
Імбирне печиво
Рецепт на 15 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на каждый день
Дуже смачне, ароматне та святкове печиво. Дуже довго не черствіє, тому його сміливо можна вішати на ялинку як прикрасу.
Теги
Ингредиенты
- 100г цукру
- 160г меду
- 500 г борошна
- 125г вершкового масла
- 1 яйце
- 1,5 ч.л. розпушувача (можна соди)
- 1,5 ч.л. меленого імбиру
- 1,5 ч.л. кориці
- 1 ч.л. меленого духмяного перцю
- 1 ч.л. меленої гвоздики
- ***
- Якщо робитимете глазур, то все дуже просто
- *1 білок (збитий до щільних піків разом з цукр. пудрою)
- *150 г цукрової пудри
- *харчові барвники
- *додати можна трохи лимонного соку
Приготовление
Продукти для печива:
Необхідні інгредієнти У каструлю з товстим дном покласти цукор, мед і всі спеції. Довести до кипіння, зняти з вогню.
Ставимо на вогонь Додати розпушувач, нарізане на шматочки вершкове масло і перемішувати доти, поки масло не розчиниться.
Додаємо масло Отримуємо гладку суміш, продовжуємо перемішувати.
Продовжуємо варити Додати яйце, борошно і швидко і добре все перемішати.
Додаємо яйце та борошно Увага! Борошно всю одразу не додавайте. Додавайте поступово, щоб тісто було не сухим. Воно має бути густим, але і злегка липким. Відправляємо його на 30 хвилин у холод *Коли воно охолоне, при вимішуванні стане еластичним, як пластилін. Працювати з таким тістом одне задоволення.
Додаємо борошно та яйце Розкачати в пласт 0,5 см Вирізати фігурки. Викласти на деко і випікати до золотистого кольору при температурі 180.
Вирізаємо фігурки Увага! Не перетримуйте у духовці, а то підгорять. Хвилин 10 для них цілком достатньо, все залежить від духовки. Печиво після духовки:
Печиво після духовки Готуємо глазур та змащуємо нею наше пряники.
Перемазуємо печиво глазур'ю Імбирне печиво готове!!!
Імбирне печиво
Комментарии