Рецепт Терин з курки з креветками та фісташками с фото

Терин з курки з креветками та фісташками

Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать охлаждать всем остальным к Новому Году на природу на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями

Цей рецепт дуже добрий саме для святкових застіль: робиться заздалегідь, непрацеємкий, але, в той же час, досить цікавий та вишуканий.

Терин дуже смачний! Він готується на водяній бані і тому виходить ніжнісінької текстури і просто тане у роті!

Теги

курица, креветки, орехи

Ингредиенты

  • 500 г курячого фаршу
  • 2 яйця
  • 50 мл густих вершків
  • 150 мл молока
  • сіль, перець до смаку
  • щіпка гострого перцю або свіжий перчик чилі
  • 100 г очищених фісташок
  • 250 г креветок (краще великих, буде цікавіше, але дрібні теж добре)
  • великий пучок будь-якої зелені на ваш смак (у мене - петрушка і кріп)

* можна додати у фарш трохи коньяку для аромату

Приготовление

  1. Змішати фарш з яйцями, влити молоко і вершки, посолити, поперчити суміш і добре збити до гладкої однорідної текстури.

    Збити фарш з яйцями, молоком та вершками
    Збити фарш з яйцями, молоком та вершками
  2. Зелень подрібнити, додати у фарш разом з фісташками. Креветки розморозити, почистити, якщо потрібно, і покласти у фарш цілими.

    Додати креветки, зелень та горіхи
    Додати креветки, зелень та горіхи
  3. Форму для терину змастити олією та вистелити харчовою плівкою, залишивши звисати краї. Викласти фарш, розрівняти, утрамбувати та закрити краями плівки.

    Викласти фарш у застелену плівкою форму
    Викласти фарш у застелену плівкою форму
  4. Потім всю форму цілком загорнути у фольгу.

    Загорнути у фольгу
    Загорнути у фольгу
  5. Тепер беремо велике глибоке деко або форму для запіканок, наливаємо туди окріп і обережно розміщуємо наш терин у цій бані. Потім ставимо всю конструкцію в духовку на 150С і тримаємо там 1 годину 15 хвилин.

    Запікати на водяній бані.
    Запікати на водяній бані.
  6. Потім охолоджуємо терин у формі, виймаємо з плівки. Форму застилаємо чистою фольгою, кладемо туди терин і загортаємо. Форму ставимо в холодильник, притиснувши вантажем, на ніч. Всі ці маніпуляції потрібні для того, щоб терин набув потрібного нам красивого вигляду. Вони зовсім не складні!

    Загорнути у чисту фольгу та покласти на холод
    Загорнути у чисту фольгу та покласти на холод
  7. Перед подачею нарізати скибочками. Приємного апетиту!

    Терин готовий
    Терин готовий
Оценка 5 / 5 на основе 836
Домашняя
курица, креветки, орехи
PT120M
PT120M
0

Комментарии