Рецепт Торт «Хрещатий яр» с фото

Торт «Хрещатий яр»

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями

Нарешті я знайшла цей рецепт, та ще й такий вдалий! На перший погляд може здатися, що він дуже трудомісткий, але це не зовсім так. До того ж, його приготування можна розбити на два дні і тоді все вийде без особливих клопотів і витрат часу. У цьому торті є все: і улюблена всіма згущенка, горіхи, хрустке безе, бісквітні коржі, сметанний крем - ніхто не залишиться байдужим! До того ж, торт виходить великим, важким, легко прикрасить будь-яке свято і стіл. Рекомендую!!!

Теги

мука, яйца, орехи

Ингредиенты

Бісквіт:

  • борошно - 85 г
  • цукор - 110 г
  • какао - 30 г
  • сода 3/4 ч.л.
  • сіль - 1/4 ч.л.
  • кефір - 90 г
  • молоко - 60 г
  • росл. олія - 35 г
  • яйце - 1 шт

Пісочне печиво:

  • вершкове масло - 200 г
  • жовток - 3 шт
  • цукор - 100 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • борошно - 400 г

Безе:

  • білок - 2 шт
  • цукор - 90 г
  • горіхи - 130 г

Крем сметанний:

  • сметана 25-30% - 400 г
  • цукрова пудра - за смаком

Приготовление

  1. Продукти для бісквітного коржа:

    Продукти для бісквіта
    Продукти для бісквіта
  2. У глибокій мисці змішуємо кефір, молоко та рослинну олію.

    Змішуємо олію, молоко та кефір
    Змішуємо олію, молоко та кефір
  3. Додаємо яйце.

    Додаємо яйце
    Додаємо яйце
  4. Цей бісквіт необов'язково збивати міксером, досить добре перемішати продукти вінчиком.

    Збиваємо вінчиком
    Збиваємо вінчиком
  5. Просіюємо борошно, какао, соду, кладемо сіль.

    Додаємо сухі інгредієнти
    Додаємо сухі інгредієнти
  6. Добре знову вимішуємо вінчиком.

    Перемішуємо вінчиком
    Перемішуємо вінчиком
  7. В кінці додаємо цукор. Знову добре перемішуємо. Виливаємо тісто у форму і відправляємо випікатися в духовку на 25-30 хвилин при температурі 160-170 градусів, до сухої шпажки. Після випікання даємо бісквіту охолонути, кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на годину- дві.

    Додаємо цукор
    Додаємо цукор
  8. А це продукти для пісочного тіста:

    Інгредієнти для пісочного тіста
    Інгредієнти для пісочного тіста
  9. Беремо яйця і цукор, збиваємо міксером.

    Збиваємо яйця та цукор
    Збиваємо яйця та цукор
  10. Поки збиваються яйця, просіюємо борошно з розпушувачем.

    Просіюємо борошно
    Просіюємо борошно
  11. Додаємо до збитих яєць масло кімнатної температури.

    Додаємо масло
    Додаємо масло
  12. Добре збиваємо.

    Збиваємо міксером
    Збиваємо міксером
  13. Додаємо просіяне борошно.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  14. Замішуємо тісто - всі інгредієнти збираємо в купу, розділяємо на три частини, кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину.

  15. Тим часом рубаємо горіхи (не дуже дрібно), збиваємо білки до щільних піків.

    Рубаємо горіхи
    Рубаємо горіхи
  16. З'єднуємо білки з горіхами, обережно перемішуємо лопаткою.

    Змішуємо білки з горіхами
    Змішуємо білки з горіхами
  17. Пісочне тісто дістаємо з холодильника, кожен ковбаску розкочуємо тонко під потрібний нам діаметр торта (у мене 24 см). У мене вийшло 4 коржі. Кожен корж змащуємо зверху білками з горіхами (меренгою).

    Змащуємо зверху меренгою
    Змащуємо зверху меренгою
  18. Відправляємо коржі випікатися в духовку спочатку при температурі 180 градусів на 10 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 100 градусів і сушимо до готовності безе. (у мене духовка дозволяє сушити при 120 градусах хвилин 20).

    Випікаємо коржі
    Випікаємо коржі
  19. Готуємо крем зі згущенкою - збиваємо її міксером з маслом кімнатної температури. Сметанний крем готується також просто - збиваємо її з цукровою пудрою. Починаємо збирати наш торт.

    Готуємо крем
    Готуємо крем
  20. Бісквітний корж розрізаємо на дві рівні частини. Укладаємо одну з них на дно тарілки і рясно змащуємо сметанним кремом.

    Промазуємо корж сметанним кремом
    Промазуємо корж сметанним кремом
  21. Зверху кладемо пісочний корж і промазуємо його кремом зі згущенкою.

    Промазуємо пісочний корж
    Промазуємо пісочний корж
  22. Другий пісочний корж кладемо стороною з безе вниз, щоб воно торкалося зі згущенкою.

    Кладемо безе вниз
    Кладемо безе вниз
  23. Зверху промазуємо сметанним кремом.

    Промазуємо сметанним кремом
    Промазуємо сметанним кремом
  24. Далі знову кладемо пісочний корж безе вверх, зверху згущенка. І так до верху. Верхній корж - бісквітний. Прикрашаємо торт на бажання.

    Прикрашаємо торт
    Прикрашаємо торт
  25. Ось як виглядає торт у розрізі:

    Торт у розрізі
    Торт у розрізі
  26. За бажанням можна робити торт у формі більшого діаметра, тоді він буде не таким високим, коржів вийде менше.

    Торт
    Торт "Хрещатий яр"
Оценка 5 / 5 на основе 12347
Домашняя
мука, яйца, орехи
PT120M
PT120M
0

Комментарии