Баклажан по-грузинськи
Рецепт на 1 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать духовка Грузинская кухня всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Грузинська кухня - це не завжди гостро і пікантно. І ця страва тому доказ! Такий баклажан не соромно подати до столу, сподобається і дорослим, і дітям. Рекомендую!
Теги
Ингредиенты
- баклажан - 1 шт
- помідор - 4-5 шт
- часник - 4-5 зубчиків
- сир бринза або сулугуні - 300 г
- оцет яблучний - 3 ст. л.
- цукор - 2 ст. л.
- сіль - 1/2 ч. л.
- зелень
Приготовление
Необхідні інгредієнти:
Необхідні інгредієнти Баклажан миємо, видаляємо плодоніжку та ріжемо «віялом».
Ріжемо баклажан Всередину кожної часточки кладемо шматочок сиру і кружечок помідора.
Кладемо сир і помідор всередину Тим часом на сковорідці готуємо заливку: помідори дрібно кришимо, додаємо часник, сіль, яблучний оцет та цукор, накриваємо кришкою і тушкуємо доти, доки зайва рідина не випарується і заливка не стане густою. Кількість оцту і цукру регулюємо за смаком.
Робимо заливку з помідорів Викладаємо наш баклажан у форму для випікання.
Кладемо баклажан у форму Ось яка підлива в нас вийшла в результаті тушкування:
Підлива готова Заливаємо підливою наш баклажан і відправляємо в духовку запікатися за температури 180 градусів хвилин на 25-30.
Відправляємо баклажан у духовку Дістаємо ще гарячий баклажан і посипаємо тертим сиром зверху.
Посипаємо баклажан сиром Краще всього подавати баклажан з рисом.
Баклажан по-грузинськи
Комментарии