
Топлене масло
Рецепт на 1 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое охлаждать плита холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным на каждый день
Про користь топленого вершкового масла багато хто знає. У ньому немає ніяких канцерогенів, воно не пригорає і дає чудовий аромат будь-якій страві. Топлене масло можна зробити пікантнішим, додавши до нього улюблені спеції. Котлети, підсмажки і просто додатки для супів виходять з таким маслом ароматнішими і соковитішими.
Теги
Ингредиенты
- масло вершкове - 3 кг
Спеції (не обов'язково):
- паприка
- розмарин
- базилік
- прованські трави
- сіль
- перець
- кріп
- часник сушений
Приготовление
-
Підготовляємо масло для топлення. Дістаємо його з морозильної камери і залишаємо на 1-2 години на столі, для того щоб різати його було трохи простіше.
Вершкове масло -
Нарізаємо масло невеличкими брусками.
Нарізаємо масло брусками -
Складаємо брусочки в глибокий сотейник або каструлю. Якщо масло вміщується не все, то залиште кілька брусків на потім, їх можна буде додати по мірі того, як буде танути масло.
Складаємо масло в сотейник -
Ставимо сотейник на середній вогонь і чекаємо, поки масло повністю розтане.
Сотейник з брусками масла ставимо на вогонь -
Буквально через 20 хвилин почне з'являтися перша піна. Не варто поспішати знімати її, чекаємо поки масло закипить і на поверхні утвориться «шапка» з піни. Зараз саме час додати решту шматків масла.
Масло в сотейнику -
Ось така «шапка» з піни означає, що пора її збирати. Робити це краще всього ложкою або великою шумівкою. Така шапка з піни ще періодично з'являтиметься. Її теж потрібно буде прибирати.
Піна від масла у сотейнику -
Через 40-60 хвилин наше масло потроху почне ставати прозорим і трохи булькати. Піни буде все менше і менше.
Масло стає прозорим -
Збираємо залишки піни і чекаємо, поки масло стане повністю прозорим.
Чекаємо, поки масло стане прозорим -
Топлене масло цього разу я вирішила робити для солодких і несолодких страв. Для масла зі спеціями мені знадобилися ось такі трави:
Спеції для топленого масла -
У миску, в яку будемо виливати топлене масло, насипаємо трохи паприки, розмарину, базиліку, прованських трав, солі, перцю, кропу, сушеного часнику. Брати можна абсолютно будь-які спеції.
Паприка, розмарин, базилік, прованські трави, сіль, перець, кріп, сушений часник -
Всі спеції добре перемішуємо і залишаємо на дні миски.
Змішуємо спеції -
Як тільки масло стане повністю прозорим, беремо сито і проціджуємо його в ємності, в яких воно зберігатиметься в холодильнику. Єдине, що потрібно врахувати, що масло дуже гаряче.
Заливаємо топлене масло в ємності для зберігання -
Тепер заливаємо топлене масло в миску з нашими спеціями.
Заливаємо масло в ємність зі спеціями -
Гаряче масло дуже добре розкриє аромат і потенціал спецій.
Топлене масло і спеції -
Ось таких 3 миски топленого масла в мене вийшло з 3 кг масла. (майже в 2 рази менше вихідного об'єму).
Топлене масло в ємностях -
Масло в ємностях залишаємо на столі до повного охолодження і тільки потім накриваємо кришками та прибираємо в холодильник. Зберігається таке масло дуже довго, 3-4 тижні мінімум.
Топлене масло
Комментарии