Рецепт Перуанський огірок (циклантера) с фото

Перуанський огірок (циклантера)

Рецепт на 7 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое жарить плита всем остальным вегетарианцам на каждый день

Циклантера (Cyclanthera pedata), або перуанський огірок, належить до родини гарбузових. Походить вона з Південної Америки, поширена в горах Перу, Еквадорі та Бразилії. Звідси її любов до тепла та вологи, а також здатність зав'язувати плоди за умов короткого світлового дня.

Окрім декоративних якостей, циклантера – ще й овочева культура. Розквітає вона наприкінці червня – на початку липня. Квітне довго і густо. Квітки роздільнопелюсткові. Чоловічі квітки дуже дрібні, білі, зібрані в невеликі суцвіття, а жіночі – трохи більші, жовтуватого кольору. Плоди схожі на невеликі перчики до 7-10 см завдовжки та шириною 2-3 см. На смак плоди приємні й досить своєрідні. Він нагадує смак огірка, солодкого перцю та квасолі одночасно, причому смак огірка переважає.

Циклантера – цінна лікарська рослина. Її плоди мають легку сечо- і жовчогінну дію, підвищують секреторну та моторну функції шлунка. Вона допоміжна при малокрв'ї, атеросклерозі, захворюваннях печінки, нирок, сечокам'яній хворобі, захворюваннях серця, шлунка, кишкового тракту. Корисна вона також хворим з набряками ніг. Насіння циклантери використовується при лікуванні гіпертонічної хвороби.

Додам від себе, що це абсолютно невибаглива рослина, вирощувати і готувати з неї - одне задоволення!

Теги

циклантера, лук, морковь

Ингредиенты

  • Циклантера — 200 г
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля — 2 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Вершкове масло для смаження

Приготовление

  1. Інгредієнти для страви з циклантери:

    Інгредієнти для страви з циклантери
    Інгредієнти для страви з циклантери
  2. Розігріваємо сковорідку, кидаємо вершкове масло, кидаємо натерту на великій тертці моркву і злегка обсмажуємо.

    Смажимо моркву
    Смажимо моркву
  3. Тим часом готуємо наші перуанські огірки: миємо та очищаємо від насіння, розрізаємо навпіл.

    Чистимо циклантеру
    Чистимо циклантеру
  4. Додаємо до моркви покраяну кубиками цибулю.

    Додаємо цибулю
    Додаємо цибулю
  5. Далі, кладемо циклантеру. Вона готується швидко, стає м'якою і за смаком дуже нагадує спаржеву квасолю.

    Додаємо циклантеру
    Додаємо циклантеру
  6. Наприкінці додаємо часник, солимо та перчимо нашу страву.

    Перуанський огірок (циклантера)
    Перуанський огірок (циклантера)
Оценка 5 / 5 на основе 17313
Домашняя
циклантера, лук, морковь
PT30M
PT30M
0

Комментарии