Рецепт Смажений гриб «Головач» (Лангерманія гігантська / Calvatia gigantea) с фото

Смажений гриб «Головач» (Лангерманія гігантська / Calvatia gigantea)

Рецепт на 5 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо жарить плита всем остальным на каждый день

Знайти гриб Головач гігантський (Лангерманія гігантська / Calvatia gigantea) в лісі - щаслива нагода! Але якщо вам пощастило, то не упускайте свій шанс його спробувати, тим більше, що зіпсувати його приготуванням неможливо, він дуже смачний! Рецептів його приготування існує чимало, я ж пропоную вам найпростіший, оскільки вважаю, що при мінімумі зусиль можна отримати таку чудову закуску або доповнення до гарніру.

Теги

гриб, лук

Ингредиенты

  • гриб головач
  • цибуля
  • рослинна олія для смаження
  • сметана або вершки
  • сіль, перець
  • зелень для прикраси

Приготовление

  1. Гриб «Головач» потрібно ретельно промити, почистити.

    гриб головач
    гриб головач
  2. Ріжемо кубиками, складаємо все на сковорідку і злегка пасеруємо.

    Ріжемо гриб кубиками
    Ріжемо гриб кубиками
  3. Врахуйте, що дуже скоро гриб почне зменшуватися в розмірах, тому не зіваємо, додаємо рослинну олію і продовжуємо смажити на невеликому вогні.

    Смажимо гриб на олії
    Смажимо гриб на олії
  4. Цибулю чистимо, ріжемо зручним для вас способом, смажимо на окремій сковорідці до золотистого кольору.

    Смажимо цибулю до золотистого кольору
    Смажимо цибулю до золотистого кольору
  5. В гриби тим часом додаємо пару ложок сметани або ще краще - вершків.

    Додаємо вершки або сметану
    Додаємо вершки або сметану
  6. З'єднуємо цибулю з грибом.

    Гриб «Головач» зі сметаною та цибулею
    Гриб «Головач» зі сметаною та цибулею
  7. Далі солимо, перчимо гриб і отримуємо ось таку смакоту!

    Смажений гриб «Головач»
    Смажений гриб «Головач»
Оценка 5 / 5 на основе 10318
Домашняя
гриб, лук
PT30M
PT30M
0

Комментарии