Рецепт Сирний пиріг «Сльози ангела» с фото

Сирний пиріг «Сльози ангела»

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на природу на каждый день

Як кажуть, любителям сирної випічки присвячується. Дуже ніжний і гарний зовні пиріг, що буквально тане в роті. І при цьому абсолютно невимогливий, прямо знахідка для будь-якої господині! Називається цей пиріг так тому, що на його поверхні після охолодження утворюються гарні карамельні крапельки, схожі на сльози.

Теги

творог, яйцо, мука

Ингредиенты

Тісто:

  • борошно - 160 г
  • холодне рублене вершкове масло - 80 г
  • жовток - 1 шт
  • цукор - 2 ст.л.
  • розпушувач для тіста - 1 ч.л.
  • сметана - 1-2 ст.л.

Начинка:

  • сир - 500 г
  • жовтки - 3 шт
  • цукор - 180 г
  • сметана - 100 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • манка - 1-2 ст.л.

Заливка:

  • білки - 4 шт
  • цукор - 100 г

Приготовление

  1. Інгредієнти для нашого пирога:

    Продукти для пирога
    Продукти для пирога
  2. Беремо борошно, просіюємо його в миску. Додаємо холодне рублене масло, цукор і розпушувач.

    Беремо борошно та масло
    Беремо борошно та масло
  3. Розминаємо масло з борошном в дрібну крихту.

    Розминаємо масло в крихту
    Розминаємо масло в крихту
  4. Додаємо один яєчний жовток.

    Додаємо жовток
    Додаємо жовток
  5. Для зв'язування тіста необхідно додати 1 або 2 столові ложки сметани.

    Додаємо сметану
    Додаємо сметану
  6. Тепер замішуємо тісто. Робити це потрібно швидко, не домагаючись особливо однорідної консистенції та гладкості. Досить просто зліпити його в купу.

    Замішуємо тісто
    Замішуємо тісто
  7. Відправляємо наше тісто на 1 годину в холодильник.

    Відправляємо тісто в холодильник
    Відправляємо тісто в холодильник
  8. Тим часом, готуємо нашу сирну начинку. Додаємо в сир три жовтки, цукор, сметану. Сир має бути однорідним, без грудочок. Для цього попередньо його необхідно перетерти через сито або збити блендером.

    Робимо сирну начинку
    Робимо сирну начинку
  9. Додаємо манку. Кількість манки залежить від консистенції начинки - якщо сир рідкуватий, то вона знадобиться, якщо ні - то можна і не класти. Після того, як додали манку начинку треба відставити вбік до набрякання манки.

    Додаємо манку
    Додаємо манку
  10. Після закінчення 1 години дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо за розміром форми. Залишаємо також місце на бортики. Робити це зручніше за все скалкою між двома пакетами - так тісто не буде липнути до скалки.

    Розкачуємо тісто
    Розкачуємо тісто
  11. Беремо форму розміром 26 см, переносимо тісто в форму. Бортики нічим змащувати не треба, дно застилаємо папером для випічки. Відправляємо тісто в морозилку на 20 хвилин. Це потрібно для того, щоб воно потім не спухало під час випічки.

    Переносимо тісто у форму
    Переносимо тісто у форму
  12. Тісто відправляємо у попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 15 хвилин, до легкого підрум'янення країв. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів, дістаємо пиріг, викладаємо в нього начинку з сиру і відправляємо пекти хвилин на 30.

    Викладаємо начинку з сиру
    Викладаємо начинку з сиру
  13. Буквально за кілька хвилин до готовності начинки, беремо охолоджені білки (які у нас залишилися від яєць) і збиваємо їх до гарної піни. Потім в кілька прийомів додаємо цукор. Важливо їх не перебити, вони мають бути м'якими, без крупинок цукру.

    Збиваємо білки
    Збиваємо білки
  14. Ось як виглядає наш пиріг після випікання начинки.

    Сирна начинка схопилася
    Сирна начинка схопилася
  15. Викладаємо зверху збиті білки і відправляємо знову в духовку приблизно на 15 хвилин, до утворення легкої карамельної скоринки.

    Викладаємо білки
    Викладаємо білки
  16. Після випікання на пирозі крапельок ще немає. Вони з'являються пізніше, коли утворюється конденсат. Для цього вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята, знижуємо температуру і вставляємо пиріг назад на кілька годин. Крапельки утворюються самі.

    Готовий пиріг
    Готовий пиріг
  17. Ось такий ніжний і смачний пиріг у нас вийшов.

    Пиріг у розрізі
    Пиріг у розрізі
  18. Дуже ніжний і смачний пиріг, спробуйте!

    Сирний пиріг
    Сирний пиріг "Сльози ангела"
Оценка 5 / 5 на основе 11356
Домашняя
творог, яйцо, мука
PT60M
PT60M
0

Комментарии