Закуска з помідорів до шашлику
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать мариновать холодильник детям старше 3 лет подросткам всем остальным на природу на каждый день
У розпал сезону шашликів і помідорів пропонуємо вам приготувати чудове доповнення до м'яса чи риби - закуску з помідорів. Приготувати таку закуску не складе ніяких труднощів, буквально за 30 хвилин її можна вже подавати до столу. Також вона може слугувати окремою стравою, іноді вона може замінити салат. Завдяки часнику, цибулі та базиліку помідори виходять дуже пікантними, а соус з рослинної олії, меду та бальзамічного оцту робить їх соковитими і дуже смачними.
Теги
Ингредиенты
- помідори (середні) - 5-6 шт
- цибуля - 3 шт
- часник - 4 зубчики
- базилік свіжий * - кілька гілочок
- кріп та петрушка - кілька гілочок
- олія рослинна - 4 ст л
- сіль, перець - за смаком
- мед - 1-1.5 ст л
- бальзамічний оцет ** - 1 ч л
- перець червоний - 1 щипка
* базилік можна взяти сушений - 1 ч л
** можна замінити на лимонний сік - 2 ст л
Приготовление
-
Готуємо продукти для закуски з помідорів. Цибулю та часник чистимо від шкірки, помідори миємо та сушимо. Зелень важливо брати свіжу, тоді закуска вийде більш ароматною.
Інгредієнти для закуски з помідорів до шашлику -
Для початку всі продукти нам потрібно нарізати та подрібнити. Помідори будемо різати кружальцями, але не дуже тонкими - приблизно 1 см.
Нарізаємо помідори -
Цибулю також нарізаємо кільцями. Краще за все підійде середнього або маленького розміру.
Нарізаємо цибулю -
Часник нарізаємо якомога дрібніше. Рекомендую саме нарізати його, а не пропускати через прес. Зелень потрібно обсушити і нарізати не дуже дрібно. Від запаху базиліку на цьому етапі вже текуть слинки.
Нарізаємо часник та зелень -
Тепер наше завдання викласти шарами в будь-який зручний глибокий посуд усі інгредієнти. Перший шар - помідори, потім кладемо цибулю, розбираючи її на окремі кільця. Зверху посипаємо зеленню і часником. Потім чергуємо всі шари знову, поки не закінчаться продукти.
Закуска викладена шарами -
Підійшла черга приготувати заливку для закуски. В окрему мисочку виливаємо 4 столові ложки рослинної олії, 1.5 столові ложки меду, 1 чайну ложку бальзамічного оцту, сіль та спеції. Ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції. Якщо мед занадто густий, то його попередньо можна підігріти. У разі ж якщо при змішуванні мед норовить відокремитися від олії, то поставте всю суміш на кілька секунд на вогонь, до повного розчинення меду.
Інгредієнти для соусу -
Поливаємо отриманим соусом нашу закуску. Намагайтеся робити це рівномірно, щоб він потрапив на всі шари овочів. Якщо посуд дозволяє, то накрийте миску зверху ще однією тарілкою і гарненько струсіть вміст.
Виливаємо соус -
Залишаємо закуску на 5-10 хвилин на столі для просочування, а потім прибираємо в холодильник як мінімум на 30 хвилин. Мій досвід показує, що чим довше вона стоїть в холодильнику, тим смачніше виходить.
Закуска маринується -
Через півгодини закуску з помідорів можна вже подавати до столу. Якщо ви будете готувати її на природі, то можна обійтися і без холодильника. Вона приготується до того, як шашлики будуть готові.
Закуска з помідорів до шашлику
Комментарии