(ТСЖ) Трутовик сірчано-жовтий по-корейськи
Рецепт на 10 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо мариновать плита холодильник всем остальным на каждый день
Гриби по-корейськи - це завжди свято смаку. Тут ви знайдете і приємний хруст, пікантні нотки і аромат властивий корейській кухні. Ця страва виходить ситною (така властивість гриба ТСЖ), але одночасно і дуже легкою. Відмінна закуска до свята. Любителі корейської кухні обов'язково її оцінять належно.
Теги
Ингредиенты
- гриб ТСЖ - 1 кг
для маринаду:
- вода - 250 мл
- оцет 9% - 250 мл
- сіль - 2 ч л
- цукор - 4 ст л
спеції:
- чорний мелений перець - 1/2 ч л
- червоний мелений перець - 1/3 ч л
- коріандр мелений - 1/3 ч л
- часник - 5 зубчиків
для заправки з олії:
- рослинна олія - 150 г
- цибуля - 2-3 шт
Приготовление
-
Щоб приготувати ТСЖ по-корейськи дуже важливо вибрати молодий, м'який гриб. Перевірити це можна дуже просто: якщо гриб ріжеться легко, то він підходить для цієї страви. Якщо гриб жорсткий, але він не сильно старий, то його краще використати як фарш для котлет. Молоді, свіжі гриби необхідно ретельно промити, прибрати пісок та обрізати основу гриба, якщо це потрібно.
Готуємо ТСЖ до варіння -
Помиті гриби нарізаємо тонкою соломкою. Нагадую, вони мають різатися дуже легко!
Нарізаємо ТСЖ соломкою -
Відправляємо гриби варитися у киплячу воду на 5-10 хвилин. Воду підсолювати не потрібно. Після цього гриби пропускаємо через дуршлаг і викладаємо в окрему мисочку.
Відварюємо гриби -
Тепер приготуємо маринад для грибів по-корейськи. У каструльку наливаю 250 мл води, додаю 2 чайні ложки солі, 4 столові ложки цукру. Як тільки вода закипить, додаю 250 г оцту.
Готуємо маринад -
Ще гарячим маринадом заливаємо відварені гриби.
Заливаємо гриби маринадом -
Накриваємо гриби кришкою і відставляємо охолонути і маринуватися на 5-6 годин (можна на ніч).
Залишаємо трутовик сірчано-жовтий маринуватися -
Через 5-6 годин (а для когось і ніч) зливаємо маринад з грибів, нам він більше не знадобиться.
Зливаємо маринад -
У промариновані гриби додаємо спеції: 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю, 1/3 червоного меленого перцю, 1/3 меленого коріандру, 5 зубків подрібненого часнику. Все добре перемішуємо і ненадовго відставляємо.
Додаємо спеції та часник -
Тепер приготуємо фінальну заливку з розігрітого соняшникової олії. Для цього 150 мл олії виливаємо на гарячу сковорідку, додаємо 2-3 велико нарізані цибулини, і смажимо їх до золотавості. Повністю цибулю просмажувати не потрібно.
Смажимо цибулю в олії -
Беремо дуршлаг і виливаємо в нього вміст сковорідки. Олія має потрапити до миски з грибами, а цибулю викидаємо або використовуємо для іншої страви. А можна просто з'їсти з хлібом. Теж дуже смачно! Знову все добре перемішуємо. Все, наш ТСЖ по-корейськи готовий!
Зливаємо олію з цибулі -
Готову страву краще за все зберігати в холодильнику. До речі, зберігається вона дуже довго. І чим довше настоюється, тим смачнішою стає.
Комментарии