
Перуанський огірок (циклантера)
Рецепт на 7 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое жарить плита всем остальным вегетарианцам на каждый день
Циклантера (Cyclanthera pedata), або перуанський огірок, належить до родини гарбузових. Походить вона з Південної Америки, поширена в горах Перу, Еквадорі та Бразилії. Звідси її любов до тепла та вологи, а також здатність зав'язувати плоди за умов короткого світлового дня.
Окрім декоративних якостей, циклантера – ще й овочева культура. Розквітає вона наприкінці червня – на початку липня. Квітне довго і густо. Квітки роздільнопелюсткові. Чоловічі квітки дуже дрібні, білі, зібрані в невеликі суцвіття, а жіночі – трохи більші, жовтуватого кольору. Плоди схожі на невеликі перчики до 7-10 см завдовжки та шириною 2-3 см. На смак плоди приємні й досить своєрідні. Він нагадує смак огірка, солодкого перцю та квасолі одночасно, причому смак огірка переважає.
Циклантера – цінна лікарська рослина. Її плоди мають легку сечо- і жовчогінну дію, підвищують секреторну та моторну функції шлунка. Вона допоміжна при малокрв'ї, атеросклерозі, захворюваннях печінки, нирок, сечокам'яній хворобі, захворюваннях серця, шлунка, кишкового тракту. Корисна вона також хворим з набряками ніг. Насіння циклантери використовується при лікуванні гіпертонічної хвороби.
Додам від себе, що це абсолютно невибаглива рослина, вирощувати і готувати з неї - одне задоволення!
Теги
Ингредиенты
- Циклантера — 200 г
- Морква — 1 шт
- Цибуля — 2 шт
- Часник — 2 зубчики
- Вершкове масло для смаження
Приготовление
Інгредієнти для страви з циклантери:
Інгредієнти для страви з циклантери Розігріваємо сковорідку, кидаємо вершкове масло, кидаємо натерту на великій тертці моркву і злегка обсмажуємо.
Смажимо моркву Тим часом готуємо наші перуанські огірки: миємо та очищаємо від насіння, розрізаємо навпіл.
Чистимо циклантеру Додаємо до моркви покраяну кубиками цибулю.
Додаємо цибулю Далі, кладемо циклантеру. Вона готується швидко, стає м'якою і за смаком дуже нагадує спаржеву квасолю.
Додаємо циклантеру Наприкінці додаємо часник, солимо та перчимо нашу страву.
Перуанський огірок (циклантера)
Комментарии