Рецепт Салат з баклажанів у соєво-часниковому соусі с фото

Салат з баклажанів у соєво-часниковому соусі

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо варить охлаждать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Салат з баклажанів - це завжди ситне, і в той же час дуже корисна страва. Готується він дуже просто з доступних продуктів. Соєво-часниковий соус - це изюминка цього салату, яка надає пікантний смак. Баклажани виходять злегка маринованими і дуже смачними. Не поспішайте подавати салат на стіл, йому потрібно настоятися і чим більше він стоїть в холодильнику, тим смачніше він виходить.

Теги

баклажан, перец, морковь

Ингредиенты

  • баклажан - 1 шт
  • перець - 1 шт
  • морква - 1 шт
  • огірок - 1/2 шт
  • цибуля - 1/2 шт
  • петрушка - невеликий пучок
  • сіль - 1/2 ч л

соус:

  • соєвий соус - 2 ст л
  • оливкова олія - 2 ст л
  • сік лимона - 2 ст л
  • часник - 2 зубчики
  • приправа для моркви по-корейськи - 1/2 ч л
  • мед - 1 ч л
  • мелений коріандр - 1/2 ч л

Приготовление

  1. Готуємо продукти для салату. Все залежить від того, на скільки людей ви збираєтеся готувати. З зазначених пропорцій виходить велика миска салату, тому дивіться самі чи потрібно подвоювати кількість продуктів.

    Готуємо продукти для салату з баклажанів
    Готуємо продукти для салату з баклажанів
  2. Перш за все миємо баклажан, видаляємо плодоніжку та ріжемо його на ось таку велику соломку.

    Нарізаємо баклажани соломкою
    Нарізаємо баклажани соломкою
  3. Викладаємо нарізані баклажани на деко, застелене пергаментним папером. Солимо (1/2 ч л) і обприскуємо рослинною олією. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин. Але можна і значно спростити процес: відварити нарізані баклажани у підсоленій воді близько 10 хвилин. Другий спосіб, до речі, мені подобається набагато більше - баклажани при цьому не підсушуються і зберігають свою соковитість.

    Обприскуємо рослинною олією
    Обприскуємо рослинною олією
  4. Поки готуються баклажани, займемося нарізкою овочів. Перець чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Моркву так само миємо та чистимо, ріжемо соломкою.

    Нарізаємо моркву та перець соломкою
    Нарізаємо моркву та перець соломкою
  5. Половинку цибулі нарізаємо півкільцями та відправляємо до миски з іншими овочами.

    Нарізаємо цибулю півкільцями
    Нарізаємо цибулю півкільцями
  6. У нас залишився огірок, його теж нарізаємо соломкою і знову відправляємо до миски.

    Нарізаємо огірки соломкою
    Нарізаємо огірки соломкою
  7. Приготуємо соус для салату. Для цього в окремій глибокій мисочці змішуємо 2 ст ложки соєвого соусу (не переборщуйте з ним, оскільки баклажани ми вже солили), 2 ст ложки оливкової олії, 2 столові ложки соку лимона та 1 ч ложку меду. Туди ж додаємо спеції - 1/2 чайної ложки приправи для моркви по-корейськи (у мене гостра) і 1/2 ч ложки коріандру. За бажанням можна додати ще червоного перцю.

    Готуємо соус
    Готуємо соус
  8. Пропускаємо через прес 2 зубчики часнику і все добре перемішуємо до однорідної консистенції.

    Додаємо часник
    Додаємо часник
  9. Коли баклажани охолонуть, додаємо їх до миски з іншими овочами. Зелень так само дрібно нарізаємо і відправляємо до миски. За бажанням петрушку можна замінити на кінзу. Поливаємо салат соусом і акуратно перемішуємо.

    Змішуємо баклажани, овочі та соєво-часниковий соус
    Змішуємо баклажани, овочі та соєво-часниковий соус
  10. Відправляємо салат у холодильник хоча б на 1 годину. В холодному вигляді він набагато смачніший. Зберігається в холодильнику такий салат кілька днів і це тільки йому на користь!

    Салат з баклажанів у соєво-часниковому соусі
    Салат з баклажанів у соєво-часниковому соусі
Оценка 5 / 5 на основе 1455
Домашняя
баклажан, перец, морковь
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии