Рецепт Смажена дорада та секрети приготування риби с фото

Смажена дорада та секрети приготування риби

Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое жарить плита всем остальным на каждый день

Дорада - дуже смачна і соковита риба, з помірною кількістю кісток. Вона однаково добра і в запеченому, і в смаженому вигляді. Сьогодні я пропоную вам рецепт її смаження, а також розкрию деякі кулінарні секрети її приготування.

Теги

рыба, масло, петрушка

Ингредиенты

  • дорада - 6 штук
  • сіль - 4 ст.л.
  • цукор - 4 ст.л.
  • петрушка - півпучка
  • вершкове масло - 40-50 г
  • рафінована олія для смаження
  • лимон - 1 шт

Приготовление

  1. Ось усі необхідні нам інгредієнти:

    Інгредієнти для смаження доради
    Інгредієнти для смаження доради
  2. Перше, що нам потрібно зробити - замаринувати нашу рибку. Для цього беремо глибоку ємність, висипаємо туди цукор і сіль, наливаємо холодну воду, добре перемішуємо і кладемо нашу рибку приблизно на півгодини в цей розсіл. І ось вам правило смаження риби No1 - рибка виходить соковитішою і рівномірно просоленою завдяки такій ось півгодинній засолці. Правило No2 - цукор чудово збалансує смак, підкреслить всі переваги доради.

    Маринуємо дораду в розсолі
    Маринуємо дораду в розсолі
  3. Тим часом готуємо супутні інгредієнти, які нам знадобляться трохи пізніше - миємо і ріжемо петрушку, дістаємо вершкове масло. А ось і правило No3: смажена риба краще за все поєднується з петрушкою, а не з будь-якою іншою зеленню. Спробуйте і переконайтеся самі!

    Готуємо зелень
    Готуємо зелень
  4. Дістаємо нашу рибку, обмакуємо її паперовим рушником, робимо поздовжні надрізи, обваливаємо в борошні з усіх боків. Правило No4 - поздовжні надрізи допоможуть рибі швидше просмажитися, зроблять її соковитішою.

    Обваливаємо рибу в борошні
    Обваливаємо рибу в борошні
  5. Поки нагрівається сковорода з соняшниковою олією, миємо і сушимо листя салату, викладаємо його на тарілку.

    Готуємо листя салату
    Готуємо листя салату
  6. Смажимо дораду з двох сторін до золотистого кольору на розпеченій сковороді.

    Смажимо до золотистого кольору
    Смажимо до золотистого кольору
  7. В самому кінці смаження додаємо на сковороду вершкове масло. Правило No5 - вершкове масло надає будь-якій рибі особливий неповторний аромат, додаткову соковитість.

    Додаємо вершкове масло
    Додаємо вершкове масло
  8. В самому кінці додаємо петрушку, накриваємо кришкою і тушкуємо її буквально 1-2 хвилини.

    Додаємо петрушку
    Додаємо петрушку
  9. І, нарешті, секрет No6 - поливайте рибу соком лимона після того, як вимкнули сковороду або перед подачею на стіл. Якщо ви це зробите на початковому етапі, коли риба ще сира, то зробите її волокна жорсткішими, вона втратить свою соковитість, стане гумоподібною.

    Поливаємо соком лимона
    Поливаємо соком лимона
  10. Ось і все, викладаємо дораду в тарілку з листям салату і насолоджуємося чудовим ароматом і смаком!

    Смажена дорада та секрети приготування риби
    Смажена дорада та секрети приготування риби
Оценка 5 / 5 на основе 6342
Домашняя
рыба, масло, петрушка
PT45M
PT45M
0

Комментарии