Салат із грибів аурикулярія вушкоподібна (муер, вухо Іуди)
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать плита без термической обработки всем остальным худеющим на природу на праздник на романтический ужин на каждый день
Смак у муера практично нейтральний, завдяки чому вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Їх використовують для приготування численних тушкованих та смажених страв, перших страв, гарнірів, холодних закусок і салатів. Як основну страву муер використовують рідко через ту ж нейтральність смаку.
Салат із грибів аурикулярія вушкоподібна (муер, вухо Іуди) приготувати дуже просто, адже ці гриби не потрібно попередньо відварювати чи смажити, їх можна їсти сирими. За смаком вони нагадують морську капусту, чудово поєднуються з будь-якими спеціями та овочами. Аурикулярія вушкоподібна один з перших весняних грибів! Надзвичайно корисні гриби. Мені подобаються навіть у сирому вигляді прямо з дерева.
Теги
Ингредиенты
- гриб муер (аурикулярія вушкоподібна, вухо Іуди) - 100-150 г
- морква - 1 шт
- цибуля - 1 шт
- часник - 4 маленьких зубчики
- коріандр - 1 ч. л.
- цукор - 1 ч. л.
- яблучний оцет - 1,5 ст. л.
- рослинна олія - 2 ст. л.
- горіхи (волоські, кедрові) - 30 г
- перець мелений, сіль - за смаком
Приготовление
Свою назву гриб аурикулярія вушкоподібна (муер) або вухо Іуди отримав через схожість з людським вухом. Корисність цього гриба дуже складно описати кількома словами, але достатньо сказати, що в китайській медицині він займає далеко не останнє місце.
Гриб муер або вухо Іуди (аурикулярія вушкоподібна) Аурикулярія вушкоподібна має багатий харчовий склад, а саме багата на білок, вуглеводи, вітаміни, макроелементи і мікроелементи. Також до складу входять не менш потрібні людському організму магній, кальцій, кремній, калій та інші елементи.
Гриб муер або вухо Іуди (аурикулярія вушкоподібна) Готуємо продукти для салату. Гриби муер (аурикулярія вушкоподібна, вухо Іуди) попередньо очищаємо від "ніжок" (місце кріплення гриба до дерева), іноді вони трохи жорсткі і добре промиваємо під проточною водою. Якщо гриби сухі, то слід замочити їх на 20-40 хвилин у звичайній воді. Моркву чистимо.
Готуємо продукти для салату Помиті гриби нарізаємо соломкою.
Нарізаємо гриби Моркву тремо на тертці для корейської моркви, додаємо до грибів.
Натерта морква по-корейськи Часник видавлюємо через прес і відправляємо в салатницю.
Видавлюємо часник Додаємо сіль, цукор, яблучний оцет і мелений коріандр.
Додаємо спеції Цибулю нарізаємо кільцями і відправляємо на розігріту сковорідку з соняшниковою олією. Обсмажуємо до напівготовності, золотистого кольору добиватися не потрібно.
Нарізана цибуля Обсмажену цибулю додаємо в миску з іншими інгредієнтами.
Додаємо обсмажену цибулю Волоські горіхи трохи подрібнюємо і кладемо разом з кедровими горішками в салат. За бажанням приправляємо чорним меленим перцем.
Даємо салату трохи остигнути, можна охолодити його 15-20 хвилин у холодильнику, потім викладаємо на листя салату і подаємо до столу.
Викладаємо на листя салату Грибний салат готовий.
Салат з грибів муер (аурикулярія вушкоподібна, вухо Іуди)
Комментарии