
Пиріжки дріжджові без опари
Рецепт на 60 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на природу на фуршет на каждый день
Багато господинь не хочуть подружитися з пиріжками через складність і тривалість процесу їх приготування. Можливо, я вас здивую, але сьогоднішній рецепт - справжня знахідка для всіх любителів пиріжків. Тісто готується дуже просто, не потрібно поратися з опарою, досить просто змішати всі продукти і дочекатися, поки тісто підійде. При цьому пиріжки виходять дуже смачними, не черствіють кілька днів, можна імпровізувати з начинками і отримувати щоразу новий смак пиріжків.
Також хочу зауважити, що з зазначеної порції продуктів виходить велика кількість пиріжків - більше 30 штук. Тому сміливо зменшуйте пропорції, якщо це необхідно.
Теги
Ингредиенты
- молоко - 1/2 л
- борошно - 1 кг
- цукор - 1 склянка
- яйця - 2 шт
- сіль - 1/2 ч.л.
- соняшникова олія - 1/4 склянки
- дріжджі свіжі - 40 г
- майонез - 1 ст.л.
Приготовление
-
Підготовляємо продукти для пиріжків.
Необхідні інгредієнти для пиріжків -
У окрему миску розбиваємо 2 яйця і висипаємо 1 склянку цукру.
2 яйця і склянка цукру -
Яйця і цукор злегка збиваємо віничком або міксером, буквально 1-2 хвилини. Потім додаємо майонез, рослинну олію та сіль. Знову добре все перемішуємо.
Додаємо майонез, олію та сіль -
Додаємо половину від зазначеної в рецепті кількості просіяного борошна (500 г). Добре перемішуємо.
Додаємо борошно і збиваємо -
Молоко попередньо нагріваємо до 30-35 градусів, кладемо в нього дріжджі, даємо їм повністю розчинитися. Виливаємо тепле молоко з дріжджами в миску з іншими продуктами.
Виливаємо молоко з дріжджами -
Додаємо решту просіяного борошна.
Додаємо решту борошна -
Як тільки тісто стане густим, припиняємо збивати і починаємо вимішувати його руками.
Збите тісто -
Буквально через 5 хвилин після вимішування тісто стане еластичним і не буде липнути до рук.
Тісто після вимішування -
Повертаємо тісто в миску, накриваємо зверху чистим рушником і відправляємо в тепле місце на 40-60 хвилин. Таким місцем може слугувати трохи розігріта духовка, до 50 градусів. Можна залишити тісто в мультиварці. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі. Місити тісто не потрібно.
Тісто в теплому місці -
Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Цього разу я робила пиріжки з картоплею, капустою та з яблучним повидлом.
Начинка для пиріжків -
Через 40 хвилин дістаємо тісто з духовки, злегка його обминаємо і приступаємо до формування пиріжків.
Тісто після духовки -
Руки змащувати олією не потрібно, користуватися додатково борошном не доведеться, тісто дуже податливе, працювати з ним - одне задоволення.
Робота з тістом -
Сформовані пиріжки змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Змащені пиріжки -
Дістаємо вже добре підрум'янені пиріжки з духовки.
Підрум'янені пиріжки -
Таким чином випікаємо пиріжки з різними начинками. Як видно на фотографії, тісто виходить дуже м'яким і повітряним.
Пиріжок у розрізі -
Готові пиріжки викладаємо в миску, накриваємо чистим рушником. У такому вигляді вони можуть зберігатися кілька днів, не втрачаючи своїх смакових якостей.
Пиріжки дріжджові без опари
Комментарии