Салат з баклажанів (з майонезом)
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить охлаждать плита холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Салат з баклажанів можна зробити легким, пікантним або ситним. Я ж вибрала саме останній варіант. З зазначеної порції виходить велика тарілка дуже смачної страви. Такий салат не соромно подати навіть на святковий стіл.
Теги
Ингредиенты
- баклажани середні — 3 шт
- яйця — 3 шт
- цибуля — 1 шт
- майонез — 2 ст. л.
Маринад для цибулі:
- оцет
- сіль
- цукор
Не варто економити на баклажанах, оскільки вони смажаться.
Приготовление
Інгредієнти для салату з баклажанів (з майонезом).
Інгредієнти для салату з баклажанів (з майонезом). Першим ділом потрібно замаринувати цибулю. Краще всього брати фіолетову цибулю, вона виглядатиме в салаті більш оригінально. Очищаємо її від шкірки, ріжемо тоненькими напівкільцями і відправляємо в миску з оцтом.
Нарізана цибуля напівкільцями. Сюди ж додаємо сіль і цукор.
Додаємо сіль і цукор. Заливаємо цибулю окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.
Заливаємо цибулю окропом. Тим часом баклажани миємо і нарізаємо спочатку подовжніми тонкими пластинками. Чистити баклажани не потрібно. Так ми отримаємо більш вітамінізований салат, а від гіркоти позбудемося за допомогою солі.
Нарізаємо баклажани. Тепер нарізаємо їх соломкою.
Нарізаємо баклажани. Засипаємо сіллю, добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Таким чином прибираємо гіркоту і зайву рідину.
Пересипаємо баклажани сіллю. Через 20 хвилин промиваємо нарізані баклажани під проточною водою, щоб прибрати зайву сіль. Промокаємо баклажани паперовим рушником і відправляємо смажитися на сковорідку. Рослинну олію для смаження наливайте на свій смак, оскільки від її кількості залежить «жирність» салату.
Відправляємо баклажани на сковорідку. Поки баклажани смажаться, беремося за інші інгредієнти салату, а саме за яйця. Попередньо відварені та почищені яйця нарізаємо тонкою соломкою.
Нарізаємо яйця соломкою. Смажимо баклажани до злегка золотавого кольору.
Смажимо до золотавого кольору. Перекладаємо баклажани у миску, в якій збиратимемо наш салат. Після того, як вони охолонуть, додаємо до них яйця.
Додаємо яйця. З цибулі зливаємо воду, злегка віджимаємо її руками і додаємо теж до нашого салату. Всі продукти добре перемішуємо і заправляємо майонезом. Салат можна подавати і так, але більш гарно і оригінально він виглядатиме, якщо викласти його на тарілку за допомогою формувального кільця.
Перемішуємо всі інгредієнти з майонезом Ось такий вийшов салат з баклажанів (з майонезом).
Салат з баклажанів (з майонезом).
Комментарии