Рецепт Топлене масло с фото

Топлене масло

Рецепт на 1 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое охлаждать плита холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным на каждый день

Про користь топленого вершкового масла багато хто знає. У ньому немає ніяких канцерогенів, воно не пригорає і дає чудовий аромат будь-якій страві. Топлене масло можна зробити пікантнішим, додавши до нього улюблені спеції. Котлети, підсмажки і просто додатки для супів виходять з таким маслом ароматнішими і соковитішими.

Теги

масло

Ингредиенты

  • масло вершкове - 3 кг

Спеції (не обов'язково):

  • паприка
  • розмарин
  • базилік
  • прованські трави
  • сіль
  • перець
  • кріп
  • часник сушений

Приготовление

  1. Підготовляємо масло для топлення. Дістаємо його з морозильної камери і залишаємо на 1-2 години на столі, для того щоб різати його було трохи простіше.

    Вершкове масло
    Вершкове масло
  2. Нарізаємо масло невеличкими брусками.

    Нарізаємо масло брусками
    Нарізаємо масло брусками
  3. Складаємо брусочки в глибокий сотейник або каструлю. Якщо масло вміщується не все, то залиште кілька брусків на потім, їх можна буде додати по мірі того, як буде танути масло.

    Складаємо масло в сотейник
    Складаємо масло в сотейник
  4. Ставимо сотейник на середній вогонь і чекаємо, поки масло повністю розтане.

    Сотейник з брусками масла ставимо на вогонь
    Сотейник з брусками масла ставимо на вогонь
  5. Буквально через 20 хвилин почне з'являтися перша піна. Не варто поспішати знімати її, чекаємо поки масло закипить і на поверхні утвориться «шапка» з піни. Зараз саме час додати решту шматків масла.

    Масло в сотейнику
    Масло в сотейнику
  6. Ось така «шапка» з піни означає, що пора її збирати. Робити це краще всього ложкою або великою шумівкою. Така шапка з піни ще періодично з'являтиметься. Її теж потрібно буде прибирати.

    Піна від масла у сотейнику
    Піна від масла у сотейнику
  7. Через 40-60 хвилин наше масло потроху почне ставати прозорим і трохи булькати. Піни буде все менше і менше.

    Масло стає прозорим
    Масло стає прозорим
  8. Збираємо залишки піни і чекаємо, поки масло стане повністю прозорим.

    Чекаємо, поки масло стане прозорим
    Чекаємо, поки масло стане прозорим
  9. Топлене масло цього разу я вирішила робити для солодких і несолодких страв. Для масла зі спеціями мені знадобилися ось такі трави:

    Спеції для топленого масла
    Спеції для топленого масла
  10. У миску, в яку будемо виливати топлене масло, насипаємо трохи паприки, розмарину, базиліку, прованських трав, солі, перцю, кропу, сушеного часнику. Брати можна абсолютно будь-які спеції.

    Паприка, розмарин, базилік, прованські трави, сіль, перець, кріп, сушений часник
    Паприка, розмарин, базилік, прованські трави, сіль, перець, кріп, сушений часник
  11. Всі спеції добре перемішуємо і залишаємо на дні миски.

    Змішуємо спеції
    Змішуємо спеції
  12. Як тільки масло стане повністю прозорим, беремо сито і проціджуємо його в ємності, в яких воно зберігатиметься в холодильнику. Єдине, що потрібно врахувати, що масло дуже гаряче.

    Заливаємо топлене масло в ємності для зберігання
    Заливаємо топлене масло в ємності для зберігання
  13. Тепер заливаємо топлене масло в миску з нашими спеціями.

    Заливаємо масло в ємність зі спеціями
    Заливаємо масло в ємність зі спеціями
  14. Гаряче масло дуже добре розкриє аромат і потенціал спецій.

    Топлене масло і спеції
    Топлене масло і спеції
  15. Ось таких 3 миски топленого масла в мене вийшло з 3 кг масла. (майже в 2 рази менше вихідного об'єму).

    Топлене масло в ємностях
    Топлене масло в ємностях
  16. Масло в ємностях залишаємо на столі до повного охолодження і тільки потім накриваємо кришками та прибираємо в холодильник. Зберігається таке масло дуже довго, 3-4 тижні мінімум.

    Топлене масло
    Топлене масло
Оценка 5 / 5 на основе 18388
Домашняя
масло
PT120M
PT120M
0

Комментарии