Рецепт Пиріжки дріжджові без опари с фото

Пиріжки дріжджові без опари

Рецепт на 60 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на природу на фуршет на каждый день

Багато господинь не хочуть подружитися з пиріжками через складність і тривалість процесу їх приготування. Можливо, я вас здивую, але сьогоднішній рецепт - справжня знахідка для всіх любителів пиріжків. Тісто готується дуже просто, не потрібно поратися з опарою, досить просто змішати всі продукти і дочекатися, поки тісто підійде. При цьому пиріжки виходять дуже смачними, не черствіють кілька днів, можна імпровізувати з начинками і отримувати щоразу новий смак пиріжків.

Також хочу зауважити, що з зазначеної порції продуктів виходить велика кількість пиріжків - більше 30 штук. Тому сміливо зменшуйте пропорції, якщо це необхідно.

Теги

молоко, яйцо, дрожжи

Ингредиенты

  • молоко - 1/2 л
  • борошно - 1 кг
  • цукор - 1 склянка
  • яйця - 2 шт
  • сіль - 1/2 ч.л.
  • соняшникова олія - 1/4 склянки
  • дріжджі свіжі - 40 г
  • майонез - 1 ст.л.

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для пиріжків.

    Необхідні інгредієнти для пиріжків
    Необхідні інгредієнти для пиріжків
  2. У окрему миску розбиваємо 2 яйця і висипаємо 1 склянку цукру.

    2 яйця і склянка цукру
    2 яйця і склянка цукру
  3. Яйця і цукор злегка збиваємо віничком або міксером, буквально 1-2 хвилини. Потім додаємо майонез, рослинну олію та сіль. Знову добре все перемішуємо.

    Додаємо майонез, олію та сіль
    Додаємо майонез, олію та сіль
  4. Додаємо половину від зазначеної в рецепті кількості просіяного борошна (500 г). Добре перемішуємо.

    Додаємо борошно і збиваємо
    Додаємо борошно і збиваємо
  5. Молоко попередньо нагріваємо до 30-35 градусів, кладемо в нього дріжджі, даємо їм повністю розчинитися. Виливаємо тепле молоко з дріжджами в миску з іншими продуктами.

    Виливаємо молоко з дріжджами
    Виливаємо молоко з дріжджами
  6. Додаємо решту просіяного борошна.

    Додаємо решту борошна
    Додаємо решту борошна
  7. Як тільки тісто стане густим, припиняємо збивати і починаємо вимішувати його руками.

    Збите тісто
    Збите тісто
  8. Буквально через 5 хвилин після вимішування тісто стане еластичним і не буде липнути до рук.

    Тісто після вимішування
    Тісто після вимішування
  9. Повертаємо тісто в миску, накриваємо зверху чистим рушником і відправляємо в тепле місце на 40-60 хвилин. Таким місцем може слугувати трохи розігріта духовка, до 50 градусів. Можна залишити тісто в мультиварці. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі. Місити тісто не потрібно.

    Тісто в теплому місці
    Тісто в теплому місці
  10. Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Цього разу я робила пиріжки з картоплею, капустою та з яблучним повидлом.

    Начинка для пиріжків
    Начинка для пиріжків
  11. Через 40 хвилин дістаємо тісто з духовки, злегка його обминаємо і приступаємо до формування пиріжків.

    Тісто після духовки
    Тісто після духовки
  12. Руки змащувати олією не потрібно, користуватися додатково борошном не доведеться, тісто дуже податливе, працювати з ним - одне задоволення.

    Робота з тістом
    Робота з тістом
  13. Сформовані пиріжки змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

    Змащені пиріжки
    Змащені пиріжки
  14. Дістаємо вже добре підрум'янені пиріжки з духовки.

    Підрум'янені пиріжки
    Підрум'янені пиріжки
  15. Таким чином випікаємо пиріжки з різними начинками. Як видно на фотографії, тісто виходить дуже м'яким і повітряним.

    Пиріжок у розрізі
    Пиріжок у розрізі
  16. Готові пиріжки викладаємо в миску, накриваємо чистим рушником. У такому вигляді вони можуть зберігатися кілька днів, не втрачаючи своїх смакових якостей.

    Пиріжки дріжджові без опари
    Пиріжки дріжджові без опари
Оценка 5 / 5 на основе 21398
Домашняя
молоко, яйцо, дрожжи
PT120M
PT120M
0

Комментарии