Рецепт Імбирне печиво с фото

Імбирне печиво

Рецепт на 15 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на каждый день

Дуже смачне, ароматне та святкове печиво. Дуже довго не черствіє, тому його сміливо можна вішати на ялинку як прикрасу.

Теги

мед, мука, специи

Ингредиенты

  • 100г цукру
  • 160г меду
  • 500 г борошна
  • 125г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1,5 ч.л. розпушувача (можна соди)
  • 1,5 ч.л. меленого імбиру
  • 1,5 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. меленого духмяного перцю
  • 1 ч.л. меленої гвоздики
  • ***
  • Якщо робитимете глазур, то все дуже просто
  • *1 білок (збитий до щільних піків разом з цукр. пудрою)
  • *150 г цукрової пудри
  • *харчові барвники
  • *додати можна трохи лимонного соку

Приготовление

  1. Продукти для печива:

    Необхідні інгредієнти
    Необхідні інгредієнти
  2. У каструлю з товстим дном покласти цукор, мед і всі спеції. Довести до кипіння, зняти з вогню.

    Ставимо на вогонь
    Ставимо на вогонь
  3. Додати розпушувач, нарізане на шматочки вершкове масло і перемішувати доти, поки масло не розчиниться.

    Додаємо масло
    Додаємо масло
  4. Отримуємо гладку суміш, продовжуємо перемішувати.

    Продовжуємо варити
    Продовжуємо варити
  5. Додати яйце, борошно і швидко і добре все перемішати.

    Додаємо яйце та борошно
    Додаємо яйце та борошно
  6. Увага! Борошно всю одразу не додавайте. Додавайте поступово, щоб тісто було не сухим. Воно має бути густим, але і злегка липким. Відправляємо його на 30 хвилин у холод *Коли воно охолоне, при вимішуванні стане еластичним, як пластилін. Працювати з таким тістом одне задоволення.

    Додаємо борошно та яйце
    Додаємо борошно та яйце
  7. Розкачати в пласт 0,5 см Вирізати фігурки. Викласти на деко і випікати до золотистого кольору при температурі 180.

    Вирізаємо фігурки
    Вирізаємо фігурки
  8. Увага! Не перетримуйте у духовці, а то підгорять. Хвилин 10 для них цілком достатньо, все залежить від духовки. Печиво після духовки:

    Печиво після духовки
    Печиво після духовки
  9. Готуємо глазур та змащуємо нею наше пряники.

    Перемазуємо печиво глазур'ю
    Перемазуємо печиво глазур'ю
  10. Імбирне печиво готове!!!

    Імбирне печиво
    Імбирне печиво
Оценка 5 / 5 на основе 11355
Домашняя
мед, мука, специи
PT60M
PT60M
0

Комментарии