Пісний апельсиновий пиріг з маком (без яєць, масла та молока)
Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным худеющим на каждый день
Навіть під час, а я б навіть сказала, особливо під час посту, хочеться чогось солодкого і смачного. Апельсиновий пиріг з маком - це справжня знахідка для всіх, хто дотримується посту або дієти. Пиріг виходить шалено ароматним, злегка вологим всередині, довго не черствіє. При цьому готується він дуже швидко і просто.
Теги
Ингредиенты
- апельсин - 2 шт
- мак - 75 г
- манна крупа - 250 г
- борошно - 250 г
- крохмаль кукурудзяний - 30 г
- ванільний цукор - 10 г
- олія рослинна - 100 мл
- сода - 1 ч. л.
- цукор - 125-250 г
- сік апельсиновий - 120 мл
Примітка: кількість інгредієнтів розраховано на форму діаметром 20 см.
Приготовление
Підготовляємо продукти для апельсинового пирога. Мак можна відразу перетерти в кавомолці, а можна цей процес опустити, розпарити і перетерти з цукром трохи пізніше. Але за особистим досвідом скажу, що мороки з ним менше, якщо все ж спочатку в сухому вигляді подрібнити його в кавомолці. Але я пішла складним шляхом.
Продукти для апельсинового пирога Всього нам знадобиться 2 апельсини. Ми будемо використовувати як сік так і цедру. Спочатку нам потрібно отримати цедру, для цього овочерізкою акуратно знімаємо верхній шар фрукта - цедру.
Знімаємо цедру з апельсина Цедру необхідно подрібнити на невеликі шматочки. Не перестарайтеся - шматочки мають бути добре видні в тісті.
Подрібнюємо цедру Для запарювання маку необхідно залити його окропом і залишити на 15 хвилин, потім воду зливаємо і додаємо цукор. Ще як варіант мак можна проварити на повільному вогні з невеликою кількістю води, хвилин 20. Що стосується цукру, то його в рецепті більше не буде, відповідно потрібно врахувати що пиріг виходить не дуже солодким. Для тих, хто сидить на дієті це чудовий варіант, всім же іншим кількість цукру можна трохи збільшити.
Додаємо в мак цукор Тепер необхідно розтерти мак з цукром, для цього я використала ступку. Але скажу чесно, такий спосіб мені не дуже сподобався, так як вимагає занадто багато зусиль. Зазвичай я або проварюю мак або ж користуюся кавомолкою.
Перетираємо мак з цукром Ось така кашка у нас має вийти. В процесі перетирання мак максимально розкриває і віддає свій смак і аромат.
Перетертий мак Беремо глибоку миску, відправляємо туди манку, борошно, крохмаль, ванільний цукор, соду, перетертий мак і апельсинову цедру.
Змішуємо інгредієнти для апельсинового пирога З решти м'якоті апельсинів добуваємо апельсиновий сік. У нас має вийти - 120 мл. Якщо соку трохи не вистачає, то необхідно долити трохи холодної води. У миску з інгредієнтами відправляємо рослинну олію та апельсиновий сік.
Додаємо сік апельсина та рослинну олію Добре вимішуємо всі продукти в мисці.
Вимішуємо продукти Беремо силіконову форму, змащуємо дно і бортики рослинною олією. Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо ложкою або лопаткою. Відправляємо пиріг випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Викладаємо у форму Ще гарячий пиріг змащуємо соком апельсина, це надасть йому ще більш пікантного смаку.
Змащуємо пиріг Коли пиріг трохи охолоне можна посипати його цукровою пудрою.
Посипаємо пиріг пудрою Пиріг у розрізі виходить з хрусткою скоринкою зверху і вологою начинкою всередині. Відмінний десерт до чаю під час посту і не тільки.
Шматок апельсинового пирога Впевнена, що такий апельсиновий пиріг стане частим гостем на вашому столі, адже він вигідно відрізняється від пісних страв, ніхто навіть не здогадається, що готується він без яєць, масла та молока.
Пісний апельсиновий пиріг з маком (без яєць, масла та молока)
Комментарии