Рецепт Грибний соус зі строчків гігантських с фото

Грибний соус зі строчків гігантських

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо варить жарить плита всем остальным на каждый день

Грибний соус - чудова добавка до других страв, а також на його основі можна зварити грибний суп і навіть використовувати як намазку на бутерброди. Приготувати такий соус не складає жодних труднощів, але він може чудово розмаїти ваше меню. Гігантський строчок (їстівний гриб) відрізняється від звичайного строчка (отруйний) не розміром, а кольором шапки та кольором ніжки і «кількістю звивин». У гігантського строчка колір ніжки ближче до білого, тоді як у звичайного він темніший, шапинка у гігантського строчка світло-коричневого кольору (майже завжди), а ось у звичайного темно-коричнева (до червоного), ну і шапинка у звичайного строчка має більше «звивин» ніж у гігантського.

Теги

грибы, сметана, зелень

Ингредиенты

  • гриби гігантські строчки - 500 г
  • цибуля - 1 шт
  • сметана - 4 ст. л.
  • вершкове масло - 50 г
  • сир (пармезан) - 30 г
  • зелень (кріп, петрушка) - по кілька гілочок
  • часник - 2-3 невеликих зубчики
  • сіль, перець - за смаком

Приготовление

  1. Перш за все займемося грибами. Відразу після збору гриби необхідно очистити від землі, гілочок та інших забруднень. Ніжок у них (гігантських строчків) практично немає, але найбільше забруднень на місці кріплення.

    Гігантський строчок після лісу
    Гігантський строчок після лісу
  2. Гриби добре промиваємо під проточною водою. При сильному забрудненні або для профілактики від всякої живності, що може бути всередині лабіринту гриба, розрізаємо навпіл і замочуємо у теплій підсоленій воді, на 20-30 хвилин. Потім воду зливаємо, ще раз промиваємо. Ось так виглядає гігантський строчок у розрізі.

    Гігантський строчок у розрізі
    Гігантський строчок у розрізі
  3. Відправляємо гриби варитися на середньому вогні на 10 хвилин (гурмани просто обшпарюють цей гриб окропом, але якщо ви не впевнені що це саме гігантський строчок, тоді краще відваріть 10+ хвилин). Потім воду зливаємо, гриби ще раз промиваємо і даємо стекти зайвій воді. Слід врахувати той факт, що як і більшість грибів, після варіння вони значно зменшуються у розмірі. У мене вийшло близько 250 г.

    Відварюємо гриби гігантські строчки
    Відварюємо гриби гігантські строчки
  4. Підготовляємо продукти для грибного соусу.

    Продукти для грибного соусу
    Продукти для грибного соусу
  5. Оскільки я готую соус, то гриби необхідно нарізати максимально дрібно. Можна потім їх переблендерувати, щоб отримати однорідну консистенцію, але мені більше подобаються шматочки. Відправляємо гриби на розігріту сковорідку з вершковим маслом. Обсмажувати гриби можна і на рослинній олії, але на вершковому вони виходять ніжнішими та ароматнішими.

    Обсмажуємо гриби з маслом
    Обсмажуємо гриби з маслом
  6. Поки смажаться гриби, нарізаємо цибулю дрібними кубиками і зелень. Через 5-7 хвилин додаємо цибулю, а до зелені повернемося трохи пізніше.

    Нарізаємо цибулю та зелень
    Нарізаємо цибулю та зелень
  7. Часник пропускаємо через прес і додаємо після цибулі.

    Додаємо часник
    Додаємо часник
  8. Як тільки цибуля трохи підрум'яниться, додаємо сметану. За бажанням її можна замінити на вершки.

    Додаємо сметану
    Додаємо сметану
  9. Відразу після сметани висипаємо зелень, добре перемішуємо.

    Додаємо зелень
    Додаємо зелень
  10. На дрібну тертку натираємо твердий сир (у мене пармезан), знову добре перемішуємо. І даємо потушкуватися ще 1-2 хвилини. Солимо і перчимо страву на смак.

    Додаємо сир, сіль та перець
    Додаємо сир, сіль та перець
  11. Грибний соус за цим рецептом чудово підходить до гарніру з картоплі або до макаронів. Подавати його краще в теплому вигляді, оскільки через вершкове масло та сир соус у холодному вигляді стає густим і в'язким.

    Грибний соус з гігантських строчків
    Грибний соус з гігантських строчків
Оценка 5 / 5 на основе 3428
Домашняя
грибы, сметана, зелень
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии