Пиріг з полуниці з вершковою заливкою
Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
У сезон полуниці обов'язково потрібно побалувати себе смачним пирогом. Сьогоднішній рецепт - справжня знахідка, можете сміливо додавати його до своєї скарбнички рецептів. Пісочне тісто, соковита полуниця і ніжнісінька вершкова заливка - це повний захват! До того ж, пиріг готується дуже швидко і просто, все як ми, господині, любимо.
Теги
Ингредиенты
Для коржа:
- борошно - 180 г
- розпушувач - 1/2 ч. ложки
- сіль - щіпка
- масло - 80 г
- сметана - 1 ст. ложка
Заливка:
- сметана - 350 г
- яйце - 2 шт
- цукор - 4 ст. ложки
- ванільний цукор - 1 ч. ложка
- борошно - 2-3 ст. ложки
- полуниця - 300-350 г
Приготовление
Продукти для пирога необхідно приготувати заздалегідь. Масло має бути кімнатної температури, яйця так само дістаємо з холодильника заздалегідь. Борошно обов'язково просіюємо, полуницю миємо та обсушуємо.
Продукти для пирога Першим ділом замішуємо тісто для основи (коржа) пирога. Для цього у глибоку миску висипаємо 180 г просіяного борошна, 1 ложку сметани, 1/2 чайної ложки розпушувача і наприкінці, додаємо розм'якшене вершкове масло.
Руками добре перемішуємо всі продукти до однорідного стану. Тісто має вийти дуже м'яким та еластичним, воно не буде липнути до рук. На замішування піде не більше 2-3х хвилин.
Замішуємо тісто Готовий клубок з тіста кладемо в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку і відправляємо до морозильної камери на 10-15 хвилин. Робиться це для того, щоб масло трохи схопилося і з тістом було легше працювати.
Тісто відправляємо до морозилки Тим часом підготуємо нашу вершкову заливку для пирога. В окрему миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 4 столові ложки цукру і трохи збиваємо віничком. За бажанням це можна зробити і міксером. Потім додаємо 350 г сметани (або йогурту), кладемо ванільний цукор і знову збиваємо. В кінці невеликими порціями вводимо 2 столові ложки борошна і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Заливка для пирога Через 15 хвилин дістаємо з морозильної камери наше тісто і викладаємо його у форму, формуючи високі бортики. Можна це зробити руками або попередньо розкачати тонко тісто на столі, а потім викласти його у форму. Кількість тіста розрахована на форму 24 см.
Викладаємо тісто у форму Вимиту полуницю розрізаємо на 2 або 4 частини (залежно від розміру) і викладаємо на дно тіста щільним шаром.
Нарізаємо полуницю Зверху полуницю заливаємо заздалегідь приготовленою заливкою зі сметани. Вона має практично повністю вкривати бортики тіста.
Заливаємо полуницю сметанною заливкою Відправляємо наш пиріг у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Орієнтуємося на золотистість основи пирога.
Відправляємо до духовки Ось так виглядає наш полуничний пиріг на розрізі. Пісочне тісто чудово гармонує з вершковою заливкою, полуниця додає своєю кислинкою збалансованості смаку.
Полуничний пиріг на розрізі Даємо пирогу трохи охолонути і можна насолоджуватися його чудовим смаком.
Пиріг з полуниці з вершковою заливкою
Комментарии