Рецепт Баклажан по-грузинськи с фото

Баклажан по-грузинськи

Рецепт на 1 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать духовка Грузинская кухня всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Грузинська кухня - це не завжди гостро і пікантно. І ця страва тому доказ! Такий баклажан не соромно подати до столу, сподобається і дорослим, і дітям. Рекомендую!

Теги

баклажан, помидор, чеснок

Ингредиенты

  • баклажан - 1 шт
  • помідор - 4-5 шт
  • часник - 4-5 зубчиків
  • сир бринза або сулугуні - 300 г
  • оцет яблучний - 3 ст. л.
  • цукор - 2 ст. л.
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • зелень

Приготовление

  1. Необхідні інгредієнти:

    Необхідні інгредієнти
    Необхідні інгредієнти
  2. Баклажан миємо, видаляємо плодоніжку та ріжемо «віялом».

    Ріжемо баклажан
    Ріжемо баклажан
  3. Всередину кожної часточки кладемо шматочок сиру і кружечок помідора.

    Кладемо сир і помідор всередину
    Кладемо сир і помідор всередину
  4. Тим часом на сковорідці готуємо заливку: помідори дрібно кришимо, додаємо часник, сіль, яблучний оцет та цукор, накриваємо кришкою і тушкуємо доти, доки зайва рідина не випарується і заливка не стане густою. Кількість оцту і цукру регулюємо за смаком.

    Робимо заливку з помідорів
    Робимо заливку з помідорів
  5. Викладаємо наш баклажан у форму для випікання.

    Кладемо баклажан у форму
    Кладемо баклажан у форму
  6. Ось яка підлива в нас вийшла в результаті тушкування:

    Підлива готова
    Підлива готова
  7. Заливаємо підливою наш баклажан і відправляємо в духовку запікатися за температури 180 градусів хвилин на 25-30.

    Відправляємо баклажан у духовку
    Відправляємо баклажан у духовку
  8. Дістаємо ще гарячий баклажан і посипаємо тертим сиром зверху.

    Посипаємо баклажан сиром
    Посипаємо баклажан сиром
  9. Краще всього подавати баклажан з рисом.

    Баклажан по-грузинськи
    Баклажан по-грузинськи
Оценка 5 / 5 на основе 17317
Домашняя
баклажан, помидор, чеснок
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии