Торт «Три склянки»
Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на каждый день
За що я люблю цей торт, так це за його приголомшливий смак і легкість у приготуванні. Він часто виручає мене, коли хочеться чогось солоденького, а в холодильнику мінімум продуктів. Це чудовий варіант для сімейних посиденьок, але за бажанням цей торт можна ефектно подати і на святковий стіл. Не забудьте тільки подвоїти кількість інгредієнтів якщо хочете отримати торт як на фінальному фото, діаметром 24 см.
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- кефір - 1 склянка
- борошно - 1 склянка
- цукор - 1 склянка (я беру трохи більше половини)
- олія рослинна - 4 ст. л.
- яйця - 2 шт
- сода - 1 ч. л.
- сіль - щіпка
- ванільний цукор - 10 г
Крем:
- сметана - 1 склянка
- молоко згущене (варене) - 1/2 банки
- горіхи волоські для посипки - 99 г
Примітка:
* З вказаної кількості продуктів виходить невеликий торт діаметром 20 сантиметрів. Тому сміливо подвоюйте порцію, що я і зробила.
** Склянка - 250 мл
Приготовление
Готуємо продукти для торта. Кефір та яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, краще щоб вони були кімнатної температури. Згущене молоко відварюємо приблизно 2-2,5 години, даємо йому охолонути. На цьому фото всі продукти розраховані на 1 порцію, надалі я все подвоїла.
Продукти для торта У глибоку миску виливаємо кефір, розбиваємо туди 2 яйця, висипаємо цукор, ванільний цукор, сіль, соду і рослинну олію.
Змішуємо всі продукти Акуратно збиваємо вінчиком до однорідного стану.
Збиваємо вінчиком Тепер додаємо 1 склянку просіяного борошна. Знову добре перемішуємо.
Додаємо борошно і перемішуємо Ось така консистенція густої сметани у нас має вийти в результаті.
Консистенція тіста Тепер підготуємо форму для випічки. Дно форми застеляємо пекарським папером, змащуємо боки та дно рослинною олією. Це потрібно зробити для того, щоб потім легше було діставати коржі.
Змащуємо форму У форму для випічки виливаємо половину тіста і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Виливаємо половину тіста Те ж саме робимо з рештою тіста. Готовим коржам даємо трохи охолонути на решітці.
Готовий корж Тепер займемося кремом. В окрему миску виливаємо сметану, додаємо до неї варене згущене молоко і збиваємо міксером до утворення пишної маси.
Збиваємо крем Якщо корж добре піднявся, то його можна розрізати на дві частини. Я брала форму діаметром 24 см, тому коржі вийшли тонкими, але оскільки я робила подвійну порцію, то мені їх вистачило. Кожен корж необхідно рясно змастити кремом.
Збираємо торт Верхній корж також змащуємо кремом, потім добре проймаємося по боках.
Змащуємо верх і боки торта Спочатку я планувала посипати торт рештками коржів, але в останню хвилину вирішила використати для цієї мети подрібнені волоські горіхи. Тому на фото їх не виявилося. Природно, прикрасити торт можна на власний смак і бажання. Але на мій погляд, згущене молоко в кремі чудово поєднується саме з горіхами.
Посипаємо торт горіхами Ось так апетитно виглядає торт у розрізі. Коржі після просочування кремом виходять повітряними, танучими у роті.
Торт у розрізі Такий торт чудово підійде для сімейного чаювання, для святкового столу його можна зробити цікавішим.
Торт «Три склянки»
Комментарии