Рецепт Смажені баклажани як гриби с фото

Смажені баклажани як гриби

Рецепт на 8 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на каждый день

Дуже часто люди ганяються за рецептами, в яких баклажани за смаком дуже сильно нагадують смажені гриби. І ось нарешті такий рецепт у мене в запасі! Тепер ділюся ним і з вами. Страва готується максимально просто і швидко, а результат виходить приголомшливим. Очищені від шкірки і добре просмажені баклажани буквально тануть у роті і дейсвительно їх важко відрізнити від смажених грибів. Спробуйте!

Теги

баклажан, лук, сметана

Ингредиенты

  • баклажан - 2 шт
  • цибуля - 2 шт
  • сметана - 3 ст л
  • сіль - 1/2 ч л
  • часник - 3 зубчики
  • кріп - кілька гілочок
  • рослинна олія для смаження

Приготовление

  1. Готуємо продукти для баклажанів як гриби. Кількість і розмір цибулі напряму залежить від кількості і розміру баклажанів. У мене баклажани маленькі, тому я взяла дві невеликі цибулини.

    Продукти для смажених баклажанів як гриби
    Продукти для смажених баклажанів як гриби
  2. Баклажани, цибулю та часник очищаємо від шкірки.

    Очищаємо баклажани, цибулю та часник
    Очищаємо баклажани, цибулю та часник
  3. Перш за все нарізаємо цибулю великими шматками і відправляємо на розігріту сковорідку. Смажимо до напівпрозорості.

    Смажимо цибулю
    Смажимо цибулю
  4. Тим часом баклажани так само нарізаємо великими шматками.

    Нарізаємо великими шматками баклажани
    Нарізаємо великими шматками баклажани
  5. Додаємо баклажани до злегка обсмаженої цибулі. Накриваємо кришкою і даємо їм потушкуватися до готовності.

    Відправляємо баклажани на сковорідку
    Відправляємо баклажани на сковорідку
  6. Поки баклажани з цибулею обсмажуються на сковорідці, приготуємо сметанну заливку. Готується вона дуже просто: у мисочку зі сметаною додаємо подрібнений кріп, кілька зубчиків часнику (пропускаємо через прес) і трохи солимо. Добре все перемішуємо до однорідного стану.

    Готуємо сметанну заливку
    Готуємо сметанну заливку
  7. Як тільки баклажани і цибуля підрум'яняться і стануть м'якими додаємо сметанну заливку.

    Сметанна заливка на сковорідці
    Сметанна заливка на сковорідці
  8. Дуже важливе зауваження: сметанну заливку додаємо тоді, коли баклажани будуть повністю готові. Її необхідно ретельно перемішати і тут же вимкнути вогонь, інакше сметана пройде термічну обробку і її зовсім не буде видно у страві.

    Перемішуємо страву
    Перемішуємо страву
  9. Готову страву краще за все подавати холодною, тоді баклажани будуть максимально за смаком нагадувати гриби.

    Смажені баклажани як гриби
    Смажені баклажани як гриби
Оценка 5 / 5 на основе 17449
Домашняя
баклажан, лук, сметана
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии