Пиріг «Каштани», рецепт з дитинства
Рецепт на 50 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на каждый день
Напевно всі пам'ятають улюблені пиріжки з дитинства «Каштани»?! Зробити їх в домашніх умовах дуже просто. З однієї порції тіста виходить 50-60 штук ніжних, розсипчастих всередині пиріжків. Горіхи надають особливий аромат і пікантність, а вафельна посипка робить їх гарними, але ще смачнішими.
Теги
Ингредиенты
- вершкове масло - 200 г
- борошно - 400 г
- сметана - 3 ст. л.
- зварений жовток - 4 шт
- розпушувач - 1 ч. л.
- ванільний цукор - 10 г
- сіль - щіпка
начинка:
- горіхи волоські - 100 г
- шоколадні вафлі для посипання - 200 г
- світлі вафлі - 200 г
- какао - 2 ст. л.
* Примітка: За бажанням Можна використовувати вафлі лише одного кольору або замінити їх пісочним печивом
глазур:
- цукор - 200 г
- какао - 3 ст. л. з гіркою
- молоко - 50 мл
- масло вершкове - 150 г
Приготовление
Підготовляємо продукти для пирога «Каштани». Масло необхідно дістати з холодильника заздалегідь, воно має бути розм'якшеним. Яйця попередньо відварюємо, беремо лише жовтки, білки нам не знадобляться. Для більш яскравого смаку горіхи можна просушити 5-10 хвилин в духовці або сковорідці.
Продукти для пирога "Каштани" В окрему миску просіюємо 400 г борошна, додаємо 3 столові ложки сметани.
У борошно додаємо сметану 4 зварених яєчних жовтки розминаємо в борошно руками.
Додаємо 4 жовтки Розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло викладаємо в миску з борошном
Викладаємо розм'якшене масло Додаємо 1 чайну ложку розпушувача, щіпку солі і 10 г ванільного цукру. З усіх продуктів у мисці замішуємо тісто. Робити це потрібно тільки руками, міксер не підійде.
Замішуємо тісто Тісто замішується досить швидко, зовсім не липне до рук, з ним легко працювати, чимось нагадує пластилін.
Еластичне тісто Від тіста відщипуємо невеликий шматочок, розкачуємо його в руці, надаємо йому круглу форму. Всередину кожної форми кладемо чвертину волоського горіха. Защипуємо краї і надаємо шматочку форму каштана.
Формуємо каштани Всі отримані кульки викладаємо на деко, застелене пергаментом або килимком.
Викладаємо "Каштани" на деко Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку до легкого зарум'янення.
Відправляємо в духовку Поки печуться пиріжки, зробимо глазур. Для цього в каструльку висипаємо 200 г цукру, 3 столові ложки з гіркою какао, 50 мл молока і 150 г вершкового масла.
Інгредієнти для глазурі Всі продукти злегка перемішуємо ложкою і відправляємо на вогонь.
Перемішуємо продукти для глазурі Варимо глазур до повного розчинення цукру, постійно помішуємо ложкою. Глазур вийде глянсовою, в міру густою. На цей процес піде буквально кілька хвилин.
Варимо глазур на плиті Так само приготуємо підсипку для пиріжків. На велику тертку тремо вафлі. За бажанням їх можна замінити на подрібнені горіхи, кокосову стружку чи печиво.
Тремо вафлі Не чекайте, що пиріжки сильно підрум'яняться зверху, орієнтуйтеся більше на низ.
Дістаємо "Каштани" з духовки Приступаємо до прикрашання пиріжків. Кожен кульку необхідно обмакнути в глазур з усіх боків. Зробити це простіше всього ложкою. Потім опускаємо «Каштан» у вафельну крихту і добре обваливаємо.
Опускаємо пиріжок в глазур та вафлю Готовий пиріжок акуратно викладаємо на тарілку. Намагайтеся, щоб вони перший час не торкалися один одного, це потрібно для того, щоб боки залишилися гарними.
Викладаємо пиріжки на тарілку Ось такими розсипчастими і злегка хрусткими виходять пиріжки «Каштани».
Всередині "Каштанів" З однієї порції тіста виходить 50-60 штук ніжних, розсипчастих всередині пиріжків. Горіхи надають особливий аромат і пікантність, а вафельна посипка робить їх гарними, але ще смачнішими.
Пиріг «Каштани», рецепт з дитинства
Комментарии