Рецепт Пиріг з полуниці з вершковою заливкою с фото

Пиріг з полуниці з вершковою заливкою

Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

У сезон полуниці обов'язково потрібно побалувати себе смачним пирогом. Сьогоднішній рецепт - справжня знахідка, можете сміливо додавати його до своєї скарбнички рецептів. Пісочне тісто, соковита полуниця і ніжнісінька вершкова заливка - це повний захват! До того ж, пиріг готується дуже швидко і просто, все як ми, господині, любимо.

Теги

клубника, сметана, яйцо

Ингредиенты

Для коржа:

  • борошно - 180 г
  • розпушувач - 1/2 ч. ложки
  • сіль - щіпка
  • масло - 80 г
  • сметана - 1 ст. ложка

Заливка:

  • сметана - 350 г
  • яйце - 2 шт
  • цукор - 4 ст. ложки
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка
  • борошно - 2-3 ст. ложки
  • полуниця - 300-350 г

Приготовление

  1. Продукти для пирога необхідно приготувати заздалегідь. Масло має бути кімнатної температури, яйця так само дістаємо з холодильника заздалегідь. Борошно обов'язково просіюємо, полуницю миємо та обсушуємо.

    Продукти для пирога
    Продукти для пирога
  2. Першим ділом замішуємо тісто для основи (коржа) пирога. Для цього у глибоку миску висипаємо 180 г просіяного борошна, 1 ложку сметани, 1/2 чайної ложки розпушувача і наприкінці, додаємо розм'якшене вершкове масло.

  3. Руками добре перемішуємо всі продукти до однорідного стану. Тісто має вийти дуже м'яким та еластичним, воно не буде липнути до рук. На замішування піде не більше 2-3х хвилин.

    Замішуємо тісто
    Замішуємо тісто
  4. Готовий клубок з тіста кладемо в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку і відправляємо до морозильної камери на 10-15 хвилин. Робиться це для того, щоб масло трохи схопилося і з тістом було легше працювати.

    Тісто відправляємо до морозилки
    Тісто відправляємо до морозилки
  5. Тим часом підготуємо нашу вершкову заливку для пирога. В окрему миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 4 столові ложки цукру і трохи збиваємо віничком. За бажанням це можна зробити і міксером. Потім додаємо 350 г сметани (або йогурту), кладемо ванільний цукор і знову збиваємо. В кінці невеликими порціями вводимо 2 столові ложки борошна і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

    Заливка для пирога
    Заливка для пирога
  6. Через 15 хвилин дістаємо з морозильної камери наше тісто і викладаємо його у форму, формуючи високі бортики. Можна це зробити руками або попередньо розкачати тонко тісто на столі, а потім викласти його у форму. Кількість тіста розрахована на форму 24 см.

    Викладаємо тісто у форму
    Викладаємо тісто у форму
  7. Вимиту полуницю розрізаємо на 2 або 4 частини (залежно від розміру) і викладаємо на дно тіста щільним шаром.

    Нарізаємо полуницю
    Нарізаємо полуницю
  8. Зверху полуницю заливаємо заздалегідь приготовленою заливкою зі сметани. Вона має практично повністю вкривати бортики тіста.

    Заливаємо полуницю сметанною заливкою
    Заливаємо полуницю сметанною заливкою
  9. Відправляємо наш пиріг у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Орієнтуємося на золотистість основи пирога.

    Відправляємо до духовки
    Відправляємо до духовки
  10. Ось так виглядає наш полуничний пиріг на розрізі. Пісочне тісто чудово гармонує з вершковою заливкою, полуниця додає своєю кислинкою збалансованості смаку.

    Полуничний пиріг на розрізі
    Полуничний пиріг на розрізі
  11. Даємо пирогу трохи охолонути і можна насолоджуватися його чудовим смаком.

    Пиріг з полуниці з вершковою заливкою
    Пиріг з полуниці з вершковою заливкою
Оценка 5 / 5 на основе 11432
Домашняя
клубника, сметана, яйцо
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии