Рецепт Смажений «трутовик лускатий» по-українськи зі стрілками часнику та сметаною с фото

Смажений «трутовик лускатий» по-українськи зі стрілками часнику та сметаною

Рецепт на 5 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо варить жарить плита на каждый день

Впевнена що спробувавши один раз смаженого гриба «трутовик лускатий» ви обов'язково додасте його до своєї скарбнички рецептів. Головне правильно вибрати гриби для смаження - вони мають бути молодими і легко різатися ножем без зусиль. Якщо вам потрапив уже немолодий гриб, який ріжеться важко, його можна просушити, перемолоти і використовувати як приправу до супів і гарнірів.

Теги

гриб, трутовик

Ингредиенты

  • гриб трутовик лускатий - 200-300 г
  • стрілки молодого часнику або цибулі - 100 г
  • олія рослинна для смаження
  • сметана - 1 столова ложка
  • сіль, перець - за смаком

Приготовление

  1. Щоб підготувати гриб трутовик лускатий його можна почистити зверху (знявши верхній шар) і знизу (зішкрібши трубчастий шар), але це не обов'язково. Незалежно від того, чиститимете ви гриб чи ні, їх необхідно ретельно промити під проточною водою.

    Трутовик лускатий
    Трутовик лускатий
  2. Нарізаємо гриби смужками, вибираємо лише ті частини, які легко ріжуться. Відправляємо варитися гриб на вогонь приблизно 20-40 хвилин.

    Нарізаний на частини гриб трутовик
    Нарізаний на частини гриб трутовик
  3. Після відварювання трутовик лускатий, як і всі трутовики, не сильно зменшується в розмірі. Знявши каструлю з вогню слід гриби кілька разів промити під проточною водою.

    Відварені гриби
    Відварені гриби
  4. Розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо гриби і смажимо їх хвилин 15, помішуючи час від часу лопаткою.

    Смажимо трутовик лускатий
    Смажимо трутовик лускатий
  5. Після цього додаємо 1 столову ложку сметани і продовжуємо ще смажити.

    Додаємо сметану
    Додаємо сметану
  6. Помиті та підсушені стрілки молодої цибулі або часнику нарізаємо невеличкими кільцями.

    Нарізаємо стрілки часнику
    Нарізаємо стрілки часнику
  7. Додаємо стрілки часнику до грибів. Продовжуємо смажити гриби до легкого золотистого кольору і м'якості стрілок.

    Додаємо стрілки часнику до грибів
    Додаємо стрілки часнику до грибів
  8. За кілька хвилин до вимкнення вогню солимо і перчимо гриби на смак. При подачі страву можна прикрасити гілочками петрушки.

    Смажений «трутовик лускатий» по-українськи зі стрілками часнику та сметаною
    Смажений «трутовик лускатий» по-українськи зі стрілками часнику та сметаною
Оценка 5 / 5 на основе 10394
Домашняя
гриб, трутовик
PT30M
PT30M
0

Комментарии