Овочевий пиріг
Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка подросткам беременным всем остальным на каждый день
Овочевий пиріг - чудова альтернатива для вечері. Готується він з простих, доступних продуктів, які завжди є в холодильнику під рукою. Пиріг виходить дуже ситним, до нього навіть не потрібен ніякий гарнір.
Теги
Ингредиенты
Начинка:
- капуста - 700 г
- морква - 1 шт
- картопля - 2 шт
- цибуля (можна замінити зеленою цибулею) - 1 шт
- зелень - за смаком
- сіль
за бажанням у пиріг можна додати болгарський перець
Тісто:
- яйця - 3 шт
- кефір - 100 мл
- олія рослинна - 70 мл
- борошно - 150 г
- цукор - 1 ч.л.
- сіль
- чорний перець
Посипка:
- будь-який твердий сир
Приготовление
-
Підготовляємо продукти для начинки. Картоплю чистимо від шкірки, цибулю та моркву миємо та чистимо.
Продукти для начинки -
Продукти для тіста.
Продукти для тіста -
Капусту необхідно тонко нашаткувати. Зробити це можна звичайним ножем або спеціальною шатківницею.
Шаткуємо капусту -
Капусту необхідно добре посолити і розім'яти руками, щоб вона стала м'якою.
Солимо капусту -
Моркву тремо на великій тертці.
Натерта морква -
Картоплю також тремо на великій тертці.
Натерта картопля -
Додаємо картоплю і моркву до капусти.
Морква, капуста, картопля -
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, зелень подрібнюємо.
Цибуля та зелень -
Додаємо цибулю і зелень до решти овочів.
Додаємо цибулю та зелень -
В окрему миску розбиваємо 3 яйця, додаємо олію, сіль, перець і цукор.
Продукти для тіста -
Збиваємо яйця з олією та спеціями вінчиком.
Збиті яйця -
Додаємо до яєць кефір, просіяне борошно та розпушувач.
Борошно, розпушувач та кефір -
Акуратно вимішуємо тісто до однорідного стану.
Вимішуємо -
Ось таке рідкувате тісто у нас має вийти. Примітка: тіста виходить порівняно з начинкою значно менше, нехай це вас не лякає.
Рідке тісто -
Виливаємо рідке тісто в начинку.
Тісто та начинка -
Добре перемішуємо тісто і начинку.
Перемішуємо тісто та начинку -
Викладаємо отриману масу на деко, застелене пергаментом або килимком. Добре розрівнюємо ложкою, утрамбовуємо.
Розрівнюємо ложкою -
Відправляємо наш пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Пиріг у духовці -
Поки пиріг печеться, тремо на тертці сир. Підійде будь-який твердий сир.
Натертий сир -
Як тільки пиріг буде повністю готовий, дістаємо його з духовки і посипаємо натертим сиром.
Посипаємо сиром -
Повертаємо пиріг назад в духовку буквально на декілька хвилин, щоб сир встиг розплавитися.
Вдруге відправляємо в духовку -
Готовий пиріг можна подавати як гарячим так і холодним.
Готовий пиріг -
Овочевий пиріг готовий.
Овочевий пиріг
Комментарии