Рецепт Крем-суп з брокколі с фото

Крем-суп з брокколі

Рецепт на 5 порций до 30 минут готовить очень просто дешевое блюдо варить плита детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Крем-суп з брокколі - чудовий варіант обіду, підійде навіть тим, хто не дуже полюбляє такий овоч як брокколі. Готується суп дуже просто, особливо подобається дітям.

Теги

брокколи, картошка, морковь

Ингредиенты

  • картопля - 3 шт
  • цибуля - половина однієї великої цибулини
  • порей - невеликий шматочок
  • морква - половина
  • брокколі - 6 невеликих суцвіть
  • сіль, спеції - за смаком
  • зелень
  • часник - 1 зубчик
  • рослинна олія для смаження

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для крем-супу з брокколі. 3 картоплини попередньо чистимо і ріжемо на дрібні шматочки. Капусту розбираємо на суцвіття. Моркву та цибулю чистимо.

    Продукти для крем-супу з брокколі
    Продукти для крем-супу з брокколі
  2. Моркву нарізаємо тонесенькими пластинками, а цибулю - дрібними кубиками.

    Кубики порізаної цибулі та пластинки моркви.
    Кубики порізаної цибулі та пластинки моркви.
  3. Порей довільно нарізаємо, часник (1 маленький зубок) дрібно рубаємо ножем.

    Часник і порей
    Часник і порей
  4. Крем-суп з брокколі можна робити і без підсмажування, але це той рідкісний виняток, коли я вважаю за краще овочі трохи підсмажити на сковорідці, так, на мій погляд, виходить набагато смачніше.

    Підсмажуємо цибулю та моркву в невеликій кількості олії.
    Підсмажуємо цибулю та моркву в невеликій кількості олії.
  5. Беремо каструлю (у мене 2 літри) і в киплячу воду опускаємо порізаний кубиками картоплю. Чекаємо, поки з'явиться піна і ложкою обережно знімаємо її.

    Знімаємо піну з картоплі.
    Знімаємо піну з картоплі.
  6. Тепер додаємо порізаний порей і ще можна додати трішки, буквально 1 порізану часточку болгарського перцю для аромату, але це робити необов'язково.

    Додаємо перець, порей
    Додаємо перець, порей
  7. Як тільки картопля добре звариться, додаємо суцвіття брокколі. Раніше цього робити не варто, так як він вариться дуже швидко і вітаміни в ньому зруйнуються при варінні. А нам необхідно зберегти всі його корисні якості.

    Брокколі в крем-супі
    Брокколі в крем-супі
  8. На цьому етапі суп солимо, перчимо за смаком і додаємо 1 лавровий лист. Так само кладемо часник (класти його необхідно наприкінці, щоб він віддав свій аромат, а не гіркоту).

    Лавровий лист у крем-супі
    Лавровий лист у крем-супі
  9. В самому кінці додаємо нашу підсмажку з цибулі та моркви, даємо супу покипіти ще буквально кілька хвилин.

    Додаємо підсмажку
    Додаємо підсмажку
  10. Вимикаємо вогонь, дістаємо блендер і пюріруємо наш суп до однорідної маси. Важливо зробити це якісно, щоб не залишилося шматочків, які зіпсують його кремоподібну структуру.

    Пюріруємо суп
    Пюріруємо суп
  11. Зверху крем-суп посипаємо порізаною зеленню. Я ще додала сушені пелюстки бархатців. Вони надають особливий аромат і смак будь-якій страві та позитивно впливають на зір.

    Посипаємо крем-суп зеленню.
    Посипаємо крем-суп зеленню.
  12. Рекомендую до крем-супу з брокколі подавати сушені в духовці сухарики з білого або житнього хліба.

    Крем-суп з брокколі
    Крем-суп з брокколі
Оценка 5 / 5 на основе 4371
Домашняя
брокколи, картошка, морковь
PT30M
PT30M
0

Комментарии