Смажені баклажани як гриби
Рецепт на 8 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на каждый день
Дуже часто люди ганяються за рецептами, в яких баклажани за смаком дуже сильно нагадують смажені гриби. І ось нарешті такий рецепт у мене в запасі! Тепер ділюся ним і з вами. Страва готується максимально просто і швидко, а результат виходить приголомшливим. Очищені від шкірки і добре просмажені баклажани буквально тануть у роті і дейсвительно їх важко відрізнити від смажених грибів. Спробуйте!
Теги
Ингредиенты
- баклажан - 2 шт
- цибуля - 2 шт
- сметана - 3 ст л
- сіль - 1/2 ч л
- часник - 3 зубчики
- кріп - кілька гілочок
- рослинна олія для смаження
Приготовление
-
Готуємо продукти для баклажанів як гриби. Кількість і розмір цибулі напряму залежить від кількості і розміру баклажанів. У мене баклажани маленькі, тому я взяла дві невеликі цибулини.
Продукти для смажених баклажанів як гриби -
Баклажани, цибулю та часник очищаємо від шкірки.
Очищаємо баклажани, цибулю та часник -
Перш за все нарізаємо цибулю великими шматками і відправляємо на розігріту сковорідку. Смажимо до напівпрозорості.
Смажимо цибулю -
Тим часом баклажани так само нарізаємо великими шматками.
Нарізаємо великими шматками баклажани -
Додаємо баклажани до злегка обсмаженої цибулі. Накриваємо кришкою і даємо їм потушкуватися до готовності.
Відправляємо баклажани на сковорідку -
Поки баклажани з цибулею обсмажуються на сковорідці, приготуємо сметанну заливку. Готується вона дуже просто: у мисочку зі сметаною додаємо подрібнений кріп, кілька зубчиків часнику (пропускаємо через прес) і трохи солимо. Добре все перемішуємо до однорідного стану.
Готуємо сметанну заливку -
Як тільки баклажани і цибуля підрум'яняться і стануть м'якими додаємо сметанну заливку.
Сметанна заливка на сковорідці -
Дуже важливе зауваження: сметанну заливку додаємо тоді, коли баклажани будуть повністю готові. Її необхідно ретельно перемішати і тут же вимкнути вогонь, інакше сметана пройде термічну обробку і її зовсім не буде видно у страві.
Перемішуємо страву -
Готову страву краще за все подавати холодною, тоді баклажани будуть максимально за смаком нагадувати гриби.
Смажені баклажани як гриби
Комментарии