Сирний кекс з родзинками за ГОСТом
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Дуже вдалий рецепт сирного кекса, хоча я вже вкотре переконуюся, що з рецептами за ГОСТом інакше і не буває. Готується цей кекс дуже швидко, всі продукти доступні, а результат перевершує всі очікування.
Теги
Ингредиенты
- сир - 130 г
- вершкове масло (82,5%) - 75 г
- родзинки - 80 г
- яйця - 2 шт
- цукор - 80 г
- розпушувач - 10 г
- ванільний цукор - 10 г
- борошно - 150 г
- цукрова пудра (для посипання)
Приготовление
-
Підготовляємо необхідні продукти для сирного кексу. Дуже важливе зауваження: всі інгредієнти зважуємо на вагах, нам необхідна максимальна точність, адже саме цим і славляться всі рецепти за ГОСТом.
Продукти для кексу -
У глибоку ємність викладаємо вершкове масло кімнатної температури.
Викладаємо вершкове масло -
Збиваємо міксером добіла.
Збиваємо міксером добіла -
Додаємо 2 яйця та 80 г цукру і продовжуємо збивати.
Додаємо яйця та цукор -
130 г сиру протираємо через сито або блендер, додаємо його в масляно-яєчну суміш. Кладемо ванільний цукор (10 г) і продовжуємо збивати.
Додаємо сир -
В окремому посуді просіяне заздалегідь борошно додаємо 1 ч. л. розпушувача, перемішуємо.
Додаємо розпушувач -
Викладаємо борошно невеликими порціями в нашу рідку суміш.
Додаємо борошно -
Продовжуємо збивати до однорідної маси. В кінці всі інгредієнти добре перемішуємо ложкою.
Збиваємо -
Родзинки попередньо потрібно промити та розпарити в окропі. Потім обсушити на паперовому рушнику. Додаємо родзинки в тісто.
Додаємо родзинки в тісто -
Ще раз добре перемішуємо тісто ложкою. Ось таке в міру густе виходить тісто.
Тісто після вимішування -
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.
Форму змащуємо маслом -
Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо ложкою.
Викладаємо тісто у форму -
Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 50-55 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.
Відправляємо тісто в духовку -
Даємо кексу трохи охолонути у формі і лише після цього перекладаємо на тарілку.
Викладаємо кекс на тарілку -
Посипаємо готовий і охолоджений сирний кекс цукровою пудрою.
Посипаємо кекс пудрою -
Ось так апетитно виглядає сирний кекс у розрізі.
Сирний кекс з родзинками за ГОСТом
Комментарии