю.
Готуємо соус -
Пропускаємо через прес 2 зубчики часнику і все добре перемішуємо до однорідної консистенції.
Додаємо часник -
Коли баклажани охолонуть, додаємо їх до миски з іншими овочами. Зелень так само дрібно нарізаємо і відправляємо до миски. За бажанням петрушку можна замінити на кінзу. Поливаємо салат соусом і акуратно перемішуємо.
Змішуємо баклажани, овочі та соєво-часниковий соус -
Відправляємо салат у холодильник хоча б на 1 годину. В холодному вигляді він набагато смачніший. Зберігається в холодильнику такий салат кілька днів і це тільки йому на користь!
Салат з баклажанів у соєво-часниковому соусі
Комментарии